Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na bakier z realizmem
Cześć. Dawno nic nowego nie prezentowałem. Zupełny brak czasu niestety nie sprzyja okazjom do wypadów zdjęciowych. Prezentuję coś z jesiennej szuflady. Pierwszy raz decyduję się na tak raczej nietypową obróbkę. Ciekaw jestem co o tym sądzicie.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/04/DSC_5930a-1.jpg
źródło (http://i498.photobucket.com/albums/rr348/erdetm/DSC_5930a.jpg)
aż taki gniot? zależy mi na waszych komentarzach gdyż ja sam nie jestem pewien czy to dobry kierunek!
Ja to właściwie nie powinnam się wypowiadać bo to moja bajka ukochana.
Może mniejsza winieta, może ciut więcej kontrastu, może bym wyprostowała.
Nastrój jest. A o to chyba chodziło?
mówiąc szczerze to co widać to jest dokładnie to co chciałem pokazać. obrabiałem to bardzo długo z wieloma poprawkami i tak według nie było ok. Prostować nie bardzo jest co - drzewo rosło krzywo, miałem z prawej górkę itp. Kontrast - tu jednym z głównych motywów jest mgła więc większy kontrast zniszczy to wszystko. mniejsza winieta nie pasowała mi do tego klimatu...ot taka moja wizja :)
/.../ ...ot taka moja wizja :)
Takie Twoje, autorskie, zbójeckie prawo :D
Mnie się podoba, gdyby było moje to dodałabym te wspomniane poprawki.
Co nie zmienia fakty, że zdjęcie się podoba i to bardzo
fajnie. generalnie nie bronię swojego zdjęcia tym postem wyżej, nie odsuwam krytyki lecz staram się jeszcze słownie wyjaśnić co chciałem pokazać :)
GUINNESSts
07-04-2010, 12:10
Nie mam przekonania do tej foty. Gora owszem. Jest klimat. Dol fotografi to odbiera i mi nie pasuje do reszty.
GUINNESSts
07-04-2010, 12:28
nie pasuje, ponieważ?
Odpycha. Za malo sie dzieje. Pozbawiony jakby tego klimatu gory. Ot takie tam...
Dziwnie to zabrzmi ale na poczatku pomyslalem jakby to wygladalo, gdyby tylko dol byl w BW na ostro. I moze w nieco innym kadrze. Np kwadrat. Takie spostrzezenia jednak na szybko bo praca. Wiec moze wieczorem jeszcze raz;)
borregaard
07-04-2010, 16:53
Ja jestem niezbyt przekonany co do kadru i tematu,a właściwie całkiem nie.....:wink:
Nie tym razem.
zawsze zostaje osobiste "się podobanie" :)
borregaard
07-04-2010, 17:07
zawsze zostaje osobiste "się podobanie" :)
Pewnie,że "siur"....to jest ,nawet,b. ważne...:)