Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Helski falochron.....
.........potraktowany crosem, zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/19009563440107212660.jpg)
pozdrawiam :D
borregaard
27-03-2010, 13:13
Powiem tak,jedno z niewielu Twoich,które kompletnie mi nie pasuje....nie pasuje mi cross,kadr i to coś winietopodobne z jasnym kołem w środku.
Powiem tak,jedno z niewielu Twoich,które kompletnie mi nie pasuje....nie pasuje mi cross,kadr i to coś winietopodobne z jasnym kołem w środku.
dokładnie tak miałobyć z jasnym akcentem na nadbudówkę falochronu, ale specjalnie dla Ciebie Andrzeju wersja normalna :)
źródło (http://iv.pl/images/52193879645281386834.jpg)
krzycho1235
27-03-2010, 13:25
A mnie się podoba ten spokój w zdjęciu, a może warto spróbować jeszcze bez ptaka na niebie i w dużym kontraście B&W, może zdjęcie byłoby ciekawsze :)
A mnie się podoba, takie nie w Twoim stylu.Z początku myślałem że to tankowiec:wink:
Nikonozaur
27-03-2010, 13:29
Jestem wyznawcą wersji "dla Andrzeja", ciekawe dlaczego? :D
A mnie się podoba ten spokój w zdjęciu, a może warto spróbować jeszcze bez ptaka na niebie i w dużym kontraście B&W, może zdjęcie byłoby ciekawsze :)
krzycho1235 - fotka jest robiona z tele przy sporym zachmurzeniu i z tego powodu b/w nie wchodzi w grę, bo trudno byłoby uzyskać naturalny mocny kontrast, ja ją traktuję jako kolejne poszukiwania, idzie wiosna więc niedługo bedziemy mieli wysp kolorów i pięknych krajobrazów, a na dziś jeszcze można eksperymentowć :D
Nikonozaur - bo razem zakupiliśćie memładła !!! :):):)
wojtek6308
27-03-2010, 14:20
Przyłącze się do grona panów A i A, bo ta wersja bardziej do mnie się uśmiecha :-) .
Pierwsza wersja całkiem niezła - druga jest taka... zwykła :)
Karbulot
27-03-2010, 14:27
Ja tez wole druga wersje.
borregaard
27-03-2010, 14:59
Moje zdanie znasz ;)
Ale my nie znamy...To nie PM...:wink:
Ja też się,cały czas, uczę i chcę... jak najwiecej.....
Ale my nie znamy...To nie PM...:wink:
Ok, uważam, że wersja druga o wiele lepsza, ten cross mi nie podszedł ;)
ale tradycjonaliści :-)
więcej takich fallout'owych, popromiennych klimatów teraz będzie okazja zdejmować.
patrzcie na aluminiowe niebo i słońce!
borregaard
27-03-2010, 15:03
Ok, uważam, że wersja druga o wiele lepsza, ten cross mi nie podszedł ;)
No , o to biega .To ważne...nie jest się jedynym....;)
ale tradycjonaliści :smile:
Pewne fascynacje przemijają,tradycja zostaje.Jeśli nie ,to ..to nic nie zostaje....
No , o to biega .To ważne...nie jest się jedynym....;)
Pewne fascynacje przemijają,tradycja zostaje.Jeśli nie ,to ..to nic nie zostaje....
zobaczymy jak będzie dalej :lol::p mnie się jedynka podoba
Napisze tak - harb eksperymentuj dalej i się nie poddawaj, ale to nie to. Pstryk spacerowy. Ani w kolorze ani w "winetce".
tormentol
27-03-2010, 15:11
Ja jestem za niewidzialną wersją bewu ;)
ostrytux
27-03-2010, 15:13
Ja jestem za niewidzialną wersją bewu ;)
To jest nas dwóch :twisted:
bede za kolorem
ale eksperymenty sa jak najbardziej wskazane :smile: chodz nie zawsze wpadaja w gusta
Ja napisze tak, jedynka pewnie by mi sie podobala, gdyby nie odcień morza, coś tam niedobrego sie dzieje.
To jest nas dwóch :twisted:
to dla tych dwóch :D
źródło (http://iv.pl/images/50101668965448473297.jpg)
tormentol
27-03-2010, 16:18
I to jest mz bardzo dobre :)
też mi się tak wydaje, patrzac z boku ma się inny dystans do fot :D
tormentol
27-03-2010, 16:23
Ciężko pokazać w kolorze tego typu budowle, za to dobrze się je odbiera w bewu.
Na pierwszym miejscu ustawie wersję w BW. Czysto, schludnie, elegancko :smile:.
