PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Dama - Krytyka mile widziana :)

Sapphiron
27-03-2010, 08:56
1. Dama

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img413.imageshack.us/i/dsf1877atag.jpg/)

Jak zwykle komentarze i krytyka mile widziane :)

Pierwsza sesja z Fuji S5 :D jestem mega zadowolony z tego sprzętu :D
O wiele lepiej sie pracuje niż z S3 chociaż brakuje gripa... ale można dokupić więc pewnie niedługo zostanie to uczynione ^_^

W S3 bałem się JPGów i tylko Rawy leciały... teraz puszczam RAW+JPG i powiem wam ze są naprawdę zacne :D

missbizarre
27-03-2010, 11:24
trochę niedociągnięć obróbkowych jak na mój gust:
idąc od napisu w górę w pewnym miejscu widać kawałek nie usuniętego włosa no i przy prawym brzegu zdjęcia to takie ? nie wiem co - kawałek innej osoby stojącej za modelką? ;)
a poza tym się podoba :)

Sapphiron
27-03-2010, 22:26
Dzięki :) niestety przemęczony jestem ostatnio i czasem już nie widzę takich baboli niedoróbkowych...

Witek "Wisz"
27-03-2010, 23:31
Pięknie kolory zagrały.

mOSAd
28-03-2010, 03:02
Nie lubię takich zdjęć osobiście. Kolorowo, pstrokato, makijaż według mojego chłopskiego oka fatalny - nie lubię dosłowności, wyrazistości do bólu, podkreślonych ostrym światłem i kontrastową obróbką. Wolę kobietę pokazaną subtelnie, w bardziej naturalnych odcieniach, a nie umalowaną w barwy wojenne. Owszem, taki styl akceptuję, ale w zupełnie innych zdjęciach. Moda, glamour, reklama - tam gdzie gra to z całym kadrem i jakoś się komponuje. Z liniami tła, z układem ciał, kształtami, fakturami, wizją. Taka paleta kolorów oraz zestawienie elementów tła, ubioru, makijażu, kojarzy mi się z męskim punktem widzenia i trochę disco-polo. Czerwone buciki, czerwone usta, czerwone korale...

Natomiast zdecydowanie polecam wersję czarno-białą tego zdjęcia. Odpowiednio zrobiona, wygląda naprawdę nieźle.

remiksson
28-03-2010, 03:19
Jeśli chodzi o mnie to faktycznie ten włos o którym pisze missbizarre mozna bylo usunąć. Kolorki nawet nawet, tylko nie podobają mi się rozchylone usta. Gdyby zamknęła, byłoby ok :)

Sapphiron
28-03-2010, 09:15
mOSAd bardzo mocne słowa, ale nie zgodzę się z nimi :) no ale cóż, jak to mówią, gust jest jak tyłek... robie pod swój i raczej nie mam zamiaru włazić w czyjś :)

remmiksson no mi też niestety nie podobają się niedociągniecia ale cóż poradzić. wersji już nie będę zmieniał, będę fair wobec komentujących :)

docentx
28-03-2010, 12:03
Fatalna perfekcja.
Przekontrast i przeostrość połączona z przekolorem.
Perfekcja techniczna trudna w odbiorze.

Na reklamę tak. Portret nie.

Sapphiron
28-03-2010, 12:10
yyy ołkej... teraz to juz nie wiem co powiedzieć...

Drakkainen
28-03-2010, 12:11
słabo

coroner
28-03-2010, 12:12
Moim zdaniem jest fajnie, gra koloru, gra światła, choć faktycznie bardziej to glamour jak portret

Sapphiron
28-03-2010, 12:23
Drakkainen a mógłbyś uzasadnić dlaczego słabo?

czy to tylko zazdrośc przemawia przez Ciebie?

Mikee
28-03-2010, 12:33
Zdjęcie jak najbardziej technicznie poprawne, szal pod kolor makijażu ale następnym razem weź pod uwagę kolor oczu modelki bo ten brązowy się tak gryzie niesamowicie, że psuje reszte.

Locter
28-03-2010, 13:43
Nudne jak cholera, ustawiles światla, panne do malowania, niebieski szaliczek, pstryk i jest super fota. No sam pomysl co w tym zdjeciu jest ciekawego, tamte z wojownikiem o wiele lepsze, bo tam jest klimat a tu jest tylko dobry technicznie, pusty pstryk, no tak to widze.

Sapphiron
28-03-2010, 15:31
pstryk i jest super fota

Dziękuje serdecznie :)

Locter
28-03-2010, 16:10
Dziękuje serdecznie :)

Prosze bardzo i powodzenia w zdobywaniu sławy :mrgreen: :lol:

Sapphiron
28-03-2010, 16:18
Sławy? Raczej nie. Wiedzy owszem :)

mOSAd
28-03-2010, 17:03
mOSAd bardzo mocne słowa, ale nie zgodzę się z nimi :) no ale cóż, jak to mówią, gust jest jak tyłek... robie pod swój i raczej nie mam zamiaru włazić w czyjś :)

Nie ma potrzeby komentowania komentarzy. Zachowaj zgodność lub nie dla siebie. Pisząc "Krytyka mile widziana" spodziewasz się samych pochwał? No i nie musisz aż tak dziękować wylewnie. Nie ma za co. ;)

Czarodziej
28-03-2010, 17:03
krytycznym okiem ....
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/03/xggois-1.jpg
źródło (http://i39.tinypic.com/xggois.jpg) .... czerwone kolka to niedociagniecia , ktore warto usunac przed publikacja ... hmm brakuje mi tu tez czegos co by mnie zatrzymalo na dluzej , takie wiesz paszportowe to zdjecie , a masz jasne obiektywy moze warto sie nimi pobawic :) a jak nie toja chetnie 50 przygarne:)

Sapphiron
28-03-2010, 20:16
Czarodziej jestem świadomy tego, a obiektywów nie oddam ^_^ za bardzo sie przyzwyczaiłem do nich :)