Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Pałac Prezydencki - panorama
Trudno dodać to bezpośrednio, stąd odnośnik..http://www.360cities.net/image/polish-people-gathered-at-the-presidential-palace-after-a-plane-crash-near-smolensk-warsaw
Wow! Super !!
Pozdrawiam.
Tasiek 79
12-04-2010, 13:49
Dzięki za wstawienie tej panoramy.
Zbigniew
12-04-2010, 17:10
Świetnie. A jak tam wlazłeś ?
puchatek-cz-wa
12-04-2010, 17:18
naprawdę świetne...
Są specjalne "monopody". Ta panorama jest zrobiona z 5 metrów.
świetne - robi wrażenie :)
Moim zdaniem rowniez rewelacja, naprawde ciezko sie oderwac.
gregzorba
18-04-2010, 08:30
Czad!!!
No... przyznam że robi wrażenie.Bardzo bardzo dobre.Czy możesz opisać "technologię" robienia takich zdjęć? Tzn. wiem że sekwencyjnie - potem w komputerze łączenie. Ale "na miejscu" masz jakiś statyw z "elektryczną" głowicą, czy bardziej "ręczny" sposób?
Temat tworzenia panoram był już poruszany http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=136921
intrygująca ta wysokość, ciekawie wyszło
No... przyznam że robi wrażenie.Bardzo bardzo dobre.Czy możesz opisać "technologię" robienia takich zdjęć? Tzn. wiem że sekwencyjnie - potem w komputerze łączenie. Ale "na miejscu" masz jakiś statyw z "elektryczną" głowicą, czy bardziej "ręczny" sposób?
Panorama zrobiona z 5-cio metrowego masztu. 4 zdjęcia dookoła z Nikona D300s + Sigma 8/3,5 MF. ISO 1250 i czas 1/5 sec. To tyle z technicznej strony.
czarownica
19-04-2010, 22:03
Rewelacja !
goralikus
24-04-2010, 02:16
Szacun - dobra robota
a mnie zawsze jedna rzecz intryguje. jak taka panorame sie skleja, zeby ludzie, ktorzy beda na granicy zdjec wyszli ok. przeciez oni cały czas sie ruszaja i nie ma sposobu, zeby robiac dwa zdjecia, zeby udało sie ich idealnie zatrzymac w miejscu :D, to samo mnie zastanowilo jak widzialem giga panorame ze stadionu Legii. jak to działa? :]
Szacun, bardzo dobre wykonanie!
a mnie zawsze jedna rzecz intryguje. jak taka panorame sie skleja, zeby ludzie, ktorzy beda na granicy zdjec wyszli ok. przeciez oni cały czas sie ruszaja i nie ma sposobu, zeby robiac dwa zdjecia, zeby udało sie ich idealnie zatrzymac w miejscu :D, to samo mnie zastanowilo jak widzialem giga panorame ze stadionu Legii. jak to działa? :]
Zdjęcie wykonuje się*"na zakładkę" co daje możliwość użycia w strefie łącznia postać, która jest cała. Panoramę łączy odpowiedni soft ( jest tego trochę*na rynku), zapisuje się*to w psd z warstwami i maskami dzięki czemu bez problemu możesz kontrolować strefę połączenia.
gadzeciarz
10-04-2011, 21:04
Zdjęcie skłania do refleksji.
Ładnie to wyszło.
dareksad
13-04-2011, 21:43
Niezły czad, SUPER.
Super,robi wrażenie :shock: