Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Turawa po raz I
RobertSoul
20-04-2010, 15:53
witam wszystkich... zachodzące słońce nad Turawą....
proszę o wszelkie opinie...
1.
-TURAWA-
19-04-2010r.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img34.imageshack.us/img34/3986/dsc7277u.jpg)
RobertSoul
20-04-2010, 15:59
no tak, nie chciałem nic mieszać, bo uważam, że tak jest chyba dobrze ?
no kwestia gustu......ale z puszki zdjecia "dobrego" nie wycisniesz!
RobertSoul
20-04-2010, 16:07
to co proponujesz tu "namieszać" ? :)
Na poczatek ciekawszy kadr bo moim zdaniem slonce jest za bardzo na srodku........no i jezeli juz chcesz pokazac konturowe zdjecie to pokaz na pierwszym planie jakies zapierajace dech w piersiach kontury.......bo tutaj jest dosc nijako......a jezeli to nie jest zdjecie konturowe to co kryje sie w tych krzakach??!
..ale z puszki zdjecia "dobrego" nie wycisniesz!
wyciśniesz wyciśniesz, tylko trzeba sie postarac:wink:co do zdjęcia przyjemne
wyciśniesz wyciśniesz, tylko trzeba sie postarac:wink:co do zdjęcia przyjemne
Tez dalem "dobrego" w cudzyslow........pewnie ze mozna ale nie jest to takie proste a i tak musi przejsc chocby minimalna obrobke do pokazania w sieci (zmniejszanie i wyostrzenie)......
RobertSoul
20-04-2010, 19:17
spoko panowie... ja wszystko rozumiem... tylko gdybym chociaz raz mogl wybrac sie z kims bardziej duzo doswiadczonym ode mnie w plener i pozniej pokazalby mi jak prawidlowo dobrac obróbke do zdjecia to pewnie predzej bym sie nauczyl niz tak samemu "dlubac" no ale coz..... zostaje mi tylko szkolic sam siebie heh pozdro ;)
spoko panowie... ja wszystko rozumiem... tylko gdybym chociaz raz mogl wybrac sie z kims bardziej duzo doswiadczonym ode mnie w plener i pozniej pokazalby mi jak prawidlowo dobrac obróbke do zdjecia to pewnie predzej bym sie nauczyl niz tak samemu "dlubac" no ale coz..... zostaje mi tylko szkolic sam siebie heh pozdro ;)
Czekaj, czekaj, już niedługo :-).
Z tym doświadczeniem to nie wiem, ale jakoś damy radę :wink::D.
P.S. A miejscówka z potężnym potencjałem :-).
RobertSoul
20-04-2010, 19:28
wczoraj zauwazyłem;P byłem pierwszy raz i tak jak mowisz jest gdzie focic ;)
no to ja czekam !! :)