Zobacz pełną wersję : Czym czyscic monitor???
kosmaster
14-04-2010, 15:49
Witam wszystkich.
Mam monitor EIZO S2232W , a moje pytanie to: jak i czym czyscic ekran aby go nie uszkodzic.
Dziekuje za porady.
Kupiłem dawno temu (w karfurze) zestaw do czyszczenia monitora 4world. Jakis niebieski płyn, miotełka z syntetycznym włosiem i ściereczka z mikrowłókien. Plamy schodzą. Monitora nie uszkodził.
Szmatą i płynem do mycia okien.
irek6311
16-04-2010, 20:32
Szmatka z mikrofibry i płyn do mycia LCD (Screen-Clene) > stosuję od 3lat do TV LCD i LCD od PC ,
płyny z kuchni mogą uszkodzić powłokę ochronną więc odradzam a poza tym mniej skuteczne .
Jakis niebieski płyn, miotełka z syntetycznym włosiem i ściereczka z mikrowłókien.
Pamietam, jak kiedys rozmawialem o tym ze znajomym. Ten w koncu nie wytrzymal, powiedzial: "co ty pieprzysz", plunal na monitor i wytarl rekawem:mrgreen:
Szmatą i płynem do mycia okien.
Dokladnie.
Pamietam, jak kiedys rozmawialem o tym ze znajomym. Ten w koncu nie wytrzymal, powiedzial: "co ty pieprzysz", plunal na monitor i wytarl rekawem:mrgreen:.
Większy problem jest w tym "jak" a nie "czym". Większość ludzi boi się dotknąć ekranu, psiknie ciut i piłuje niemal na sucho. A trzeba odchylić do tyłu, zlać konkretnie żeby aż płynęło i sprawnie wytrzeć. Płynu musi być tyle aby miał szansę na rozpuszczenie nieczystości. Trzeba tylko uważać aby ciecz nie dostała się za dolną ramkę.
kosmaster
27-04-2010, 10:55
Dzieki za wszelkie uwagi :)