Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dziewiętnaście...
Nikonozaur
08-04-2010, 15:01
No chyba, że się pomyliłem w liczeniu... :-D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Zapraszam.
ładny szpaler szykuję się na niego ale w inną pogodę, może kiedy zazielenią się lekko korony - natomiast Ty zrobiłes te drzewka we wczesno wiosennej porze ale z takim fajnym klimatem niby niewiele jest na tej fotografii ale ma w sobie to coś, jakiś nieopisany urok - ja jestem na tak :)
Pablo 77
08-04-2010, 15:50
Coś w tym jest:)
Jestem na tak:)
krzysztofz24
08-04-2010, 15:57
Bardzo fajne, jestem na tak:-). Drzewka z duzym potencjalem fotograficznym;-) i mz go wykorzystales.
P.s Na poczatku doliczylem sie 16, ale widze ze kilka to sie niezle zaplotlo z sasiadem obok;-)
Nikonozaur
08-04-2010, 16:20
[...] szykuję się na niego ale w inną pogodę [...]
Też bym się wyszykował, tylko dojazd dość uciążliwy - 350 km... :mrgreen:
Ciekawa miejscowka, kadr jak dla mnie ok :)
Fajnie wypatrzone i podane :-).
Szkoda, że ciekawszego nieba niet, ale za to klimacik jest :wink::D.
Sławomirowski
08-04-2010, 17:19
Zastanawiam się co tak niektórych zachwyca w tym zdjęciu - ani pogoda, ani światło, ani kolory nie budują wartości tego zdjęcia (poza tym leci w prawo biorąc pod uwagę mocniejsze kontrasty pierwszego planu)
Wypatrzona "geometria" poprawnie uchwycona w kadrze.
Nie mniej - o gustach się nie dyskutuje, więc to tylko pewnie moje zdanie :)
haha ciekawe ile osob liczylo ile jest drzew ;P
Bartekkw
08-04-2010, 17:24
Jestem za Przedmówcą....nie widzę nic ciekawego niestety
a nie 18...? ;-) Pomysłowe.
borregaard
08-04-2010, 18:44
Jędruś.....jakby to powiedzieć...no nie powaliło mnie.:wink:
No ,może,jakby 20 było......:mrgreen:
Nikonozaur
08-04-2010, 20:12
[...] ani pogoda, ani światło, ani kolory nie budują wartości tego zdjęcia [...]
Robisz zarzut z powodu pogody? To może wytłumacz jaka jest odpowiednia...
[...] (poza tym leci w prawo biorąc pod uwagę mocniejsze kontrasty pierwszego planu) [...]
Tu już tylko wytłumacz...
Jest 19. Jest dobrze. Świetny kadr.
Sławomirowski
08-04-2010, 22:03
Można przy wschodzie lub zachodzie słońca, pomyśleć nad światłem i nad tym co chce się pokazać. Tymczasem zastanawiam się - skoro taki chłam kolorystyczny dlaczego nie zrobiłeś B&W ?
ostrytux
08-04-2010, 22:06
Niezła drużyna, ciekawa fotografia.
Bardzo ciekawe zdjęcie, dobry, fajnie wypatrzony kadr.
Pozdrawiam.
jacek dr
08-04-2010, 22:18
Mz ,bardzo słabe ,jest płaskie,bez wyrazu.Poprawna kompozycja, to wszystko.Sorry ale jestem na nie.
Nikonozaur
08-04-2010, 22:33
[...] Tymczasem zastanawiam się - skoro taki chłam kolorystyczny dlaczego nie zrobiłeś B&W ?
Zawsze myślałem, że fotografia czarno-biała jest wyższym stopniem zaawansowania niż kolor, a tu okazuje się odwrotnie - BW i "chłam kolorystyczny" zaczyna nowe, lepsze życie. No cóż, uczymy się całe życie...
Sławomirowski
09-04-2010, 06:29
Ooo tu bym polemizował - jeśli o powyższy kadr chodzi moim zdaniem lepiej prezentowałby się w czarno-białym wydaniu. Ale czy definitywnie można stwierdzić, że tego typu fotografia to wyższy stopień zaawansowania - obawiam się, że byłyby głosy "za" jak i "przeciw".
a masz moze wiecej dołu i mniej góry ? byloby dramatyczniej [znów:)]
tormentol
09-04-2010, 11:51
Mi pasuje, dobry kadr.
Nikonozaur
09-04-2010, 11:52
a masz moze wiecej dołu i mniej góry ? byloby dramatyczniej [znów:)]
Nie, nie mam, robiłem to z 300mm i zbyt duży dół poza GO nie wyglądałby najlepiej. Nawet chciałem ten zredukować...