Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Memladlo po raz pierwszy....
Tak w ramach testu memladla......nie kupilem....pozyczone;)
1. KOLOR
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
2. B&W
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
Piekny byl zachodzik.......szczerze to bardziej mi sie podobaja kadry bez memladla ale to innym razem;)
fotodemon
18-04-2010, 22:31
b&w mi się bardziej podoba, ale ogolnie to pieknie jest:)
Oba ładne, jednak lekko u mnie wygrywa BW.
Podoba mi sie niebo i jego odbicie w wodzie... Do tego ciekawie skomponowany kadr...
Tak jak lubie Twoje wersje w kolorze, tak tym razem zdecydowanie postawie na wersje B&W, w ktorej deczko rozjasnilbym prawa i lewa stronke (ale to tylko takie moje "widzimisie") ;)
Pablo 77
18-04-2010, 22:41
B&W wyszło znakomicie jak dla mnie:)
Fajne delikatnie rozmemłane niebo:)
Podoba mi sie niebo i jego odbicie w wodzie... Do tego ciekawie skomponowany kadr...
Tak jak lubie Twoje wersje w kolorze, tak tym razem zdecydowanie postawie na wersje B&W, w ktorej deczko rozjasnilbym prawa i lewa stronke (ale to tylko takie moje "widzimisie") ;)
Z tym rozjasnianiem to nie bede szalal....."winietka";)
borregaard
18-04-2010, 22:49
Kochanieńki...dobrze jest...:D
Ja znów będę na nie. Raz że kadrowo mi to kompletnie nie leży a 2 że rozmemłanie jest ni w 5 ni w 9. Ani to wystarczająco długo żeby było fajnie ani to obiekt na rozmemływanie. Chmury wyglądają słabiutko a ich odbicie w wodzi wygląda gorzej - jakbyś ruszał aparatem w trakcie wciskania spustu. Dla mnie słabiutko ale przecież ja się nigdy nie znam. howgh :mrgreen:
Laczki na miejscu ale bardzo ładnie to wygląda, szczególnie kadr, jeśli o mnie chodzi to kolor zdecydowanie.
ja znów będę na nie. Raz że kadrowo mi to kompletnie nie leży a 2 że rozmemłanie jest ni w 5 ni w 9. ani to wystarczająco długo żeby było fajnie ani to obiekt na rozmemływanie. Chmury wyglądają słabiutko a ich odbicie w wodzi wygląda gorzej - jakbyś ruszał aparatem w trakcie wciskania spustu. Dla mnie słabiutko ale przecież ja się nigdy nie znam. Howgh :mrgreen:
A ty ruszasz aparatem podczas wciskania spustu w takich sytuacjach.....czy ty myslisz ze pierwszy raz aparat w dloni trzymam???! Co za bzdet z tymi chmurami "z powodu poruszenia":mrgreen".....
Ty poprostu musisz sie przywalic co;)
no coment!
Laczki na miejscu ale bardzo ładnie to wygląda, szczególnie kadr, jeśli o mnie chodzi to kolor zdecydowanie.
A Ty sie nie odzywaj.......jak bys telefon odbieral to bysmy razem pomemlali:D:D:D
Ty poprostu musisz sie przywalic co;)
no coment!
Wredota jestem i tyle. Ale ja dopiero mam w planach Cię trochę do tablicy wezwać :mrgreen: Zresztą sam się podłożyłeś. Ale to a propos ostatniego wątku w którym się wypowiedziałem. Wiesz...czarne dziury i te sprawy
Wredota jestem i tyle. Ale ja dopiero mam w planach Cię trochę do tablicy wezwać :mrgreen: Zresztą sam się podłożyłeś. Ale to a propos ostatniego wątku w którym się wypowiedziałem. Wiesz...czarne dziury i te sprawy
Ticz mi!
Proac150
18-04-2010, 23:10
No i które mam wybrać hmmmmmm ..... bw, tylko poprawiłbym drzewa z prawej, albo te u góry jaśniej, albo te niżej ciemniej, tak czy tak bdb foto.
A Ty sie nie odzywaj.......jak bys telefon odbieral to bysmy razem pomemlali:D:D:D
;/ Mój telefon czasem płata figle, a na serio nie nosilem go dzis ze sobą, i ogólnie miałem buisy, ale do ballybunion trzeba koniecznie wyskoczyc na wieczorne memłanie.
EDIT: patrze w phona i rzeczywiscie jedno nieodebrane połączenie...
No i które mam wybrać hmmmmmm ..... bw, tylko poprawiłbym drzewa z prawej, albo te u góry jaśniej, albo te niżej ciemniej, tak czy tak bdb foto.
Oooo i tu sie zgodze......konwertuje do B&W w PSie i nakombinowalem sie w tym miejscu zeby to w miare wygladalo......teraz widze ze selektywnie powinienem przyciemnic kilka krzaczorow ponizej......byblo by lepiej....
jest dobrze nawet jak na poczatek :)
;/ Mój telefon czasem płata figle, a na serio nie nosilem go dzis ze sobą, i ogólnie miałem buisy, ale do ballybunion trzeba koniecznie wyskoczyc na wieczorne memłanie.
EDIT: patrze w phona i rzeczywiscie jedno nieodebrane połączenie...
No wlasnie......zaraz przed wyjazdem!
jest dobrze nawet jak na poczatek :)
Dzieki, budujace;) Ale jaki tam poczatek.......zaraz bede musial oddac:D Ale wczesniej pojade pomemlac nad ocean:D
nie da sie powiedziec które jest lepsze z tego powodu ze kazdy wybiera co woli
a obie fotografie sa dobre , tak wiec u mnie remis :-P
wojtek6308
19-04-2010, 07:28
Obie są dobre, ale jednak wybiorę kolorek :-) .
Ciesz sie ze jest przyswajalnie......chyba bede musial zakupic swoje memladlo:D
jurek1906
19-04-2010, 17:00
Ładne miejsce, ładnie pokazane.Dobry kadr,wybiorę kolor :)