Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : freeware do pokazu zdjęć na DVD

Estaldo
21-11-2006, 16:13
Czy znacie jakiś program freeware do tworzenia prezentacji zdjęć (do odtwarzania na stacjonarnym DVD) do użytku komercyjnego? Ewentualnie program tani (poniżej 100 PLN) lub dołączany do jakiegoś aktualnego pisma (z licencją komercyjną).

Wymarzone możliwości: dobra jakość, podkład muzyczny i możliwość tworzenia menu.
Wystarczy: podkład muzyczny i przyzwoita jakość.
Pozdrawiam

grafot
28-11-2006, 14:28
Sam tez jestem ciekawy i dolaczam sie do pytania kolegi. JA probowalem tworzyc w Nero Vision, ale mimo ustawionej najlepszej jakosci prezentowane jotpegi po przekonwertowaniu na format DVD wygladaja tragicznie skompresowane. Pozostala funkcjonalnosc jest znosna, choc ucina muze jak sie koncza zdjecia no i trzeba dzielic na czesci po 99 zdjec. Probowalem tez Photoshopem Elements, ale nie moglem dojsc do finalu, czyli wypalenia plytki, gdyz po przekonwertowaniu na DVD nie mozna bylo odtworzyc plikow.

freefly
28-11-2006, 16:49
Sam tez jestem ciekawy i dolaczam sie do pytania kolegi. JA probowalem tworzyc w Nero Vision, ale mimo ustawionej najlepszej jakosci prezentowane jotpegi po przekonwertowaniu na format DVD wygladaja tragicznie skompresowane. Pozostala funkcjonalnosc jest znosna, choc ucina muze jak sie koncza zdjecia no i trzeba dzielic na czesci po 99 zdjec. Probowalem tez Photoshopem Elements, ale nie moglem dojsc do finalu, czyli wypalenia plytki, gdyz po przekonwertowaniu na DVD nie mozna bylo odtworzyc plikow.

Kupujecie przecież razem z nikonami Nikon Picture Project. NPP ma w sobie moduł Muwee Auto Producer i służy do tworzenia tego o co pytacie. Rozdzielczość prezentacji dostosowana jest do rozdzielczości TV.
Dziwię się, że nawet nie sprawdzacie co program dołączany do sprzętu oferuje.
Na NPP można też robic zwykły pokaz slajdów.

Estaldo
28-11-2006, 19:16
Próbowałem w PictureProject, ale nie mogę znaleść opcji zwolnienia tych "najazdów" i przesuwania obrazu podczas wyświetlania zdjęć. Czy w ogóle jest taka możliwość?

freefly
28-11-2006, 20:24
Próbowałem w PictureProject, ale nie mogę znaleść opcji zwolnienia tych "najazdów" i przesuwania obrazu podczas wyświetlania zdjęć. Czy w ogóle jest taka możliwość?

Pewnie jest, ale trzeba pokombinować. Nie mam teraz zainstalowanego NPP, więc Ci nie pomogę. Ale jako Ciekawostkę mogę Ci podpowiedzieć, że jeśli wejdziesz na tę stronę:
http://www.muvee.com/
i zainstalujesz sobie trialową wersję Muvee Auto Producer 5, to w NPP na liście efektów muvee pojawią się wszystkie efekty z Muvee 5 które będą chodziły pod NPP nawet jak wersja trial Muvee 5 zakończy swoje 30-sto dniowe działanie. A przez 30 dni będziesz mógł się pobawić tym fajnym programem.
Naprawdę fotki z podkładem muzycznym fajnie się ogląda, zwłaszcza te wakacyjne.

PaSkal
30-11-2006, 10:41
Darmowy, tyle że konieczna legalna kopia Windows XP...:twisted:

Teraz się nim sekundkę pobawiłem i jakieś tam możliwości ma. Nie wiem (a to Cię pewnie najbardziej interesuje) jak wygląda efekt końcowy w telewizorze...

Paweł

amator
30-11-2006, 11:24
Darmowy, tyle że konieczna legalna kopia Windows XP...:twisted:
Dobre, ktoś kto ukradł Windowsa, szuka freeware do pokazów. Pozazdrościć moralności.

PaSkal
30-11-2006, 11:58
Dobre, ktoś kto ukradł Windowsa, szuka freeware do pokazów. Pozazdrościć moralności.

