Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dwa......
.........wybierajcie sami które :p
zapraszam
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img355.imageshack.us/img355/5562/dsc1879r.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img691.imageshack.us/img691/5905/dsc1879kr.jpg)
pozdrawiam :D
jurek1906
14-04-2010, 18:54
Wolę chłodniejszą jedynkę :)
Ja też zdecydowanie za dwójką. :)
Sylvester
14-04-2010, 19:23
niebieską 1 wybieram
martinez
14-04-2010, 19:35
Oba ładne, na obu ładne światełko, ale... wybieram dwójkę :)
Bartek_902
14-04-2010, 19:40
jak dla mnie to 2,wole złote niebo ;)
Pozdrawiam
Z kapci nie wypadem, ale jesli miabym wybierac to jeden. ;)
krzysztofz24
14-04-2010, 20:05
Ja tam wybiore chlodna 1. A do obu dodam ze fajnie w kadrze te falochrony poukladane.
Bartekkw
14-04-2010, 20:08
biore 2-ke :)
Proac150
14-04-2010, 20:09
Bardzo fajna dwójka
ani jeden ani dwa tylko oba ladne
trudno mi sie zdecydowac
Jestem ciepłolubny - wybieram dwójkę.
ja wybiore 2 ale rozjaśńiłbym piasek trochę także
borregaard
14-04-2010, 20:43
Trzeba wbierać..?
Dobrze,więc............OK,jedynka,chociaż nie jestem przekonany.....:D
Trzeba wbierać..?
Dobrze,więc............OK,jedynka,chociaż nie jestem przekonany.....:D
nie musisz, zawsze możesz napisać że Ci sie nie podoba :p
borregaard
14-04-2010, 21:04
nie musisz, zawsze możesz napisać że Ci sie nie podoba :p
Nie jestem przekonany co do wyboru między 1 a 2...nie pisałem ,że mi się nie podoba,Panie Wrażliwy.......;) :D
malasana
14-04-2010, 21:15
Dla mnie lepsza dwojka - tonacja bardziej pasuje.
GUINNESSts
14-04-2010, 21:24
podaję rozwiązanie zagadki: 1
Ja podepre sie podpowiedzia bardziej doswiadczonych.
Janusz tylko jeden. 1-ka ma to cos. Swiatlo, ktore pochodzi znikad. Swiatlo, ktore zastanawia. Swiatlo, ktore daje mozliwosc skupienia i uzycia wyobrazni. Wyobrazni, krora dzieki kolorystyce zastanawia i kaze szukac zrodla.
2-ka kosz. Swiatlo i otoczka sloneczna. A gdzie slonce?
Jak zauwazyl uboot i nasz forumowy mentor 1-ka ma moc tejemniczego przekazu;)
Ale zgodzic sie z nami nie musisz;)
Ja podepre sie podpowiedzia bardziej doswiadczonych.
Janusz tylko jeden. 1-ka ma to cos. Swiatlo, ktore pochodzi znikad. Swiatlo, ktore zastanawia. Swiatlo, ktore daje mozliwosc skupienia i uzycia wyobrazni. Wyobrazni, krora dzieki kolorystyce zastanawia i kaze szukac zrodla.
2-ka kosz. Swiatlo i otoczka sloneczna. A gdzie slonce?
Jak zauwazyl uboot i nasz forumowy mentor 1-ka ma moc tejemniczego przekazu;)
Ale zgodzic sie z nami nie musisz;)
na obu słońce jest już wyżej ponad kadrem to logiczne, więc szukanie słońca na dwójce jest tak samo zasadne jak na jedynce - czyli nie zasadne, bo widać po odblasku na wodzie że na obu słońce jest wysoko ale jest - mnie ciekawi jakie będą wybory czyli ile osób wybierze jedno lub drugie zdjęcie :)
ostrytux
14-04-2010, 22:01
Zdecydowanie numer dwa!