Druga jak dla mnie jedynka. Za inność, poszukiwania i wizje autora :smile:.
Trzecia dwójka. Najbardziej spokojna, rzekłbym poprawna do bólu i dlatego wzbudzająca najmniej emocji. Co nie oznacza, że zawsze one muszą być. Czasami umiar jak najbardziej wskazany.
A dla autora brawa za poszukiwania i eksperymenta :-).
ostrytux
27-03-2010, 16:54
Nie wypada się nie zgodzić :)
jurek1906
27-03-2010, 17:17
Bw mi się podoba :)
GUINNESSts
27-03-2010, 17:19
Moje zdanie znasz ;)
Macie jakies inne forum? Dajcie link! Prosimy!
BW najbardziej przemawia. Crosik rowniez ale w innych odcieniach. Te jakos nie wprowadzaja w klimat.
Swoją opinię wyraziłem, na temat obytrzech :D kadrów - BW wygrywa bezapelacyjnie!
GUINNESSts
27-03-2010, 18:02
Swoją opinię wyraziłem, na temat obytrzech :D kadrów - BW wygrywa bezapelacyjnie!
Gdzie Wy tam wyrazacie te opinie?
Gdzie Wy tam wyrazacie te opinie?
Jesli o mnie chodzi to... PM :mrgreen:
BW Janku jest ładne - posępny klimat! Bardzo lubie takie!
Nikonozaur
27-03-2010, 18:58
U mnie też szalka przechyliła się na stronę BW...
borregaard
27-03-2010, 19:11
Jeśli o mnie chodzi,to B&W nie uratuje tego....;-)
Dla serdecznego Kolegi Janusza powiem...lepsze..i mówię prawdę,nic więcej...:smile:
GUINNESSts
27-03-2010, 19:18
Jeśli o mnie chodzi,to B&W nie uratuje tego....;-)
Dla serdecznego Kolegi Janusza powiem...lepsze..i mówię prawdę,nic więcej...:smile:
A o co Ci kaman?;) Bo tez chcialbym poznac Twoja opinie a nie rozumiem o Tobie chodzi.
Chyba, ze uwazasz, iz kolor jest naj. To wtedy rozumiem.
borregaard
27-03-2010, 19:28
A o co Ci kaman?;) Bo tez chcialbym poznac Twoja opinie a nie rozumiem o Tobie chodzi.
Chyba, ze uwazasz, iz kolor jest naj. To wtedy rozumiem.
Tomku,radzę czytać wątek...post No. 2
Ok,wybaczam,żeby to mi było...przedostatni raz.....;) :mrgreen:
GUINNESSts
27-03-2010, 19:42
Tomku,radzę czytać wątek...post No. 2
Ok,wybaczam,żeby to mi było...przedostatni raz.....;) :mrgreen:
To sie jeszcze kilka razy powtorzy:mrgreen:
Chyba od koszenia trawy zanieczyscilem sobie filtr gornoprzepustowy i mam probemy z mysleniem. Przedmucham zaraz przewodziki jakims guinnessem.
Raczej nie czytam postow. To mnie zbytnio dezorientuje. Chce miec swoje zdanie. Twoj przeczytalem i sie pogubilem. Teraz rozumiem, ze nic nie jest w stanie uratowac tej fotografii. Lepsze ale sie serdecznie nie podoba:) Czy tak?:):):)
borregaard
27-03-2010, 19:49
To sie jeszcze kilka razy powtorzy:mrgreen:
Chyba od koszenia trawy zanieczyscilem sobie filtr gornoprzepustowy i mam probemy z mysleniem. Przedmucham zaraz przewodziki jakims guinnessem.
Raczej nie czytam postow. To mnie zbytnio dezorientuje. Chce miec swoje zdanie. Twoj przeczytalem i sie pogubilem. Teraz rozumiem, ze nic nie jest w stanie uratowac tej fotografii. Lepsze ale sie serdecznie nie podoba:) Czy tak?:):):)
Lepsze ale sie serdecznie nie podoba:smile: Czy tak?
Nie ,nie serdecznie,bo nie wywołuje uczuć...
GUINNESSts
27-03-2010, 20:04
Nie ,nie serdecznie,bo nie wywołuje uczuć...
Rozumiem. Chcialem dokladniej poznac Twoje zdanie. Na mnie baczac na watek BW zaczelo wywolywac uczucia.
Dzieki.
krzycho1235
27-03-2010, 20:25
hm... HARB :) a czy nie mówiłem ze B&W będzie robiło wrażenie ? ja bym je jeszcze mocniej przerysował , al to już kwestia gustu. Pozdrawiam :)