Zobacz pełną wersję : Minolta Dynax 404 nówka nieśmigana
eldritch
20-04-2010, 20:31
Gdyby ktoś chciał kupić aparat jak w temacie - prosto ze sklepu, chyba z fakturą VAT, to mogę podać namiar na sklep w Rzeszowie - gdzie dziś widziałem to cudo na półce. Jest tam jeszcze kilka analogowych kompaktów...
Aha cena 404ki to niestety 900 zł - ale myślę, że targowanie wchodzi w grę. Z obiektywem!...
miron19j
20-04-2010, 20:51
Gdyby ktoś chciał kupić aparat jak w temacie - prosto ze sklepu, chyba z fakturą VAT, to mogę podać namiar na sklep w Rzeszowie - gdzie dziś widziałem to cudo na półce. Jest tam jeszcze kilka analogowych kompaktów...
na przeciwko takiego centrum handlowego? ;-)
Już dosyć dawno widziałem tam fajne analogi. Ale ceny mieli kosmiczne.
sokrates
20-04-2010, 21:09
Minolta mnie nie interesuje, ale namiar na sklep podaj :-)
A w Barmouth, zachodnia Walia, w Charyty Szopie jest Minolta X700 z 35-70 i 52 macro i lampa błyskowa za 15 funtów.
Aparat od dołu ma jeszcze folie przylepioną. Lustro czyściutkie, obiektywy też.
eldritch
21-04-2010, 21:36
Nie mogę znaleźć ich strony ani telefonu więc podam tak Rzeszów Jagiellońska vis a vis Komendy Miejskiej Policji (niedaleko CH Graffica) Dawne Laboratorium AGFY prowadzone przez byłych policjantów z tego co wiem. Gdyby ktoś bardzo chciał telefon - to proszę pisać na PW podejdę po pracy i się zapytam.
miron19j
21-04-2010, 23:50
Nie mogę znaleźć ich strony ani telefonu więc podam tak Rzeszów Jagiellońska vis a vis Komendy Miejskiej Policji (niedaleko CH Graffica) Dawne Laboratorium AGFY prowadzone przez byłych policjantów z tego co wiem. Gdyby ktoś bardzo chciał telefon - to proszę pisać na PW podejdę po pracy i się zapytam.
chodzi Ci może o FotoHurt na Reytana 1?
kiedyś stargowałem u nich 100.- na gripie do D200
enthropia
22-04-2010, 19:58
Hehe... znam ten sklep/studio. Tam to faktycznie czas się zatrzymał parę ładnych lat temu. :D
chodzi Ci może o FotoHurt na Reytana 1?
Nie nie, Rejtana a Jagiellońska to całkiem inne części miasta.
Z resztą, Tego FotoHurtu już od dłuższego czasu tam nie ma. Przenieśli się gdzieś do jakiejś wioski i sprzedają głównie w sieci.
miron19j
22-04-2010, 21:55
Z resztą, Tego FotoHurtu już od dłuższego czasu tam nie ma. Przenieśli się gdzieś do jakiejś wioski i sprzedają głównie w sieci.
byłem u nich niecałe 1,5 roku temu. Sklep mieli na Rejtana, a magazyn w tej Cośtam Małej. Za grip płaciłem w sklepie, a odbierałem w magazynie. Też mieli masę analogów na półce, ceny z kosmosu. Oprócz tego całą masę pierdułek do Nikona, kupiłem sobie soczewkę korekcyjną do wizjera. A w kącie stał stojak z wyprzedażą. Masa drobiazgu po śmiesznych cenach, np. oryginalne Cokiny po 20-30.- tylko pudełka były potargane. Może wyprzedawali końcówki ze sklepu przed likwidacją?
enthropia
22-04-2010, 23:52
byłem u nich niecałe 1,5 roku temu. Sklep mieli na Rejtana, a magazyn w tej Cośtam Małej. Za grip płaciłem w sklepie, a odbierałem w magazynie. Też mieli masę analogów na półce, ceny z kosmosu. Oprócz tego całą masę pierdułek do Nikona, kupiłem sobie soczewkę korekcyjną do wizjera. A w kącie stał stojak z wyprzedażą. Masa drobiazgu po śmiesznych cenach, np. oryginalne Cokiny po 20-30.- tylko pudełka były potargane. Może wyprzedawali końcówki ze sklepu przed likwidacją?
Zgadza się, w Rudnej Małej bodajże. :D
Sklep przy Rejtana zlikwidowali chyba we wrześniu lub październiku, i faktycznie mogło to być właśnie te 1.5 roku temu.
Pamiętam że jednego dnia się tam wybrałem i pocałowałem klamkę. Zajrzałem przez okno, a tam puste ściany, może parę stojaków i półek zostało. No i na drzwiach kartka o przenosinach, likwidacji i wyprzedaży... która skończyła się kilka dni przed moją wizytą.
A co do tych ich sprzętów i cen z kosmosu, to faktycznie, od czasu do czasu wystawiają na aledrogo stare manualne szkła za grube tysiące. ;)