Zobacz pełną wersję : Coś na styl Lowepro Nova 5
Poszukuję torby wielkością podobnej do Lowepro Nova 5, tylko tańszej. Nie musi być wykonana z drogich materiałów, nie musi być zabezpieczona przed deszczem a pasek może być niewygodny. Chciałbym tylko żeby była tańsza od nova 5, którą ostatnio oglądałem i mi się bardzo podobała.
tomek20stencel5
12-04-2010, 07:25
http://www.allegro.pl/item997469047_torba_delta_premium_2_jakosc_lowepro _nova.html - dokładnie podróbka LowePro NOVA 5AW. Moim zdaniem jednak przy kupnie torby nie warto oszczędzać i lepiej trochę dozbierać i kupić oryginał.
Moim zdaniem jednak przy kupnie torby nie warto oszczędzać i lepiej trochę dozbierać i kupić oryginał.
Dokładnie tak, jak pisze kolega.
Wydasz tak jak ja na 3 różne podróbki,
żeby na końcu kupić tę właściwą (nie mówię, że musi to być Lowepro).
Musisz przemyśleć, czy powinno się nosić sprzęt warty ileś tysięcy
w szmacie za 100 złotych.
Mnie wykonanie, zabezpieczenie sprzętu i komfort użytkowania
zadowoliły dopiero po zakupie porządnej i niestety drogiej torby uznanego producenta.
tomek20stencel5
12-04-2010, 16:06
Ja mam LowePro NOVA 4AW i jest super. Kupiłem na alledrogo taką w idealnym stanie za 90zł. Poszukaj, a na pewno znajdziesz.
Poszukuję torby wielkością podobnej do Lowepro Nova 5, tylko tańszej. Nie musi być wykonana z drogich materiałów, nie musi być zabezpieczona przed deszczem a pasek może być niewygodny. Chciałbym tylko żeby była tańsza od nova 5, którą ostatnio oglądałem i mi się bardzo podobała.
I wpakujesz sprzęt za kilka tysięcy do torby za 80 zł, tytułem zaoszczędzenia stówki??
Powiem tyle, rozmawiałem na jednym kursie z facetem, na oko ponad 50 lat, fotograf, przewodnik po Ukrainie, podróznik. Zobaczył moją NOVA 5 i powiedział (sam z siebie) "super torba, mam już taką 8-9 lat i prócz przybrudzenia wygląda jak w dniu zakupu"
Ja bardzo sobie chwalę tą torbę, sztywna, pewnie trzyma sprzęt, szczelna. Jest termoizolacyjna. Zastanów się.
Jeśli nie NOVA 5 to może NOVA 200, rozmiar zbliżony, nieco wyższa (o ile wiem mieści 70-200 VR na pionowo) i jest nieco tańsza od 5tki
Pewnie nie powiem nic nowego, ale może warto.
Zakup torby taniej to zakup na rok. Zakup torby droższej, porządnej to wydatek raz na całe lata. Mnie do wydania większej gotówki na plecak foto przekonał właśnie fotograf. Warto, zważywszy na to, że torby, plecaki foto nie ulegają wpływom mody (zmiany są małe, kosmetyczne), nie ma co chwilę nowych modeli.
Jak się kupi naprawdę porządną torbę (czy to plecak, co kto woli), z która będzie nam naprawdę wygodnie, to szybciej zmienimy puszkę niż ją.