Zobacz pełną wersję : Dzwięk nastawu ostrości
Michaelg
14-04-2010, 21:31
Macie włączony czy wyłączyliście dla bycie nieco bardziej anonimowymi w niektórych wypadkach?
anonimowy to ja jestem zawsze, chyba że się legitymuję ;)
każdy robi tak jak mu wygodniej, chcesz się sugerowac czyjąś opinią czy o co chodzi ???
Jedna z moich pierwszych czynności po kupnie nowej puszki, to wyłączenie pikania i wspomagania AF :)
Ja mam włączony i drażni mnie, że ten dźwięk jest cichszy w D700 niż w D80 (tu jest głośny).
wszelkim przedstawieniom pt "światło i dźwięk" w wydaniu jakiejkolwiek puszki, która jest w moim użyciu mówię stanowcze nie
Akurat to piknięcie w D700 jest dyskretne. Mnie pomaga w pracy z AF.
Akurat to piknięcie w D700 jest dyskretne. Mnie pomaga w pracy z AF.
Może i jest dyskretny, ale czasem robię zdjęcia też w warunkach niekoniecznie cichych i wtedy go nie słychać. W D80 jest to konkretny dźwięk i bardziej mi odpowiada.
Szkoda, że go nie ma przy ręcznym ustawianiu ostrości, tak jak w pentaxie.
Kundzior
15-04-2010, 11:39
WTF chcesz to masz włączony nie chcesz to nie masz. Co za różnica jak inni mają ustawione?? Ważne by Tobie pasowało.
Prz3mo - chętnie kupię D80 i zamienię się z Tobą, pozbawiając Cie tego problemu.
Osobiście nie znajduję sytuacji, w której może to być przydatne, natomiast nagminnie spotykam na koncertach osoby "pikające" i świecące ta małą lampką.