Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Dama - Krytyka mile widziana :)
Sapphiron
27-03-2010, 08:56
1. Dama
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img413.imageshack.us/i/dsf1877atag.jpg/)
Jak zwykle komentarze i krytyka mile widziane :)
Pierwsza sesja z Fuji S5 :D jestem mega zadowolony z tego sprzętu :D
O wiele lepiej sie pracuje niż z S3 chociaż brakuje gripa... ale można dokupić więc pewnie niedługo zostanie to uczynione ^_^
W S3 bałem się JPGów i tylko Rawy leciały... teraz puszczam RAW+JPG i powiem wam ze są naprawdę zacne :D
missbizarre
27-03-2010, 11:24
trochę niedociągnięć obróbkowych jak na mój gust:
idąc od napisu w górę w pewnym miejscu widać kawałek nie usuniętego włosa no i przy prawym brzegu zdjęcia to takie ? nie wiem co - kawałek innej osoby stojącej za modelką? ;)
a poza tym się podoba :)
Sapphiron
27-03-2010, 22:26
Dzięki :) niestety przemęczony jestem ostatnio i czasem już nie widzę takich baboli niedoróbkowych...
Witek "Wisz"
27-03-2010, 23:31
Pięknie kolory zagrały.
Nie lubię takich zdjęć osobiście. Kolorowo, pstrokato, makijaż według mojego chłopskiego oka fatalny - nie lubię dosłowności, wyrazistości do bólu, podkreślonych ostrym światłem i kontrastową obróbką. Wolę kobietę pokazaną subtelnie, w bardziej naturalnych odcieniach, a nie umalowaną w barwy wojenne. Owszem, taki styl akceptuję, ale w zupełnie innych zdjęciach. Moda, glamour, reklama - tam gdzie gra to z całym kadrem i jakoś się komponuje. Z liniami tła, z układem ciał, kształtami, fakturami, wizją. Taka paleta kolorów oraz zestawienie elementów tła, ubioru, makijażu, kojarzy mi się z męskim punktem widzenia i trochę disco-polo. Czerwone buciki, czerwone usta, czerwone korale...
Natomiast zdecydowanie polecam wersję czarno-białą tego zdjęcia. Odpowiednio zrobiona, wygląda naprawdę nieźle.
remiksson
28-03-2010, 03:19
Jeśli chodzi o mnie to faktycznie ten włos o którym pisze missbizarre mozna bylo usunąć. Kolorki nawet nawet, tylko nie podobają mi się rozchylone usta. Gdyby zamknęła, byłoby ok :)
Sapphiron
28-03-2010, 09:15
mOSAd bardzo mocne słowa, ale nie zgodzę się z nimi :) no ale cóż, jak to mówią, gust jest jak tyłek... robie pod swój i raczej nie mam zamiaru włazić w czyjś :)
remmiksson no mi też niestety nie podobają się niedociągniecia ale cóż poradzić. wersji już nie będę zmieniał, będę fair wobec komentujących :)
Fatalna perfekcja.
Przekontrast i przeostrość połączona z przekolorem.
Perfekcja techniczna trudna w odbiorze.
Na reklamę tak. Portret nie.
Sapphiron
28-03-2010, 12:10
yyy ołkej... teraz to juz nie wiem co powiedzieć...
Drakkainen
28-03-2010, 12:11
słabo
Moim zdaniem jest fajnie, gra koloru, gra światła, choć faktycznie bardziej to glamour jak portret
Sapphiron
28-03-2010, 12:23
Drakkainen a mógłbyś uzasadnić dlaczego słabo?
czy to tylko zazdrośc przemawia przez Ciebie?
Zdjęcie jak najbardziej technicznie poprawne, szal pod kolor makijażu ale następnym razem weź pod uwagę kolor oczu modelki bo ten brązowy się tak gryzie niesamowicie, że psuje reszte.
Nudne jak cholera, ustawiles światla, panne do malowania, niebieski szaliczek, pstryk i jest super fota. No sam pomysl co w tym zdjeciu jest ciekawego, tamte z wojownikiem o wiele lepsze, bo tam jest klimat a tu jest tylko dobry technicznie, pusty pstryk, no tak to widze.
Sapphiron
28-03-2010, 15:31
pstryk i jest super fota
Dziękuje serdecznie :)
Dziękuje serdecznie :)
Prosze bardzo i powodzenia w zdobywaniu sławy :mrgreen: :lol:
Sapphiron
28-03-2010, 16:18
Sławy? Raczej nie. Wiedzy owszem :)
mOSAd bardzo mocne słowa, ale nie zgodzę się z nimi :) no ale cóż, jak to mówią, gust jest jak tyłek... robie pod swój i raczej nie mam zamiaru włazić w czyjś :)
Nie ma potrzeby komentowania komentarzy. Zachowaj zgodność lub nie dla siebie. Pisząc "Krytyka mile widziana" spodziewasz się samych pochwał? No i nie musisz aż tak dziękować wylewnie. Nie ma za co. ;)
Czarodziej
28-03-2010, 17:03
krytycznym okiem ....
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/03/xggois-1.jpg
źródło (http://i39.tinypic.com/xggois.jpg) .... czerwone kolka to niedociagniecia , ktore warto usunac przed publikacja ... hmm brakuje mi tu tez czegos co by mnie zatrzymalo na dluzej , takie wiesz paszportowe to zdjecie , a masz jasne obiektywy moze warto sie nimi pobawic :) a jak nie toja chetnie 50 przygarne:)
Sapphiron
28-03-2010, 20:16
Czarodziej jestem świadomy tego, a obiektywów nie oddam ^_^ za bardzo sie przyzwyczaiłem do nich :)