Zobacz pełną wersję : Problem z Nik Color Efex Pro 3.0 w CS4
Witam mam pytanie czy ktoś może mi jakoś pomóc rozwiązać problem z wtyczkami Nik Color Efex Pro 3.0 zainstalowanymi w Photoshop cs4. Problem polega na tym, że wtyczka jest zainstalowana, PS ją widzi, jednak otwieram zdjęcie otwieram wtyczkę aby użyć filtra - wszystko działa, suwaki itp jednak po zatwierdzeniu jednak nie pojawia się na zdjęciu nowa warstwa z filtrem i zmianami, nie ma żadnych zmian w zdjęciu. Ma ktoś jakiś pomysł?
Dj_Direct
01-04-2010, 20:50
a dzialnie wtyczki pewnie pojawia sie jako nowa warstwa. Zdarza sie czasem. Rozwiazanie jakie mi przynosi ulge, to cofnac akcje z NIKa, zapisac projekt w PSD, zamknac, zamknac PSa, ruszyc go ponownie, otworzyc projekt i ponownie zapodac NIKa - wowczas dziala.
a dzialnie wtyczki pewnie pojawia sie jako nowa warstwa. Zdarza sie czasem. Rozwiazanie jakie mi przynosi ulge, to cofnac akcje z NIKa, zapisac projekt w PSD, zamknac, zamknac PSa, ruszyc go ponownie, otworzyc projekt i ponownie zapodac NIKa - wowczas dziala.
Cały bajer polega na tym że się nie pojawia w ogóle jeszcze nadmienię że te same wtyczki były zainstalowane w cs2 i działały a w cs4 czy demo-we 15-sto dniowe czy pełne nie działają. :(
dwie sprawy
- system 32 czy 64 bit - ne wiem jak w Nik Color - używałem na 32bitowym systemie bez problemu
- wersja oryginal czy torrent - bardzo często torentowe wersje są złe złamane i std problemy - tu nie oskarżam tylko poddaje pomysł
Jesli masz oryginał polecam napisać do supportu...
Dj_Direct
01-04-2010, 23:05
na 32bit dziala ok. Czasem cos go smignie - tak jak pisalem powyzej, ale wowczas restart PSa i po problemie. Przytrafia sie rzadko.
dwie sprawy
- system 32 czy 64 bit - ne wiem jak w Nik Color - używałem na 32bitowym systemie bez problemu
- wersja oryginal czy torrent - bardzo często torentowe wersje są złe złamane i std problemy - tu nie oskarżam tylko poddaje pomysł
system 32 PS 32 wszystko chodzi ok oczywiście wersja torrent już na innym kompie inst i bez problemu.
Dziś w noc opanowałem patent - może się komuś przyda.
Jeżeli ustawie sobie w np color efex pro jakiś filtr wszystkie suwaki zatwierdzę ona oczywiście się nie pokaże na zdjęciu to wtedy należy powtórzyć proces - ctrl+f i wszystko bedzie ok ALE ... nie pojawi się to jako nowa warstwa - trzeba ja samemu wcześniej stworzyć - ctrl+j.
step.tom
02-04-2010, 18:36
dwie sprawy
Z tym Support'em to nie tak do końca...
NIK zakupiony z legalnej dystrybucji w wersji BOX uaktualniony do wersji 3.108. Poniższy link opisuje dokładnie mój przypadek. Odinstalowanie CEP rozwiązuje problem. Rozmawiałem już kilka razy z supportem Adobe i oczywiście w ich opinii to wina NIK. Pisząc do NIK oświadczyli iż ich poprawka ( czyli upgrade do wersji 3.108 ) ten problem rozwiązuje. I co? no właśnie. Każdy sobie ....
http://kb2.adobe.com/cps/407/kb407581.html
To tak w nawiązaniu do supportu. Gdyby ktoś z Was poradził sobie z moim problemem to proszę o info. A w kwestii sprawy głównej tego wątku to może spróbuj uaktualnić sobie do wersji 3.108, może pomoże. A tak na marginesie to ten plug-in powinien być 'automatem'. Jak masz tak tworzyć ręcznie warstwy i kopiować to się może okazać, że tyle samo czasu zajmie Ci osiągnięcie efektu bez CEP.:???:
Pozdrawiam