1. Kto ukradł?
2. Czyjej moralności?
3. Pomyliłem się. Windows Genuine Advantage wymaga programik Photo Story. Movie Maker jest częścią SP2

Paweł

amator
30-11-2006, 14:04
1. Kto ukradł?
2. Czyjej moralności?
3. Pomyliłem się. Windows Genuine Advantage wymaga programik Photo Story. Movie Maker jest częścią SP2
Paweł
1.Ktoś, (nie wiem jakie ta osoba ma imię i nazwisko) kogo dziwi, że do użycia freewara potrzebny mu będzie legalny Windows. Wynika z tego, że posiada nielegalny, czyli kradziony, czyli ukradł. Ja to tak rozumiem.
2.Kogoś... i dalej j.w.

bombel
30-11-2006, 15:17
Porozmawiajcie jeszcze kto i co ma legalnego (przysięgi mile widziane). Dajcie słowo - kto zrobi to bardziej fantazyjnie, ten wygrywa - że nie macie na dysku hmmm... Na przykład ani jednej mp3ki, a nawet winamp jest wam wstrętny.

Uwielbiam takie dyskusje! Serio! Ponieważ są przeniknięte do głębi najpełniejszą szczerością, brakiem nawet cienia obłudy, rzetelnością i dogłębnymi przesłankami moralnymi - czynią ten paskudny świat piękniejszym! Przynoszą ulgę nerwom skołatanym przez wszechogarniającą cywilizację śmierci, rozkoszują łykiem moralnej odnowy, pogłębiają, wzmacniają i ubogacają... Tak, ubogacają, to dobre słowo. Zacieśniają - to nie, ale ubogacają - to tak.

Jeśli zaś mówimy o moralności, nie od rzeczy będą cytaty z Augustyna i Tomasza (w oryginale), chyba, że ktoś woli sięgnąć do Arystotela. Jestem nadzwyczajnie ciekawy, do jakiego stopnia moralnych mamy użytkowników internetu. Do dzieła koledzy!

PaSkal
30-11-2006, 16:10
bombel et al.:

Powinienem się był powstrzymać w ogóle.
Jakiś czas temu na innym forum wspomniałem o konieczności posiadania legalnej wersji Windows, żeby ściągnąć jakiś darmowy programu Micro$oft i też, z niewiadomych powodów dostało mi się za to.

Nie wnikam w moralne aspekty posiadania legalnego oprogramowania.
Moja uwaga ma być jedynie ostrzeżeniem, że jeśli przysłowiowy ktoś nie ma legalnego Windows, to nie będzie w stanie "oficjalnie" ściągnąć niektórych darmowych programów MS.

PZDR
Paweł

p.s. Winampa nie mam i nigdy nie miałem :).

amator
30-11-2006, 16:14
Ja pierdziu!!!
Bombel, gdzie napisałem, że nie mam nic pirackiego na kompie? Mam.
Pisałem zupełnie o czym innym. Nie załapałeś, no to trudno.EOT

PaSkal, jeżeli odebrałeś, że piję z tą kradzieżą do Ciebie, to moge tylko powiedzieć, że nie.

PaSkal
30-11-2006, 16:16
Próba powrotu na tory:

W nowych wersjach Picture Project (teraz chyba 1.6.4?) Muvee zmieniło nazwę na "Pictmotion". Może oprócz nazwy poprawili inne rzeczy?

P.

amator: no trochę to tak zabrzmiało...:confused: Tak to jest jak się oftopy pisze. :razz:

bombel
30-11-2006, 16:27
Jestem zawiedziony, amator. Tym razem Twój post nie ubogaca. Poza tym nie dajesz słowa, a nawet gdyby, to mizernie.

Wiesz, wszystko przez to, że wzmianki o moralności (zwłaszcza cudzej) są zawsze fajne i coolowe. Ale widać rzeczywiście źle Cię zrozumiałem (nie ja jeden na szczęście - vide Pascal)

Diamond Princess
30-01-2007, 03:05
wiecie jak wgrać muzyke do aparatu za pomocą pictmotion ?

Klimkr
30-01-2007, 22:52
Zaznaczasz zdjęcia, wciskasz "Pictmotion" i bodaj drugi od góry przycisk pozwala Ci wybrać podkład muzyczny (np. mp3).
BTW wszystko i tak się zawiesi w jak masz Media Player 11...

timi
30-01-2007, 23:00
W viscie jest dodana opcja prezentacji mozesz dodac jaka chcesz muzyke, przechodzenie i animacja zdjec, oczywiscie z mozliwoscia wypalenia czy to na cd badz dvd.

PaSkal
31-01-2007, 13:02
W viscie jest dodana opcja prezentacji...

Tylko że Vista to nie freeware :) .

P.

rabijki
31-01-2007, 13:15
sorry, ale nie moglem sie powstrzymac:-)
mac i jego soft z ilife - masz wszystko czego ci trzeba w kompie po prostu!

Pantani
06-10-2010, 03:22
jak na tacy:

http://www.cdrinfo.pl/downloads/video-slideshow