PDA

Zobacz pełną wersję : problem Sigma 24-70mm i d300s

Nozyk
18-04-2010, 04:29
Witam wszystkich uzytkownikow forum.
Jestem fotografem, Wlasnie wrociłem z wesela na którym wystąpił problem z obietkywem Sigma 24-70 HSM 2.8.
problem wyglądał następująco: obiektyw często nimiał problemy z ostroscią i zdjęcie nie chciało sie wykonac. napotkałem sie z tym porblemem juz miesiąc temu, nie ostrzył z minute potem wszytko wrociło do normy. Jednak dzisiejszego wieczoru było to uciązliwe, obiektyw sprawował sie fatalnie zmuszony bylem podpiąc stary ktory chodził dobrze przez co początkowo wykluczam awarie body. Takze wczoraj w trakcie slubu na d300s pojawil sie 2 krotnie napis error.
Może ktos z was miał juz doczynienia z opisanym problemem obiektwu albo moze wiedziec w czym tkwi usterka?
pozdrawiam.

thor88
20-04-2010, 17:39
a ile body ma klapnięć lustra? może być wiele przyczyn. Nie wykluczałbym body. A jakie szkło jest tym "zapasowym"? może być tak że jest problem z elektroniką i sterowaniem HSM. Najszybciej to wysłać body na postępu a sigmę do sigma centrum.

franki
23-04-2010, 19:13
Przeczyścił bym styki w body i szkle. Jak nie to serwis

Nozyk
24-04-2010, 11:14
body jest nowe, po podpięciu nikona 50mm i 18-135 działało spoko, teraz tez już jak by sie poprawiło na razie nie wysłana sigma do serwisu zobaczymy za kilka godzin jak będzie sie sprawował, potem zobacze czy bedzie potrzeba naprawy