Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gotowość bojowa...
Nikonozaur
04-04-2010, 21:27
Fotę obrabiałem na dobrą sprawę na wyczucie, komputer mojej siostry nie jest ostatnim krzykiem mody. Ale zaryzykuję, w domu będę dopiero za parę dni, a korci mnie coś pokazać. :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
Zapraszam
krzysztofz24
04-04-2010, 21:32
Kadrowo mi sie podoba, ale co do obrobki to wyszlo troche szaro-buro i bez kontrastu. Czyli kadr na tak , ale co do obrobki mam watpliwosci...
Ciekawa odsłona... ale faktycznie, kontrast można byłoby nieco podnieść...
T_P_
Nikonozaur
04-04-2010, 21:41
Obrabiałem na takim wynalazku, że szkoda gadać, podmieniłem na nieco mocniejszą.
Mi kadr pasuje jak najbardziej :).
Co do obróbki to sam nie wiem, ale chyba trochę zbyt płasko i szaro.
Czy tam w tle to torpedownia ?
Nikonozaur
04-04-2010, 21:44
[...] Czy tam w tle to torpedownia ?
Tak, to torpedownia.
Tak, to torpedownia.
No to tym bardziej brawa za oryginalny kadr, pierwszy raz ją widzę w takiej odsłonie :).
A to jest torpeda? :D
Co do zdjęcia to jest bardzo ciekawe. Normalnie marudziłym o brak ostrości tu i ówdzie i na tonację ale zważywszy na motyw jakoś to wszystko trzyma się kupy i mi się podoba.
Pablo 77
04-04-2010, 23:06
Kadrowo bardzo dobre:)
Obróbkowo nie porywa,ale szumi:mrgreen:
Niezłe. Jedno z lepszych zdjęć z tego miejsca :)
ostrytux
04-04-2010, 23:35
... korci mnie coś pokazać. :)
I słusznie bo klimat jest niepowtarzalny, fotografia inna niż większość ukazująca to miejsce - mnie się ten specyficzny sposób pokazania tego miejsca bardzo podoba.
borregaard
05-04-2010, 06:52
Jędruś,odpal torpedę i będzie święty spokój z tym tematem....;)
A zdjęcie się podoba.
Nikonozaur
05-04-2010, 08:37
Jędruś,odpal torpedę i będzie święty spokój z tym tematem....;) [...]
Warunki są, ale nie mam pozwolenia na torpedy. :mrgreen: Leży tu tego wojskowego złomu cała masa, aż dziw bierze, że nikt tego nie sprząta. Spacerowicze, których tu sporo mają zapewnione spore atrakcje zwłaszcza, że trafiają się i sprawne sztuki... :shock:
Przemcio_bar1
05-04-2010, 08:49
Kadr jest świetny :)
Karbulot
05-04-2010, 09:23
Niestety mnie jakos nie porwalo. Rzeczywiscie zdjecie jest bure i ponure. Nawet nie widac linii horyzontu, niebo jest niemal takie same jak woda.
Kadrowo bardzo dobre:)
Obróbkowo nie porywa,ale szumi:mrgreen:
Jak wyżej.
Pozdrawiam
Ladny kadr ale popraw w domu!
Swietnie kadrowo, jest fajny klimat... Obrobka mi pasuje, choc ciekaw jestem jak podejdziesz do niej raz jeszcze ;)
tormentol
05-04-2010, 15:52
Dobre, jest klimacior jest kompozycja!
GUINNESSts
05-04-2010, 18:52
Dobrze i inaczej pokazane miejsce. Niewiele mysle zmienisz w domu. Bedziesz sie staral to popsujesz klimat, ktory tutaj jest. Ale chetnie zobacze.
Szumik jest delikatny. Nie wiem ktory ale jest. To jedyne co bym poprawil.
Nikonozaur
05-04-2010, 18:54
Ladny kadr ale popraw w domu!
Postanowione. ;)
wieczorem wyglada dużo lepiej - dobra jest, inna :)
A to jest torpeda? :D
Co do zdjęcia to jest bardzo ciekawe. Normalnie marudziłym o brak ostrości tu i ówdzie i na tonację ale zważywszy na motyw jakoś to wszystko trzyma się kupy i mi się podoba.
Mnie bardzo! Za klimat.
jurek1906
06-04-2010, 10:01
Kadr prima,pasuje idealnie do tego miejsca :)
kadr powala , swietny klimat jak juz wszyscy tu pisali , obrobkowo nie jest zle , pare poprawek i bedzie git