PDA

Zobacz pełną wersję : Fotografia Ślubna.... polecenia

tomisiek
19-03-2010, 15:47
Witam,

Czytając sobie wątek dot. publikowania cenników ślubnych i wolnych terminów przeczytałem ciekawe zdanie Radka Radziszewskiego - dotyczący polecenia jego jako fotografa, jeżeli ma się zajęty termin.

Przyszedł mi do głowy taki pomysł, żeby może tu w ramach forum stworzyć jakiś sposób polecania się nawzajem.

Ja osobiście mieszkam obecnie w mieście, w którym nie znam innych fotografów, których z czystym sumieniem mogę polecić. Chętnie bym kogoś polecał, bo zgłasza się do mnie więcej osób niż jestem w stanie obsłużyć. W tej chwili po prostu odpowiadam, że nie mam kogo polecić. Ale gdybyśmy jakoś się wzajemnie wymieniali danymi?

Może da się to jakoś zrobić :)

i zaraz się pewnie zacznie, jak w każdym wątku ślubno - fotograficznym :)

pozdrawiam i życzę miłego dnia
tomisiek :)

kroolik
19-03-2010, 16:11
polecenia wg mnie mają sens jesli sie kogos zna (chocby netowo, no ale zna dobrze), jesli sie kogos lubi itd itd, jesli prace tego kogos sie ceni....
w przeciwnym wypadku- tak na łapu capu- troche to traci sens. Dlatego zwykle kazdy poleca conajwyzej kilku fotografow a nie przesyla całą liste roznych- wtedy to nie ma wiekszego sensu.
tak mysle.
ale jak uwazasz, ze to dobry pomysl- to mozesz mnie zaczać polecac :)

tomisiek
20-03-2010, 11:22
Wiesz, czy się kogoś zna czy nie - to nie jest aż tak istotne. W końcu to nie Ty wybierasz, ale Ciebie wybierają młodzi - na podstawie zdjęć. A czy się lubimy / znamy dobrze czy mniej - to dla oceny zdjęć przez Parę Młodych nie ma chyba znaczeni :)

chyba, że się mylę.

A gdyby w jednym miejscu było kilkunastu fotografów (np: post z linkami do stron www) można by skierować młodych do takiego wątku i niech sobie wybierają, co im najbardziej odpowiada.

a polecać mogę Ciebie - czemu nie?

:)

kroolik
20-03-2010, 13:15
polecenia mają sens jesli Mlodym podobają sie zdjecia danego fotografa, ten ma termin zajęty, ale moze polecic kogos kto robi w podobnym stylu, w podobnej jakosci. tak wiec polecanie 20 roznych fotografow (tych co sie zgloszą do listy) nie wiem czy ma jakis sens.
Mlodzi wchodzą np na welonik.pl i tam mają spis fotografow, mozesz sie tam dopisac i znalezc sie w grupie fotografow slubnych. bedzie to cos takiego jak takie polecenia wielkiej ilosci roznych fotografow, rozniej masci itd.

wilus
23-03-2010, 16:13
Jeśli miał bym z tego choć ze 100 zł to czemu nie ;)

Bladyrunner*
23-03-2010, 16:31
Świetny pomysł, poproszę wszystkich znajomych żeby mnie polecili :)