Zobacz pełną wersję : brudny UV
roniewski
05-04-2010, 14:44
Cześć Wam
Doradźcie filtr Hoya Pro1 Digital MC UV-0 dziecko mi dotknęło paluszkiem wyczyściłem delikatnie ściereczką z mikrofibry z dodatkiem spraju z vision-expres do okularów ale chyba jest nie taki jak był poprzednio, czym go doczyścić.
Po9zdrawiam Edek R.
tomek20stencel5
05-04-2010, 14:47
Hoya czyści się bardzo ciężko (bynajmniej dla mnie - mam UV Super HMC i jest ciężko), ale ja czyszczę na "chuh" i pokrowcem od obiektywu (pokrowiec od mojej tokiny jest z mikrofibry :D) i poleruję tak długo, aż jest dobrze. Nie baw się z tym za dużo.
Seta smirnofa, chuchnij i wytrzyj w bezsmakowy i bezzapachowy papier toaletowy - ja tak robie i działa.
roniewski
05-04-2010, 15:38
Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam Edek
tak na poważnie to cleanser ipa i mikrofibra.
Najlepsza metoda - płyn do naczyń i bieżąca woda:) bez tarcia szmatą bez rysowania bez owalnych smug - idealnie czyste:)
a ja swoje B+W czyszczę parę, delikatnie z większej odległości nad czajnik i ściereczką do optyki i gitara
Najlepsza metoda - płyn do naczyń i bieżąca woda:) bez tarcia szmatą bez rysowania bez owalnych smug - idealnie czyste:)
potwierdzam;) i ze swojej strony polecam ludwika :D
A ja zakupiłem lenspena i czyszczę tym i obiektywy i filtry i też jest gitara. Filtrów Hoya nie używam, ale wszystko przede mną bo idzie jeden pocztą, natomiast posiadam Marumi UV WPC i z jego doczyszczeniem nie mam absolutnie żadnych problemów.