Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] porcelain
kolejne foty z innej sesji, właściwie nawet bardzo świeżej, gdyż wczorajszej :)...podziękowania specjalne dla Mr. Wilka, który służył pomocą, miłym towarzystwem jak i własnym sprzętem :)
modelka Monika Szajbe
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img690.imageshack.us/i/d3x1500n.jpg/)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img97.imageshack.us/i/d3x1364b.jpg/)
przemcio_bar1
27-03-2010, 15:39
Ładne ;)
Zajebiste !! Obróbka wymiata :)
Ależ piękne oczęta, wzroku niemożna oderwać:)
Wszystko już zostało powiedziane - bajka !
Kordian d70
27-03-2010, 16:46
pieknie, jakis tutek ????????????????????
pastrana
27-03-2010, 17:52
świetne pod kazdym wzgledem. Bardzo podoba mi sie obrobka!
Wiedziałem, że będzie super, ale jest rewelacyjnie.
Jacku - biorę tak jak mówiłem;)
zazdroszczę takich zdjęć...
Zobaczcie sobie na inne zdjęcia tej modelki - dopiero wtedy widać ile Phoenix z niej wykrzesał:)
Leatherface
27-03-2010, 20:52
modelka prześliczna, na 1 pomyślałbym nad troche większą GO
Monika to jedna z najbardziej marnujących się modelek. Ona ma duży (za duży) dystans do tego wszystkiego. Gdyby była ciut szalona to by duzo mogła zdziałać. Modelka to po części wymiary, uroda, a po części charakter. No i ważni sa faceci, z którymi modelka jest związana. Nie wszyscy je w ich działaniach "popierają".
Co do zdjęcia - oczywiście rewelacyjne. Tonacja miodowa jest zdecydowanie bardziej odpowiednia niż poprzednio używane czerwonawa (co odbierałem jako "poparzoną")
Ogólnie podoba sie, ale te bliki w oczach, mnie osobiscie przeszkadzaja. Nie sa takie "typowe", okrągłe. Cos mi tu nie gra, psuje odbior zdjec.
Leatherface
27-03-2010, 21:19
No i ważni sa faceci, z którymi modelka jest związana. Nie wszyscy je w ich działaniach "popierają".
To też działa czasem w drugą stronę :)
Ogólnie podoba sie, ale te bliki w oczach, mnie osobiscie przeszkadzaja. Nie sa takie "typowe", okrągłe. Cos mi tu nie gra, psuje odbior zdjec.
Właśnie chciałem o to zapytać. To zamierzony efekt, czy tak wyszło? Na pierwszym to ja tam zwierzę i to rogate widzę ;-)
Jak zwykle świetnie :-) Gratuluję świetnej formy i kolejnej udanej sesji :-)
bukkake cowboys
27-03-2010, 22:11
Tonacja miodowa jest...
a ja bym widział to na neopanie z mocnym kontrastem np. w MD-76d
- nie mniej jednak - zdjęcie ma klasę - mogę tylko się uczyć :)
kawal dobrej roboty Jacku, gratulacje!
przy tak bliskim portrecie nie dalo sie przeczesac rzes? takie posklejane strasznie zwracaja uwage.
mam tez niesmiale pytanie - modelka ma naprawde taki nos czy jest przestemplowany?
cala reszta jak zwykle na wysokim poziomie.
przy tak bliskim portrecie nie dalo sie przeczesac rzes? takie posklejane strasznie zwracaja uwage.
mam tez niesmiale pytanie - modelka ma naprawde taki nos czy jest przestemplowany?
cala reszta jak zwykle na wysokim poziomie.
kłania się tu oczywiście brak wizażystki na sesji - wiele, a właściwie większość sesji u mnie to spontan Piotrze, przy fotografii takiej "emocjonalnej" nie ma to większego znaczenia, ale mi również posklejane rzęsy przeszkadzają :)
co do nosa - to raczej jest rozmyty, ale oczywiście całą skórę "łatkowałem" - gdyż rzadko trafiają się modelki z idealna cerą i jeszcze brak wizażystki :)
a propos blików - modelka stała w zacienionym korytarzu mając na wprost (oprócz fotografa) sciane z trzema dużymi oknami...stąd takie bliki...nie jedno a trzy źródła światła....Monikę też często wykorzystywałem ;)....do zdjęć z płaczem, jej oczy bardzo szybko łzawią - to dodatkowo jeszcze pogłębia efekt :)
Brakło mi słów żeby wyrazić swój zachwyt!!!
...najbardziej mi tu pasuje określenie GALAKTYCZNE :)
Gratulacje!
