PDA

Zobacz pełną wersję : Najlepsza lustrzanka roku 2009

Waldy
04-04-2010, 20:26
Jak w tytule:
http://www.swiatobrazu.pl/zlote-fotony-2010-przyznane-19860.html
Pozdrawiam

jarkko
04-04-2010, 20:30
I zaraz się zacznie ;)

Rycerz
04-04-2010, 20:52
nagrody jak nagrody można sie czepiać ;) ale zdjęcia z wręczenia nagród powinny być wzorowe! w końcu gdzie mają być prezentowane dobre zdjecia jak nie na takich stronach? a to co z komórki?

bloodcrawler
04-04-2010, 21:15
nagrody jak nagrody można sie czepiać ;) ale zdjęcia z wręczenia nagród powinny być wzorowe! w końcu gdzie mają być prezentowane dobre zdjecia jak nie na takich stronach? a to co z komórki?

Może z najlepszej lustrzanki? ;)

Michał Jędrak
04-04-2010, 21:24
A mnie najbardziej przygnębia prowadzący: ubrany w jakąś 'dziwną' koszulę, mało elegancką kurtkę i trampki. Wstyd na maksa. Wygląda jakby go ktoś wyciągnął z warsztatu samochodowego.

Jurandw
04-04-2010, 21:34
A mnie najbardziej przygnębia prowadzący: ubrany w jakąś 'dziwną' koszulę, mało elegancką kurtkę i trampki. Wstyd na maksa. Wygląda jakby go ktoś wyciągnął z warsztatu samochodowego.

A ja myślałem że to jakiś naoczny gość, który się wbił w kadry :)

A tak na marginesie to sam robię dużo błędów ortograficznych, ale żeby już w pierwszym zdaniu i przy takim ważnym wydarzeniu napisać "Czyrelników", zamiast Czytelników to już chyba obraza dla tych "Czyrelników".

ekonet
04-04-2010, 21:39
A tak na marginesie to sam robię dużo błędów ortograficznych, ale żeby już w pierwszym zdaniu i przy takim ważnym wydarzeniu napisać "Czyrelników", zamiast Czytelników to już chyba obraza dla tych "Czyrelników".
Może chodzi o czytelników z czyrakami? :)

Robson_87
04-04-2010, 21:52
cala polska na niego patrzy a on w kurtce (policyjnej, ochroniarskiej?), spodniach w kant i adidaskach:-D
Dobrze, ze nie w swetrze zamast tej kurteczki bo to juz by bylo mega kombo. Laska wreczajaca statuetki odwalona a on w adidaskach, troche smieszne jakby nie patrzyc.

Mikee
04-04-2010, 22:28
No to czekamy na dyskusje typu Nikon czy Canon.

frostic
04-04-2010, 22:59
No i czego się spodziewaliście??
Sony Alfa - celebrytka marketingu ;)
(żeby nie powiedzieć gwiazda)

Mnie jednak urzekła ta poręczna domowa kamerka za ok 40k ;)

ALF
05-04-2010, 01:54
Jaka impreza, taki ubiór ;)

Waldy
05-04-2010, 16:39
Ubiór trendy-profi. Nie tylko na ogólnopolską galę, ale na śluby, oficjalne spotkania itp.

erde
05-04-2010, 17:18
Prosta w obsłudze, a jednocześnie stwarzająca duże możliwości kreatywnego rozwoju. Wybór Sony DSLR-A550 jako najlepszej lustrzanki cyfrowej 2009 roku nie powinien nikogo dziwić, jeśli weźmiemy pod uwagę jednocześnie cenę i mnogość zaawansowanych funkcji.
padłem na twarz i płaczę...ze śmiechu! Jakbym czytał wypracowanie z liceum.

Michał Jędrak
05-04-2010, 17:30
Oj tam nie ma co padać. W sumie to prawda: 90 procent ludzi pyka sobie rodzinkę nad morzem albo imieniny u wujka. Większość ludzi już się cieszy jak kogoś widać na zdjęciu, i nieważne jak widać. Większość ludzi robi na auto ISO bo nie wiedzą co to jest. Robią też na 'P'. Skoro wszystkie aparaty to mają, to jedynie cena jest kartą przetargową. Sony wygrywa, to proste. A myślicie, że jak się mnie ktoś pyta o aparat, to ja polecam Nikona czy Canona? Nie, polecam właśnie Sony, bo ma to czego luzie oczekują i to za mniejszą cenę.

