Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ona
Jak wam się podoba takie sfocenie?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img203.imageshack.us/img203/365/nba3499pjp.jpg)
Uwagi mile widziane...
ale męczysz ta dziewczyne :) już chyba z 10 seria na forum :)
a tak na serio, ponieważ ma okrągłą twarz ja bym raczej fotografował z góry pod katem i jej półprofil. Ma bardzo dobre spojrzenie więc warto spróbować. Dałbym też jednolite tło, bo troche za dużo się dzieje w kadrze, myślę że kręcone włosy i kolczyki na tyle przyciągaja uwage że tło rozprasza
ale męczysz ta dziewczyne :) już chyba z 10 seria na forum :)
Bo to MOJA dziewczyna jest... I lubię ją męczyć.
A poważnie - dzięki za uwagi:)
Witek "Wisz"
25-03-2010, 10:51
Dobrze, że dałeś spokój tym eksperymentom z obróbką :D
Jak dla mnie jest odrobinkę za jasno i chyba nieostre oczko. Wydaje mi się, że kształt twarzy wyszedłby korzystniej, gdyby dziewczyna ułożyła włosy po lewej stronie twarzy. A spojrzenie rzeczywiście ogień :D
sensualna
25-03-2010, 11:11
Buźka wyglada asymetryzcnie, za dużo światła, a poza tym jest w porządku... chociaż gryza mi się tutaj dwie estetyki - pseudo glamour z fotografią dokumentalną (bo niby foto robione w warunakch domowych, a jednak sfotografowane nie jak coś zastanego)
Mój stosunek to tego zdjęcia jest ambiwalentny raczej.
missbizarre
25-03-2010, 13:43
Buźka wyglada asymetryzcnie, za dużo światła, a poza tym jest w porządku... chociaż gryza mi się tutaj dwie estetyki - pseudo glamour z fotografią dokumentalną (bo niby foto robione w warunakch domowych, a jednak sfotografowane nie jak coś zastanego)
Mój stosunek to tego zdjęcia jest ambiwalentny raczej.
pójdę dalej: dla mnie to zdjęcie dziewczyny w pokoju pociągnięte jakimś tam pseudoglamurowatym efektem, zdecydowanie na nie...!
Jak dla mnie to zdjęcie bardzo miło się ogląda.
Przyjemna ciepła kolorystyka. Kadrowo też jest Ok.
Bardziej konstruktywnie nie napiszę bo sam jestem na etapie przyswajania wiedzy:)
Dobrze, że masz tak cierpliwą dziewczynę, która lubi jak Ją fotografujesz.
Pozdrawiam.
dla mnie to zdjęcie dziewczyny w pokoju pociągnięte jakimś tam pseudoglamurowatym efektem, zdecydowanie na nie...!
Wymień nazwę efektu którym Twoim zdaniem "pociągnąłem" to zdjęcie albo...
pójdę dalej: !
I się nie zatrzymuj...
A mnie się podobaja takie "domowo-pościelowe" fotki. Z własnego doświadczenia dodam, że od przycinania końcówek włosów jest fryzjer. Kolorystyka nie wydaję mi sie ciapła, raczej chłodna, ale pozytywnie to odbieram. To że coś tam sie dzieje w tle to chyba dobrze. Ogónie podobaja mi się Twoje fotki z Twoja dziwczyną.
pozdro.
Zdjęcie zdecydowanie albumowe. Bałagan w tle, chyba łóżko i szafa. Światło domyślam się, że zastane i rozświetlone na etapie wywoływania Rawa. Również mam wrażenie jakby ostrość była bardziej na oku prawym modelki niż lewym....chociaż sam nie wiem. Kolory również chyba były kombinowane i całkiem możliwe, że nie efektem glamourowym tylko również na etapie rawu. Nie dawałeś czasem jakiegoś koloru na światła i cienie, coś a'la cross? Bo mam wrażenie, że cienie są lekko niebieskie/zielone.. na laptopie to co prawda inaczej pewnie wygląda. Na czole również jakaś pomarańczowa obwódka mi się pojawia. Myślę, że mógłbyś powtórzyć z dłuższą ogniskową tak, żeby mniej tła mieć na zdjęciu, poprawi to również proporcje i zrobić zdjęcie tak że Ty stoisz a Dziewczyna siedzi. Takie moje zdanie
missbizarre
26-03-2010, 10:58
Wymień nazwę efektu którym Twoim zdaniem "pociągnąłem" to zdjęcie albo...
I się nie zatrzymuj...
NC