Dla mnie numer jest mega... choc nr 1 tez pieknie sie prezentuje... :D
GUINNESSts
14-04-2010, 22:11
na obu słońce jest już wyżej ponad kadrem to logiczne, więc szukanie słońca na dwójce jest tak samo zasadne jak na jedynce - czyli nie zasadne, bo widać po odblasku na wodzie że na obu słońce jest wysoko ale jest - mnie ciekawi jakie będą wybory czyli ile osób wybierze jedno lub drugie zdjęcie :)
Widze, ze nie zbyt swiadomie wrzuciles te dwie fotografie. Logiczne jest tylko szukanie slonca na 2-ce. Kolorystyka 1-ki juz nie potrzebuje takiego szukania. Tu szukanie w tej kolorystyce jest zbedne. Nie zastanawiam sie nawet nad tym. Taki odbior. Bo niby po co mam sie zastanawiac nad czyms co daje fajne swiatlo. Sloneczne, ksiezycowe? Nie wazne! Jedynka nie wola o szukanie pochodzenia swiatla o tym zabarwieniu co 2-ka. Jedynka dzieki tonacji skupia widza, czyli mnie na kadrze. Tylko i wylaczne na kadrze, dajac lekkie zastanowienie. 2-ka to szukanie zrodla tych barw. Barw zachodzacego slonca, ktorego nie widac i pochodzenia nie sposob sie domyslec.
Jako doswiadczony fotograf powinnes wiedzeic, ze w fotografii nic nie jest logiczne. Logiczny jest wylacznie odbior.
No jakby nie bylo, to rowniez od Ciebie sie tego nauczylem. Albo przede wszystkim od Ciebie.
Troche mnie zaskoczyles takim zestawieniem barw tego samego kadru i logiką odpowiedzi na moj wpis.
Uboot powinien czesciej tu zagladac mysle;)
Widze, ze nie zbyt swiadomie wrzuciles te dwie fotografie. Logiczne jest tylko szukanie slonca na 2-ce. Kolorystyka 1-ki juz nie potrzebuje takiego szukania. Tu szukanie w tej kolorystyce jest zbedne. Nie zastanawiam sie nawet nad tym. Taki odbior. Bo niby po co mam sie zastanawiac nad czyms co daje fajne swiatlo. Sloneczne, ksiezycowe? Nie wazne! Jedynka nie wola o szukanie pochodzenia swiatla o tym zabarwieniu co 2-ka. Jedynka dzieki tonacji skupia widza, czyli mnie na kadrze. Tylko i wylaczne na kadrze, dajac lekkie zastanowienie. 2-ka to szukanie zrodla tych barw. Barw zachodzacego slonca, ktorego nie widac i pochodzenia nie sposob sie domyslec.
Jako doswiadczony fotograf powinnes wiedzeic, ze w fotografii nic nie jest logiczne. Logiczny jest wylacznie odbior.
No jakby nie bylo, to rowniez od Ciebie sie tego nauczylem. Albo przede wszystkim od Ciebie.
Troche mnie zaskoczyles takim zestawieniem barw tego samego kadru i logiką odpowiedzi na moj wpis.
Uboot powinien czesciej tu zagladac mysle;)
to jest wschód Tomku, (30min po wschodzie ) a fotki swiadomie wrzucone - każdy ma prawo je odbierać na swój sposób co widać po poszczególnych wyborach :) Twój jest akurat taki
Ja wybiorę 1. (Może się spotkamy,gdzieś nad Biebrzą, proszę nie strzelać jak krzaki się poruszą ;) )
Ja wybiorę 1. (Może się spotkamy,gdzieś nad Biebrzą, proszę nie strzelać jak krzaki się poruszą ;) )
od jutra do niedzieli, zamów pogodę :):mrgreen:
Pogoda jest super, obłoczki przyfrunęły, słoneczko też jest, woda opadła, jest co zwiedzać i focić ;)
GUINNESSts
14-04-2010, 22:38
to jest wschód Tomku, (30min po wschodzie ) a fotki swiadomie wrzucone - każdy ma prawo je odbierać na swój sposób co widać po poszczególnych wyborach :) Twój jest akurat taki
Wiec jeszcze raz swiadomie wybieram jedynke z zestawu. Mz bardziej gada w tym zestawieniu i prosbie o pomoc w wyborze.
Pablo 77
14-04-2010, 22:46
Jestem za dwójką:)
Kaśka M.
15-04-2010, 00:46
Dwójeczka. Takie była pierwsza reakcja. Potem wróciłam jeszcze raz i zaczełam się zastanawiać. Teraz nie potrafiłabym wybrać która klorystyka lepsza... Wiec wracamy do początku - dwójeczka :)
czysto i spokojnie.
dla mnie też cieplejsza dwójka.
wojtek6308
15-04-2010, 08:56
Nr 2, bardziej pasuje mnie w tej ciepłej tonacji :) .
dla mnie zdecydowanie nr 2