Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Teraz ...
ostrytux
20-03-2010, 01:25
... można na siedząca łapać oddech.
Z malutkim narciarzem co wjechał pod górę na szczyt ;)
Kontynuując poprzedni wątek o oddychaniu (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=137145) ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img249.imageshack.us/img249/5411/tatry006.jpg)
Pozdrawiam serdecznie.
no narobiłes tam widzę sporo bardzo dobrych ujęć :D
Zdjęcie świetne tak jak poprzednie, ale mam pytanie - jedziesz pędzelkiem po tych stokach, żeby uzyskać taki efekt plastyczności ? Czo to tylko zabawa kontrastem ? :)
Nikonozaur
20-03-2010, 02:33
BW pierwsza liga (znaczy się Premier League... :wink:), następna piękna robótka. Ależ maleńki ten ludzik.
GUINNESSts
20-03-2010, 02:59
To, ze bardzo ladnie pomijam. Przychodzi mi do glowy prosba o kolor. Z ciekawosci. Nie dlaczego BW a z ciekawosci miejsca w kolorze. Da sie...? Moze byc poprzedni albo inny z miejsca:):):)
borregaard
20-03-2010, 03:40
Napracowałeś się i ...pięknie wyszło...:D
najpierw gleboki wdech a potem łyk kawy i można napisac ze jest swietnie :p
wojtek6308
20-03-2010, 09:37
Kolejna bardzo dobra praca z tego miejsca :-D , jest świetnie.
Kolejne, kapitalne ujecie... Nic wiecej nie powiem! :)
Bartek_902
20-03-2010, 13:02
ładnie,fajnie światło oswietliło szczyt ;) dobrze to wyglada w b&w,dobrym b&w ...
Pozdrawiam
ostrytux
20-03-2010, 14:19
Zdjęcie świetne tak jak poprzednie, ale mam pytanie - jedziesz pędzelkiem po tych stokach, żeby uzyskać taki efekt plastyczności ? Czo to tylko zabawa kontrastem ? :)
Nie no takich cudów to ja nie robię, podkreślam jedynie selektywnie ciemne i jasne miejsca poprzez zwiększenie kontrastu między nimi tak by fotografia było czarno biała nie szara.
Przychodzi mi do glowy prosba o kolor. Z ciekawosci. Nie dlaczego BW a z ciekawosci miejsca w kolorze. Da sie...?
Wiesz to jest typowy przykład na fotografię czarno białą (taki był zamysł przed nawiśnięciem spustu migawki) – kolor raczej niczego sensownego nie wnosi do tego kadru, niemniej akurat tu nie używałem filtra czerwonego więc kolor widać a i Twoja prośba dotyczy miejsca w kolorze wiec :) K L I K (http://img248.imageshack.us/img248/9871/tatry006k.jpg)
Na kolorowym kadrze doskonale też widać jak różne barwy przyjmuje śnieg w różnych partiach światło/cienia. Zwyczajnie nie da się uzyskać doskonale białego puchu w takich warunkach oświetleniowych, oczywiści można to zrobić usuwając kolor w programie graficznym pytanie tylko po co :D
Pablo 77
20-03-2010, 15:49
Świetne!!!!
Miło, że ktoś z pobliskiego miasta potrafi tak ładnie pokazać góry. Pozdrawiam.
Majstersztyk !!! W kolorze rowniez prezentuje sie pieknie! Swietna praca !
Piekne.
Myślę, że żaden PS tego nie zrobi, to po prostu piękne światło.
Swietne BW mz, piękne światłocienie.
ostrytux
27-03-2010, 12:37
Myślę, że żaden PS tego nie zrobi, to po prostu piękne światło.
Bardzo się cieszę że są jeszcze na tym forum fotograficy tacy jak Ty Radek zresztą nie tylko Ty :) Którzy wiedzą że barwa, światło, cień, … itd. najpiękniejsze, zagadkowe czasem wręcz nierealne bywają tworzone przez Matkę Naturę nie przez programy graficzne. Niestety bywa często tak, że jeśli czegoś podobnego ktoś nie widział, bierze to za coś niemożliwego, odrealnionego.
A okazuje się że metoda poznawcza jest bardzo prosta tj. - trzeba „tylko” szukać :) (czasem mieć też trochę szczęścia) a wcześniej czy później nasza wytrwałość zostanie nagrodzona, a jeśli przy okazji mamy z tego wielką frajdę to czego chcieć więcej :)
Aparat do plecaka i w drogę ...
tormentol
27-03-2010, 15:20
Znowu fot z serii szkoda czasu na pisanie lepiej podziwiać.
jurek1906
27-03-2010, 17:35
Nic tylko podziwiać :)
december
27-03-2010, 19:15
Ostry kolejne piękne zdjęcie no i pomysł od wykonania do obrobienia na 5. Ale przestanę już Ci słodzić, po moja opinie jest aż nazbyt spolaryzowana :)
Jest na co popatrzeć...:)
Kolejne bardzo dobre zdjęcie
Widzę, że konsekwentnie szukasz ............. i znajdujesz. Gratulacje.