Dawaj więcej, na pewno jeszcze chomikujesz jakieś perełki z tej sesji.
mi również posklejane rzęsy przeszkadzają :)
to dobrze bo myslalem ze ze mna jest cos nie tak :D
co do nosa - to raczej jest rozmyty, ale oczywiście całą skórę "łatkowałem" - gdyż rzadko trafiają się modelki z idealna cerą i jeszcze brak wizażystki :)
nie owie tu o cerze bo to normalne i zrozumiale tylko o ksztalcie nosa. po bokach jest jakby w
ypchany i splaszczony. dlatego sie pytalem czy to przez obrobke czy modelka tak ma :)
za przedmowcami.....rewelka !!!!!!!!! a moze na podstawie 2 bys rozpisal jakiegos malego tutorial'a, mysle ze duzo osob by chcialo poznac jak to robisz:) pozdrawiam
A ja jestem w szoku że przy takiej przysłonie oba oczka i usta wyszły ostre! Ja robie przy 2 i usta mam już poza głębią. Dla mnie rewelka, kolory bajkowe
Jak zawsze - wybitnie piękne...
cheyenne
28-03-2010, 11:44
brawo
szczególnie drugie świetne
--Arkadia--
28-03-2010, 19:44
Śliczna!!
wiesz co, idź lepiej z tego forum, bo ja się kompleksów nabawiłem :(
sweet1lady4
29-03-2010, 16:08
Genialne..
camilvein
01-04-2010, 16:17
Nr.2 niemalże niczym kadr z filmu, widać forumowicze naszego forum potrafią jeszcze pozytywnie zaskakiwać ;)
PanomeiK
02-04-2010, 18:20
Czym posiłkowałeś się przy tej obróbce?
pietrobas
02-04-2010, 20:37
bardzo delikatne i naturalne, pieknie
FttSniper
02-04-2010, 21:08
Miodne zdjęcia :) Gratuluje zdjęcia dnia :) Pozdr!
Pierwszego niestety nie widać... Dwójka - klasa! :)
Wiem że jak wejdę w Twój wątek to zobaczę dobre zdjęcie. Miód na moje oczy:)
Jesli mozna o porade spytac to czym te oczeta na pierwszej fotce wyostrzone, bo jakos sie nie moge tego osiagnac, bynajmniej na tak mistrzowskim poziomie
Jesli mozna o porade spytac to czym te oczeta na pierwszej fotce wyostrzone, bo jakos sie nie moge tego osiagnac, bynajmniej na tak mistrzowskim poziomie
Ja podejrzewam, że to badziewny duet Nikon D3X + Nikkor 200 mm f/2.0 jest odpowiedzią na to pytanie. ;)
kłania się tu oczywiście brak wizażystki na sesji - wiele, a właściwie większość sesji u mnie to spontan Piotrze, przy fotografii takiej "emocjonalnej" nie ma to większego znaczenia, ale mi również posklejane rzęsy przeszkadzają :)
Po tym co napisałeś, że większość Twoich sesji jest bez wizażystki to.... normalnie zbieram szczękę z podłogi :shock:
Rewelacyjne są te zdjęcia oraz obróbka, jak i inne Twojego autorstwa !
Po tym co napisałeś, że większość Twoich sesji jest bez wizażystki to....
wcale tak nie napisał, choć tak chyba jest. Napisał, że tu nie było wizażystki, a większośc sesji to spontan (tzn pomysł jeden-dwa dni przed). Ale on czasami ma spontaniczne wizażystki :wink: albo raczej modelki czasami potrafią sobie załatwic nagły make-up.
fakt, często nie ma wizażystek, ale często ma dziewczyny z dobrą cerą, a i retusz robi swoje.
wcale tak nie napisał, choć tak chyba jest. Napisał, że tu nie było wizażystki, a większośc sesji to spontan (tzn pomysł jeden-dwa dni przed). Ale on czasami ma spontaniczne wizażystki :wink: albo raczej modelki czasami potrafią sobie załatwic nagły make-up.
fakt, często nie ma wizażystek, ale często ma dziewczyny z dobrą cerą, a i retusz robi swoje.
Ahaaaa....
dosłownie magia, można się zapatrzyć i to na dłuższą chwilę :)
Wszystko pięknie, ale kolczyki na 1 niepotrzebne. Wprowadzają zamieszanie :)
Pomysł na splątanie włosów w 2 zdjęciu rewelacyjny, jeszcze takiej koncepcji nie widziałem. Brawo!
Magia!! Pierwsze co spojrzałem na exif....łożesz niezły sprzęt, chociaż myślałem, że będzie jeszcze plastyczniej, ale same zdjęcia są świetne, ale to już zostało tu powiedziane :/
.. chociaż myślałem, że będzie jeszcze plastyczniej..
nic tylko czekać na 200/1.4 :D
piękna dziewczyna i świetne zdjęcia, poproszę o więcej
Świetne, i te zawiązane włosy ;)
pieknie, jakis tutek ????????????????????
podłączam się pod apel/zapytanie
piękne! obróbka kładzie na kolana :)
PIĘKNO PIĘKNO I JESZCZE RAZ PIĘKNO.! Co za obróbka! i te szklane oczy! Napisz w wolnej chwili na pm coś więcej o obróbce.Wspaniałe prace ! Pozdrawiam.
Bomba. Nie często ogląda się takie dzieła sztuki fotograficznej. Brawo !!!