erde
05-04-2010, 17:35
W końcu Martyna Wojciechowska robi zdjęcia Sony Alfą i robi fajne zdjęcia, dlatego sony alfa jest fajna i najlepsza bo robi fajne zdjęcia. amen koniec i kropka :)

doktor
05-04-2010, 18:13
WB1000 całkowicie zdominował naszą ankietę. Na pewno przyczynił się do tego ekran AMOLED, umożliwiający kadrowanie i przeglądanie zdjęć praktycznie w każdych warunkach atmosferycznych, pięciokrotny, szerokokątny zoom i wyszukany design z analogowymi wskaźnikami zegarowymi.
Kto to pisał? I na którym bazarze kupił maturę z języka ojczystego. Masakra. Bełkot i grafomania. Momentami teksty brzmią jak humor zeszytów. Tych, którzy mieliby ochotę na darmowe warsztaty pt: jak nie należy pisać zapraszam do przestudiowania większej ilości tekstów na tym portalu. I śmieszne i straszne

bloodcrawler
05-04-2010, 18:45
W końcu Martyna Wojciechowska robi zdjęcia Sony Alfą i robi fajne zdjęcia, dlatego sony alfa jest fajna i najlepsza bo robi fajne zdjęcia. amen koniec i kropka :)

Czego ona używa tak naprawdę to nie wiadomo. Z tego co pamiętam Pawlikowska chwaliła się używaniem Lumixa L1 (reklama ;)), a wolała tak naprawdę analogi i cyfraki canona (czemu się nie dziwię ;)).

erde
05-04-2010, 18:51
załóż filtr Sarkazm NDx4 na to co napisałem :)

Władca Pixeli
05-04-2010, 19:14
Ale dlaczego autor napisał tytuł:
"Najlepsza lustrzanka roku 2009"
kiedy na stronie pisze wyraźnie:
"Najlepsze produkty 2009 roku wg Czytelników SwiatObrazu.pl"
a to jest drobna różnica. :mrgreen:

"Złote Fotony są nagrodami, które otrzymują producenci sprzętu przeznaczonego dla fotografów i filmowców, a o ich wyjątkowości decyduje fakt, iż zwycięzców wybierają Czytelnicy serwisu SwiatObrazu.pl."

wosik
06-04-2010, 19:47
"Złote Fotony są nagrodami, które otrzymują producenci sprzętu przeznaczonego dla fotografów i filmowców, a o ich wyjątkowości decyduje fakt, iż zwycięzców wybierają Czytelnicy serwisu SwiatObrazu.pl."
Tak więc dla fotografów (!!!!) mamy A550 a jako drugą puszkę kupmy Samsung-a :D, dodatkowo szlachetnego Nikkor-a przyklejmy do SONY na taśmę i będzie najlepszy zestaw pod słońcem...tylko z tą kartą jeszcze nie wymyśliłem :(

Baldessarini
08-04-2010, 23:55
Fotoreportaż zrobiony chyba tą A550;] No i ta mimika na twarzach, galowe stroje... przedsięwzięcie godne.... pożałowania. Amatorzy - amatorom....

ASAHI
09-04-2010, 21:09
Świat amatorów i tyle, jak napisano wyżej jaka impreza taki prowadzący i takie zdjęcia..
Dla mnie to nie jest w żaden sposób miarodajne.

MARTINK
09-04-2010, 22:54
Zanim wszedlem w link praktycznie bylem przekonany, ze bedzie Sony.
Kilku osobom polecalem Nikona... kupila tylko 1 osoba.

wolverine6000
14-04-2010, 09:30
Nie jestem pewien co do źródła ale chyba któryś z królów francuskich powiedział, że nic takiej krzywdy nie wyrządziło książce jak nauka powszechnego czytania. Wiadomo, papier wszystko przyjmie...
Chyba bardzo podobnie jest z dostępnością luster, im tańsze tym więcej ludzi może pokazać swoje wypociny. Przykładem może być właśnie powyższa Alfa, która w większości przypadków służy za aparat wakacyjno-imieninowy...

mirmare
14-04-2010, 21:51
Zanim wszedlem w link praktycznie bylem przekonany, ze bedzie Sony.
Kilku osobom polecalem Nikona... kupila tylko 1 osoba.
Reklama dźwignią handlu. Jak szukałem sprzętu dla siebie widziałem wielu którzy wybierali Sony pod wpływem wielkich reklam na bilbordach. Wszystkie zdroworozsądkowe rady (także i Twoje) nie przebiły pana z MediaMarketu a jeszcze lepiej z Fotojokera.