PDA

Zobacz pełną wersję : C1 Przenieść poziomy (levels) do zakładki quick

Jolania
06-04-2010, 08:47
Mam Capture One 4.5.1
Czy jest mozliwość przeniesienia opcji levels do zakładki quick, albo balansu bieli do zakładki exposure?
Chciałbym mieć wszystko pod ręką. Może to lenistwo przeze mnie przemawia, ale tempo pracy też jest argumentem.

Sewo
06-04-2010, 17:05
Mam CO 1 4.8., tu nie jest to możliwe. Mam też triala 5.1. Ten to umożliwia, wystarczy złapać opcję i przenieść na środek, przejść na odpowiednią zakładkę i włożyć do niej. Pewnie da się i prościej, ale ja to mam tak.

Jolania
06-04-2010, 20:14
Pobrałem triala i faktycznie tylko wersja pro tak ma. Przy okazji - nie wydaje Ci się, że wersja pro obrazek na podgladze ma jakby mniej ostry, a obrazki przekonwertowane są cieplejsze? Może jakimiś ustawieniami można to zmienić. Pytam, bo w obsłudze ten program bardzo mi odpowiada i nie wykluczone, że go kupię.

Sewo
07-04-2010, 00:06
Jestem zdania, że to najlepszy program do obróbki RAWów, jedyną poważną konkurencją jest ostatnia wersja DxO 6. Niestety, właśnie dziś skończył się mi trial C One 5.1.1. i muszę wrócić do wersji 4.8. Jestem zdecydowany na upgrade z 4 na 5 Pro, tylko muszę zgromadzić kasę. Co do Twojego pytania to wersja Pro umożliwia wprowadzania własnych presetów dla każdego narzędzia, ustawienie ich jako domyślnych, usuwanie itd. Na końcu każdego paska narzędzia jest taki mały trójkącik skierowany w dół, tam to wszystko jest.
PS. Mam wygodę, bo mogę korzystać z czeskiej wersji C One (mieszkam w tym kraju), nie tylko interfejsu, ale i podręcznika. Sam program jest duński, ale jeden ośrodek rozwojowy jest w Australii a tam pracują Czesi, którzy do każdej wersji dołączają czeski interfejs. Stosowaną terminologię konsultują z użytkownikami.