Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na połów - suplement .....
...... zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img532.imageshack.us/img532/3108/dsc2013kwadr.jpg)
pozdrawiam :)
Kapitalny kwadrat... Az chce sie na niego patrzec...
Kolejna, swietna praca!
tormentol
05-04-2010, 15:48
Podoba się.
Super ! a co to jest to kwadratowe na lewo i ku górze od głowy stojącej postaci? Pozdrawiam :)
Bardzo ładne. Ja bym jeszcze posprzątał brudy na wodzie :)
Super ! a co to jest to kwadratowe na lewo i ku górze od głowy stojącej postaci? Pozdrawiam :)
Frenczu - to jakaś budowla w oddali na wodzie ale nie mam pojecia co to, we mgle tak to wyglądało
jarek76 - te brudy to kaczuchy
pozdro :D
z dedykacją dla Jarka76
1a.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img697.imageshack.us/img697/1453/dsc2013kwadkakopia1r.jpg)
GUINNESSts
05-04-2010, 16:51
Dwa to jest to!!!
Ckociaz ta budowla jakas tam tez mogla pojawic sie na 2-ce... Pewnosci nie mam.
Al Koholik
05-04-2010, 16:51
No i teraz to nawet mnie się podoba :wink:
Piękny suplemencik w wersji 1a :smile:.
Ładnie, czysto w kadrze, fajnie się tą pracę ogląda :smile:.
martinez
05-04-2010, 17:08
ŚWIETNA fotografia Janku!
[CENTER]z dedykacją dla Jarka76
Dziękuję bardzo, ale mnie zaszczyt kopnął :)
Dziękuję bardzo, ale mnie zaszczyt kopnął :)
nie wiem czy zaszczyt ale kazałeś wyczyśćić fotkę - a słowo moda ---- wiadomo :):):)
swietne po poprawce , jest magia
Czadowa fota nie ma co :)
Ja bym zostawił tylko budowlę po lewej i ptaka u góry :-)
cheyenne
05-04-2010, 17:48
nic ponad świetna praca nie jestem w stanie powiedzieć
Karbulot
05-04-2010, 18:04
Ja niestety sie wylamie wsrod tych zachwytow. Nie dlatego, zeby harbowi dogryzc czy sie wyzlosliwiac. Bo jego prace na jego fotoblogu sa swietne. Ale tutaj naprawde nie widze nic ladnego. I nie chodzi o kadr, ale sposob obrobki. Rozumiem, ze jednolite tlo nieba i wody to ma byc mgla? Ale skoro mgla, to czemu dalekie ptaki sa tak widoczne? I czemu w tej lodce tak ciemno? Jedna wielka plama czerni na wodzie. Skoro dookola bylo tak jasno, to czemu postacie jak i lodka sa takie mroczne?
Nikonozaur
05-04-2010, 19:05
Fota klasowa, jeśli mogę pomarudzić to dla mnie bez "budowli" za to pozostawiony komplet zwierza.
nie wiem czy zaszczyt ale kazałeś wyczyśćić fotkę - a słowo moda ---- wiadomo :):):)
Janku - to dla mnie trzecia wersja z tym kanciastym pudełkiem w dali. :)
w pierwszej wersji bunkier i ptaki robią przestrzeń.
Dwójka, pozbawiona "śmieci", spłaszczyła się.
Ja niestety sie wylamie wsrod tych zachwytow. Nie dlatego, zeby harbowi dogryzc czy sie wyzlosliwiac. Bo jego prace na jego fotoblogu sa swietne. Ale tutaj naprawde nie widze nic ladnego. I nie chodzi o kadr, ale sposob obrobki. Rozumiem, ze jednolite tlo nieba i wody to ma byc mgla? Ale skoro mgla, to czemu dalekie ptaki sa tak widoczne? I czemu w tej lodce tak ciemno? Jedna wielka plama czerni na wodzie. Skoro dookola bylo tak jasno, to czemu postacie jak i lodka sa takie mroczne?
że była mgła to może potwierdzić Nikonozaur, ale była w głębi, tak że pataki były jeszcze widoczne, natomiast horyzont juz nie (doskonale widać to na pierwszej fotce na tej nieokreslonej z nazwy budowli ) swiatło waliło z góry i z boku było tak mocne że łódz oraz jej zawartość wyszła bardzo ciemno, sylwetkowo, tak jak to bywa gdy się robi coś pod mocne słońce, (do tego fotka robiona z tele ) pamiętajmy ze wokoło jest woda która działa jak lustro i to jest odpowiedz na Twoje pytanie, skoro tak jasno to dlaczego tak ciemno - sadzę że ci którzy robili fotografię w tego typu warunkach znają je i dla tego nie pytają - poza tym jest oczywiście trochę magii w tych obu fotkach czyli trochę inwencji autora, to jest bardzo widoczne chociażby w różnicy miedzy 1-nką a 1a, ta pierwsza rzeczywiscie jest bardziej trójwymiarowa i tutaj telly ma rację - druga jest bardziej sterylna, WB też dobrany specyficznie do zawartości zdjęcia, ale nie takie kolory już tutaj widywałem i modyfikacje w fotografiach które były wzorcowe więc się tym kompletnie nie przejmuję, oczywiscie że nie musi się każdemu podobać - są dwie wersje nie napisałem która jest lepsza - wybór faworyta należy do was i waszej wyobrazni
pozdrawiam :)
Paablitos
05-04-2010, 20:37
Wersja 'posprzatana' przecudnej urody. Spokoj, klimat... jest jak trza. Nawet ptaszory zagraly jakby byly wyrezyserowane.
Tonacja, kwadrat, kadr bardzo na plus. Osobiście wyciągnąłbym choć trochę więcej detalu z łodzi i postaci, nie za wiele ale jednak te trochę bym wymęczył :D.
Dwa to jest to!!!
Ckociaz ta budowla jakas tam tez mogla pojawic sie na 2-ce... Pewnosci nie mam.
A ja mam......., że powinna zostać.
Całkowita sterylność w kadrze nie zawsze jest na plus.
W tym przypadku ta nieodgadniona "budowla" buduje klimat, budzi wyobraźnię i sprawia wrażenie większej przestrzeni.
Pablo 77
05-04-2010, 23:18
Jak dla mnie 2 wersja i tradycyjnie z klimatem:)
Osobiście to - calosc by mi sie bardzoi podobała, gdyby to było zrobione w zimnej (wieczorowej) tonacji. Rozumiem, że tu był (chyba) wschód i stąd ta tonacja, jednak nie przepadam po prostu za takimi tonacjami jak ta.
jurek1906
06-04-2010, 09:07
Ja jestem inny, i wole zdecydowanie wersje bez poprawek.
Ja jestem inny, i wole zdecydowanie wersje bez poprawek.
i dobrze że można wybierać :)
Bartekkw
06-04-2010, 16:56
Obie są fajne - ładnie ustrzelone i obrobione
borregaard
06-04-2010, 19:06
Fajnie jedynka wyszła,nie trzeba nic wywalać z kadru.Jest ładnie.
Proac150
06-04-2010, 21:09
Jeden super
1a swietny klimat Janku!!