Zobacz pełną wersję : [ Portret ] jeszcze raz moja ulubiona dominika
Jak zawsze wszelkie komentarze mile widziane...szczególnie te negatywno-konstruktywne :)
Pozdrawiam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img59.imageshack.us/img59/5520/dsc5285coco.jpg)
Jak zawsze wszelkie komentarze mile widziane...szczególnie te negatywno-konstruktywne :)
O, to do mnie było na pewno! Ja! Ja!
BEZNADZIEJA!
Ojej zapomniałem o konstruktywnej części..... ;)
PS. Nie no, może być nawet... Ale ogólnie tak sobie. Bardziej zdjęcie mody (stylish) niż portret. Do tego dość nietypowo cięty kadr i kompozycja kierująca naszą uwagę na...? No właśnie.
myślałam ze jest trochę lepiej niż beznadziejnie....no cóż
Chętnie posłucham zdania innych.
myślałam ze jest trochę lepiej niż beznadziejnie....no cóż
Chętnie posłucham zdania innych.
Nie no, żartowałem. Patrz mały druczek w poprzednim poście. Jest OK. A inni nabrali coś wody w usta...
Nie podoba mi sie tonacja i ciety czubek glowy. Proporcje kadru tez jakies takie nijakie -- wolalbym albo zdecydowany kwadrat, albo 3:2.
Uwaga na temat kategorii -- za mOSAdem.
Mi bardzo pasuje taki kadr. Wydawało mi się że to kwadrat. Cięcie głowy mi zupełnie nie przeszkadza w odbiorze. Stylizacja i gra modelki jest bardzo dobra.
Treść fajna, za to obróbka nie pasuje mi. Może za dużo szumu, może za mało (raczej za dużo), odcień też nie za bardzo jakoś, chyba zbyt ciepło.
Dzięki, teraz wiem co powinnam poprawić. Chciałam kwadrat ale wtedy straciłabym troche ramion.
Co do tonacji wiem, że to rzecz gustu i licze się z tym, że nie wszystkim może się podobać. Ja tak chciałam więc tak zostawię.
Pozdrawiam
Mnie obróbka się bardzo podoba, ceglasta czerwień winiety, burość, mnie jakoś symbolicznie koresponduje z zadumą Modelki. Bardzo ciekawa stylizacja. +.
Ale kadrowo trochę się pobziukało, bo rzeczywiście gdybym chciał sobie powiesić na ścianie to jakoś nijak by wyglądało w ramie bez tego czubka głowy.
Ale... Ale ładne. Mimo to. :)
Stylizacja obróbka bardzo mi się podoba, zdjęcie faktycznie widział bym kwadratowe.
Co bym na pewno zmienił to oczy, spojrzenie jest dość wymowne i szkoda że rzęsy gubią się gdzieś w cieniu. Przydało by się więcej szczegółu.
"...więcej szczegółu ." Dobrze to Jessus ująłeś :)
fotouśmieszek
15-04-2010, 11:26
Hmmm Panie Dzieju;) poza tym ,ze OK to tym bardziej bym sie uporal z cieniami:szyja,kaciki oczu,pod nosem,cienie <kokardki>,gorna warga, itepe.Jednak trzeba delikatnie kontrowac takie kluczowe swiatlo IMO offffkorrrzzz.Calosc zyskalaby wtedy na subtelniejszej tonalnosci co daje przy takiej wyrazistej/romantycznej twarzy nostalgiczny nastroj enigmy (ale walnalem;) ale serio). a tak to masz lekko za duze kontrasty, ktore kasuja klimacik.No,uroda modelki wybronila sie:-)
pzdr.