Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Widok na Kościół Farny Wniebowzięcia NMP (Węgrów)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img717.imageshack.us/img717/4049/dsc0247l.jpg)
GUINNESSts
24-03-2010, 23:48
Ladnie zagraly chmurki. Jesli na nie czekales to tym bardziej plus dla Ciebie. Kolorkowo tez odbieram dobrze.
Reszta juz niestety nie. Krzywo, wali sie wszystko az golab ucieka z kadru, w ktorym bardziej pokazales zaniedbanie o otoczenie obiektu anizeli motyw.
Tego kadru nawet nie próbowałem prostować bo te dzwonnice by mi z kadru wyszły, a poza tym rzadko kiedy prostuję foty. Mi te krzywizny nie przeszkadzają a często wyglądają lepiej niż dziwacznie nieprostowana bryła. Co do zaniedbania, takie są polskie miasteczka. nie wszystko musi być doskonałe :)
Tego kadru nawet nie próbowałem prostować bo te dzwonnice by mi z kadru wyszły, a poza tym rzadko kiedy prostuję foty. Mi te krzywizny nie przeszkadzają a często wyglądają lepiej niż dziwacznie nieprostowana bryła. Co do zaniedbania, takie są polskie miasteczka. nie wszystko musi być doskonałe :)
gdybyś zrobił z zapasem dałoby sie i wówczas fotka wygladałaby na dopracowaną a tak ta niestaranność i ciasnota po bokach psuję bardzo odbiór zdjecia - ja tez tym razem jestem na nie :)
Hmm bardziej widok na kostke brukową wątpliwej jakości z potencjalna ptasią grypą - kadr poziomy i ciety zaraz ponizej lini plotu i jest albumowe zdjecie zwłaszcza z tak apetycznym niebem i miekkim oświetleniem. Teraz Do poprawki :)
to że na zdjęciu jest niebo to nie znaczy, że jest to krajobraz, moim zdaniem zły dział, a fota bez polotu, ot poprawna.
Bartek_902
25-03-2010, 14:49
To powinno byc w architekturze,ale pomijajac to to podobaja mi się kolory ;)
Pozdrawiam
Gdyby obciąć tuż nad tą ciemną plamą fotka zyskałaby. Zastanawiam się też dlaczego mam wrażenie krzywizny zwłaszcza, że pozimy są do linijki?
Dzięki za komentarze.
Przymierzałem się do cięcia ale zdecydowałem się pokazać rzeczywistość nie albumowy kadr.
Polotu tutaj nie ma co szukać, no może ten gołąb poleci.
Rzeczywistość była taka że na parkingu stało trochę samochodów a przed kościołem grupka ludzi z wózkiem więc musiałem trochę posprzątać nie mówiąc już o znakach drogowych. Szerzej musiałbym zrobić sklejkę z samochodami, a w poziomie niestety ta chmurka jest obcięta i nie jest już tak fanie. Jak sprzątnę fury może wstawię poziom.