Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wierzbowo i pochmurnie II.
krzysztofz24
09-04-2010, 16:08
Witam, kolejne z wierzbowej miejscowki. Wszelkie wskazowki i opinie mile widziane:-). Zapraszam.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img8.imageshack.us/img8/892/jpgkopiaedytowany4.jpg)
Bartekkw
09-04-2010, 16:11
Jest ok jak dla mnie...trochę obróbka wyłazi na drugiej wierzbie od prawej (przezierna się zrobiła ;))
Widzę, że zaatakowałeś te wierzby od drugiej strony. I bardzo dobrze, bo kadr moim zdaniem dużo lepszy od poprzedniego.
Ja próbowałbym kadrować bardziej z lewej strony, wręcz podejść do wody i tak ustawić kompozycję, aby brzeg i szpaler drzewek prowadził wzrok w głąb kadr. Ale to takie moje widzi mi się :smile:.
Praca ładna, naturalna, a modelki faktycznie warte zatrzymania w kadrze ;-):smile:.
krzysztofz24
09-04-2010, 17:03
J...trochę obróbka wyłazi na drugiej wierzbie od prawej (przezierna się zrobiła ;))
O zesz:-),jak moglem tego nie zauwazyc.
>PABLOOK<dzieki za cenna wskazowke a propo kadrowania, nie omieszkam wykorzystac;-).
Jak by ktos chcial cos jeszcze dodac,to nadal zapraszam;-).
Bartekkw
09-04-2010, 17:03
Patrzę jeszcze raz i zastanawiam się czy bym nie przyciemnił troszkę ??
Pablo 77
09-04-2010, 20:38
Myślę,ze brakuje tutaj życia w sensie obróbki:)
Może i trochę brakuje obróbki ale i tak jest przyjemne:)
borregaard
09-04-2010, 20:54
Nie wiem czy jest przyjemnie,bo światła brak,no i temat...taki sobie...Ale to tylko uwagi,nie negacja....;-)
Oj tam. Nie czepiajmy się już aż tak bardzo:)
krzysztofz24
09-04-2010, 23:58
Nie wiem czy jest przyjemnie,bo światła brak,no i temat...taki sobie...Ale to tylko uwagi,nie negacja....;-)
Hmm,temat jednemu pasuje a innemu nie;-). Zgodze sie z toba ze swiatla brak.
>Pablo 77< to i tak jest zywsza wersja tego co bylo na miejscu, nie chcialem na sile ciagnac kolorow i obrobki w ta strone,bo jak wspomnialem swiatla specjalnie nie bylo...
P.S Podziekowal wszystkim za wizyte i pozyteczne uwagi:-).
Temat mi bardzo podchodzi, ale rzeczywiście brakuje jakiegoś "ognia".
Nie wiem czy problem w obróbce czy w kadrze.
Pozdrawiam.
zgadzam sie, widziałbym tutaj raczej ciepła obróbkę i troszeczkę kadr jest taki niesprecyzowany, wszystkiego dużo, za dużo, chyba lepiej byłoby zebyś sie bardziej skupił na ciasniejszym kadrze ale z bardziej wyeksponowanym motywem :)
Mi brakuje kontrastu :)
A syfki z matrycy to mogłes wyrzucic :)
Myślę,ze brakuje tutaj życia w sensie obróbki:)
Myślę, że to nie w tym tkwi problem. Do takich motywów konieczne jest piękne światło i tonacja ze wschodu lub zachodu. Bez nich w takim kadrze jest smutno, szaro i nijako.