Zobacz pełną wersję : Hama uv
roniewski
15-04-2010, 20:06
Witam Was
Mam Sigmę 10-20 kupiłem ją z filtrem 77mm HAMA UV XXXV
co sądzicie o tym filtrze, bo ja myślę że to badziewie nie mogę nigdzie znaleźć testu tego filtra
Pozdrawiam i czekam na pomoc
Edward
gregzorba
23-04-2010, 07:50
Lepiej zamiast szukania testów, weź poszukaj cos z Hoya, lub B&W.
Karbulot
23-04-2010, 08:07
Gdzies ktos tu kiedys na forum pisal, ze filtry Hama nic nie warte. Ze mydla i znieksztalcaja. UV-ki nie sa drogie. Znajdz Marumi, albo ostatecznie Hoya. B+W sa niestety dosc drogie, ale jak Cie stac to mozesz smialo brac.
gregzorba
23-04-2010, 11:54
Gdzies ktos tu kiedys na forum pisal, ze filtry Hama nic nie warte. Ze mydla i znieksztalcaja. UV-ki nie sa drogie. Znajdz Marumi, albo ostatecznie Hoya. B+W sa niestety dosc drogie, ale jak Cie stac to mozesz smialo brac.
a niby o czym ja pisałem?? chyba pomyliłeś imiona :)
Art Erie
23-04-2010, 11:58
Jeśli ma być tanio i dobrze, to tylko Samyang.
Karbulot
24-04-2010, 14:31
a niby o czym ja pisałem?? chyba pomyliłeś imiona :)
Nie, wtedy nie byles jeszcze zarejestrowany na forum. Pamietam, ze bylem zielony w filtrach, a w sklepie polecil mi sprzedawca Hame. Z ciekawosci zapytalem na forum, i ktos napisal zebym sobie Hama nie zawracal glowy, bo to bardzo slaby filtr.
Obecnie uzywam Marumi i jestem z nich zadowolony. Nie sa zbyt drogie, jakosciowo dobre. Moze nie dorownaja takiemu Heliopanowi, ale to sa filtry w cenie polowy obiektywu ;) .