PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] jeszcze raz moja ulubiona dominika

Adu
11-04-2010, 22:57
Jak zawsze wszelkie komentarze mile widziane...szczególnie te negatywno-konstruktywne :)
Pozdrawiam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img59.imageshack.us/img59/5520/dsc5285coco.jpg)

mOSAd
11-04-2010, 23:20
Jak zawsze wszelkie komentarze mile widziane...szczególnie te negatywno-konstruktywne :)

O, to do mnie było na pewno! Ja! Ja!

BEZNADZIEJA!

Ojej zapomniałem o konstruktywnej części..... ;)

PS. Nie no, może być nawet... Ale ogólnie tak sobie. Bardziej zdjęcie mody (stylish) niż portret. Do tego dość nietypowo cięty kadr i kompozycja kierująca naszą uwagę na...? No właśnie.

Adu
12-04-2010, 10:30
myślałam ze jest trochę lepiej niż beznadziejnie....no cóż
Chętnie posłucham zdania innych.

mOSAd
12-04-2010, 14:03
myślałam ze jest trochę lepiej niż beznadziejnie....no cóż
Chętnie posłucham zdania innych.

Nie no, żartowałem. Patrz mały druczek w poprzednim poście. Jest OK. A inni nabrali coś wody w usta...

stig
12-04-2010, 14:11
Nie podoba mi sie tonacja i ciety czubek glowy. Proporcje kadru tez jakies takie nijakie -- wolalbym albo zdecydowany kwadrat, albo 3:2.
Uwaga na temat kategorii -- za mOSAdem.

Gundrum
12-04-2010, 14:28
Mi bardzo pasuje taki kadr. Wydawało mi się że to kwadrat. Cięcie głowy mi zupełnie nie przeszkadza w odbiorze. Stylizacja i gra modelki jest bardzo dobra.

nos74
12-04-2010, 14:52
Treść fajna, za to obróbka nie pasuje mi. Może za dużo szumu, może za mało (raczej za dużo), odcień też nie za bardzo jakoś, chyba zbyt ciepło.

Adu
12-04-2010, 15:14
Dzięki, teraz wiem co powinnam poprawić. Chciałam kwadrat ale wtedy straciłabym troche ramion.
Co do tonacji wiem, że to rzecz gustu i licze się z tym, że nie wszystkim może się podobać. Ja tak chciałam więc tak zostawię.
Pozdrawiam

korsarz
12-04-2010, 16:28
Mnie obróbka się bardzo podoba, ceglasta czerwień winiety, burość, mnie jakoś symbolicznie koresponduje z zadumą Modelki. Bardzo ciekawa stylizacja. +.
Ale kadrowo trochę się pobziukało, bo rzeczywiście gdybym chciał sobie powiesić na ścianie to jakoś nijak by wyglądało w ramie bez tego czubka głowy.
Ale... Ale ładne. Mimo to. :)

Jessus
12-04-2010, 22:58
Stylizacja obróbka bardzo mi się podoba, zdjęcie faktycznie widział bym kwadratowe.
Co bym na pewno zmienił to oczy, spojrzenie jest dość wymowne i szkoda że rzęsy gubią się gdzieś w cieniu. Przydało by się więcej szczegółu.

nos74
12-04-2010, 23:05
"...więcej szczegółu ." Dobrze to Jessus ująłeś :)

fotouśmieszek
15-04-2010, 11:26
Hmmm Panie Dzieju;) poza tym ,ze OK to tym bardziej bym sie uporal z cieniami:szyja,kaciki oczu,pod nosem,cienie <kokardki>,gorna warga, itepe.Jednak trzeba delikatnie kontrowac takie kluczowe swiatlo IMO offffkorrrzzz.Calosc zyskalaby wtedy na subtelniejszej tonalnosci co daje przy takiej wyrazistej/romantycznej twarzy nostalgiczny nastroj enigmy (ale walnalem;) ale serio). a tak to masz lekko za duze kontrasty, ktore kasuja klimacik.No,uroda modelki wybronila sie:-)
pzdr.