PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ona

NBA
24-03-2010, 23:53
Jak wam się podoba takie sfocenie?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img203.imageshack.us/img203/365/nba3499pjp.jpg)

Uwagi mile widziane...

segl
25-03-2010, 00:16
ale męczysz ta dziewczyne :) już chyba z 10 seria na forum :)
a tak na serio, ponieważ ma okrągłą twarz ja bym raczej fotografował z góry pod katem i jej półprofil. Ma bardzo dobre spojrzenie więc warto spróbować. Dałbym też jednolite tło, bo troche za dużo się dzieje w kadrze, myślę że kręcone włosy i kolczyki na tyle przyciągaja uwage że tło rozprasza

NBA
25-03-2010, 00:28
ale męczysz ta dziewczyne :) już chyba z 10 seria na forum :)

Bo to MOJA dziewczyna jest... I lubię ją męczyć.

A poważnie - dzięki za uwagi:)

Witek "Wisz"
25-03-2010, 10:51
Dobrze, że dałeś spokój tym eksperymentom z obróbką :D
Jak dla mnie jest odrobinkę za jasno i chyba nieostre oczko. Wydaje mi się, że kształt twarzy wyszedłby korzystniej, gdyby dziewczyna ułożyła włosy po lewej stronie twarzy. A spojrzenie rzeczywiście ogień :D

sensualna
25-03-2010, 11:11
Buźka wyglada asymetryzcnie, za dużo światła, a poza tym jest w porządku... chociaż gryza mi się tutaj dwie estetyki - pseudo glamour z fotografią dokumentalną (bo niby foto robione w warunakch domowych, a jednak sfotografowane nie jak coś zastanego)
Mój stosunek to tego zdjęcia jest ambiwalentny raczej.

missbizarre
25-03-2010, 13:43
Buźka wyglada asymetryzcnie, za dużo światła, a poza tym jest w porządku... chociaż gryza mi się tutaj dwie estetyki - pseudo glamour z fotografią dokumentalną (bo niby foto robione w warunakch domowych, a jednak sfotografowane nie jak coś zastanego)
Mój stosunek to tego zdjęcia jest ambiwalentny raczej.

pójdę dalej: dla mnie to zdjęcie dziewczyny w pokoju pociągnięte jakimś tam pseudoglamurowatym efektem, zdecydowanie na nie...!

marcinc
25-03-2010, 13:50
Jak dla mnie to zdjęcie bardzo miło się ogląda.
Przyjemna ciepła kolorystyka. Kadrowo też jest Ok.
Bardziej konstruktywnie nie napiszę bo sam jestem na etapie przyswajania wiedzy:)

Dobrze, że masz tak cierpliwą dziewczynę, która lubi jak Ją fotografujesz.

Pozdrawiam.

NBA
25-03-2010, 14:13
dla mnie to zdjęcie dziewczyny w pokoju pociągnięte jakimś tam pseudoglamurowatym efektem, zdecydowanie na nie...!

Wymień nazwę efektu którym Twoim zdaniem "pociągnąłem" to zdjęcie albo...

pójdę dalej: !

I się nie zatrzymuj...

hrabi
25-03-2010, 16:28
A mnie się podobaja takie "domowo-pościelowe" fotki. Z własnego doświadczenia dodam, że od przycinania końcówek włosów jest fryzjer. Kolorystyka nie wydaję mi sie ciapła, raczej chłodna, ale pozytywnie to odbieram. To że coś tam sie dzieje w tle to chyba dobrze. Ogónie podobaja mi się Twoje fotki z Twoja dziwczyną.
pozdro.

nickt
25-03-2010, 17:57
Zdjęcie zdecydowanie albumowe. Bałagan w tle, chyba łóżko i szafa. Światło domyślam się, że zastane i rozświetlone na etapie wywoływania Rawa. Również mam wrażenie jakby ostrość była bardziej na oku prawym modelki niż lewym....chociaż sam nie wiem. Kolory również chyba były kombinowane i całkiem możliwe, że nie efektem glamourowym tylko również na etapie rawu. Nie dawałeś czasem jakiegoś koloru na światła i cienie, coś a'la cross? Bo mam wrażenie, że cienie są lekko niebieskie/zielone.. na laptopie to co prawda inaczej pewnie wygląda. Na czole również jakaś pomarańczowa obwódka mi się pojawia. Myślę, że mógłbyś powtórzyć z dłuższą ogniskową tak, żeby mniej tła mieć na zdjęciu, poprawi to również proporcje i zrobić zdjęcie tak że Ty stoisz a Dziewczyna siedzi. Takie moje zdanie

missbizarre
26-03-2010, 10:58
Wymień nazwę efektu którym Twoim zdaniem "pociągnąłem" to zdjęcie albo...

I się nie zatrzymuj...

NC