Zobacz pełną wersję : Problem z SB800.
photoprint
23-11-2006, 18:12
Mam problem z jedna z lamp SB800, zdarza sie czesto ze sie rozlacza. Albo calkowicie gasnie albo dziala lecz nie blyska. Co moze byc wina? Tej konkretnej lampy od poczatku uzywam z 5-ta bateria i serwis OKSERWIS z Gdanska stwierdzil ze tego nie zrobia mi i prawdopodobnie moze wine ma ta 5ta bateria. Czy to mozliwe? Przelacajac na 4 baterie nie zrobilo nic ale nie moge byc do konca pewnym gdyz w opcji 5 bateryjnej tez nie zawsze to sie dzialo.
CynowaKonefka
23-11-2006, 19:11
Weź cztery głębokie wdechy, policz do dziesięciu i napisz post jeszcze raz.
Pozdrawiam
photoprint
23-11-2006, 19:46
Kurka, zamieszalem??
Po prostu mi sie rozlacza lampa. Albo dziala wyswietlacz i nie blyska albo calkiem umiera.
Teraz chyba lepiej co?
CynowaKonefka
23-11-2006, 20:14
Błagam... Ja naprawdę w miarę możliwości bym Ci pomógł i inni zapewne też ale... co to znaczy "Po prostu mi sie rozlacza lampa. Albo dziala wyswietlacz i nie blyska albo calkiem umiera" ? Nawet nie wiem czy chodzi o lampę w przedpokoju czy w aparacie.... Najpierw napisz jaka lampa jaki aparat i opisz DOKŁADNIE problem to może coś sie da poradzić
Pozdrawiam
Błagam... Ja naprawdę w miarę możliwości bym Ci pomógł i inni zapewne też ale... co to znaczy "Po prostu mi sie rozlacza lampa. Albo dziala wyswietlacz i nie blyska albo calkiem umiera" ? Nawet nie wiem czy chodzi o lampę w przedpokoju czy w aparacie.... Najpierw napisz jaka lampa jaki aparat i opisz DOKŁADNIE problem to może coś sie da poradzić
Pozdrawiam
Błyskograt to SB800, przynajmniej to sugeruje tytuł wątku. I o ile dobrze zrozumiałem autora, to przy włączonym zasilaniu mu się wyłącza, a co za tym nie błyska.
Do końca nie zrozumiałem czy efekt ów występuje na zasilaniu z 5 baterii, czy 4 również. I w końcu czy całkowicie się wyłącza, czy tylko nie błyska, a wyświetlacz działa.
CynowaKonefka
25-11-2006, 10:02
Forum Nikon. Tutaj rozwiążemy twoje problemy za pomocą telepatii i wróżenia z fusów od kawy.... :)
Pozdrawiam
Kurka, zamieszalem??
Po prostu mi sie rozlacza lampa. Albo dziala wyswietlacz i nie blyska albo calkiem umiera.
Teraz chyba lepiej co?
Czy zasilanie jest ok (nowe baterie/naładowane accu)? Jeżeli całkiem nie działa to może baterie gdzieś nie łączą. Jeżeli wyświetlacz działa, lampę można wyzwolić tym małym czerwonym dinksem, a nie synchronizuje z body, to masz gdzieś przerwę na stopce. Przeczyść styki i ewentualnie podegnij blaszki w sankach.
W innym przypadku raczej tylko serwis.
PS. W Gdańsku Nikon nie ma serwisu.