Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wiosenne porządki
Jak zwykle z braku nowych zdjęć, przeglądałem sobie archiwum i odgrzebałem materiał z grudnia tamtego roku, taka zagubiona panorama, oczywiście kliknięcie na większa wersję jak najbardziej wskazane ;)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/03/5xsfpz-1.jpg
źródło (http://i43.tinypic.com/5xsfpz.jpg)
WIĘKSZA WERSJA (http://i43.tinypic.com/iqviw9.jpg)
oczywiście kliknięcie na większa wersję jak najbardziej wskazane
Konieczne. ;)
Fajnie się działo na niebie, ciekawa kolorystyka...podoba się. :)
Jak dla mnie zabrakło światła więc bure to to deko - kadr jak na panorame OK ale brakuje tu tzw. "Wooow factor"
borregaard
19-03-2010, 07:57
Jak dla mnie zabrakło światła więc bure to to deko - kadr jak na panorame OK ale brakuje tu tzw. "Wooow factor"
Trafnie to ująłeś...Takiego małego "kopa" brak by gębę rozdziawić.....:lol:
Zdaje sobie sprawe z tego, zdjecie jest raczej z gategorii "średnio-dobrych" i na pewno nie ma tu "woow factora" (tez o nim niedawno pisałem w wątku Guinessa :P), jednak jak widoczek podoba mi sie.
Dzieki za posty. ;)
krzysztofz24
19-03-2010, 11:54
Wooow factor nie ma;-), ale zdjecie ciekawe. W pierwszej kolejnosci moj wzrok przyciaga ta centralnie umieszczona postrzepiona chmura, zeby w drugiej kolejnosci przeniesc sie na te gory na dalszym planie- tam z prawej to chyba nawet sloneczko delokatnie daje po stokach:-)...nawet fajnie sie oglada to foto.
Bartek_902
19-03-2010, 12:22
Jak dla mnie to za szaro na tym zdjeciu,brakuje swiatła...wtedy bylo by ok.
Pozdrawiam
Wooow factor nie ma;-), ale zdjecie ciekawe. W pierwszej kolejnosci moj wzrok przyciaga ta centralnie umieszczona postrzepiona chmura, zeby w drugiej kolejnosci przeniesc sie na te gory na dalszym planie- tam z prawej to chyba nawet sloneczko delokatnie daje po stokach:-)...nawet fajnie sie oglada to foto.
wypada sie tylko podpisac
Bartekkw
19-03-2010, 13:28
Trafnie to Kol. camrak określił. Ale "Wooow factor" był już w Twoich poprzednich pracach :)
A mnie się ta panorama bardzo podoba - jest monumentalnie i naturalnie zarazem, a "kopem" wystarczającym mi w pełni jest ta gigantyczna chmura odcinająca delikatnie oświetloną dal od ogólnej ciemności.
A mnie się ta panorama bardzo podoba - jest monumentalnie i naturalnie zarazem, a "kopem" wystarczającym mi w pełni jest ta gigantyczna chmura odcinająca delikatnie oświetloną dal od ogólnej ciemności.
Myślę, że pod tą wypowiedzią mogę się podpisać :smile:.
Podzial tego kadru wyraznie mowi, na czym glownie autor chcial sie skupic, co wyeksponowac. I mz udalo mu sie to :D Nie codziennie widzimy takie chmury ;)
Mimo niezbyt sprzyjajacych warunkow dales rade i osobiscie uwazam to zdjecie za udane. Przynajmniej mi sie ono widzi :)
Dla mnie chmura i swiatlo na na gorach w tle jest glownym "wooow factorem" i mni pasuje........to byl plener.....czy jeszcze kiedys trafi sie takie warunki?!
Trafnie to ująłeś...Takiego małego "kopa" brak by gębę rozdziawić.....:lol:
podpiszę się ale motyw i kadr ok.
...czy jeszcze kiedys trafi sie takie warunki?!
Wątpie, ale chociaż zbliżone mogłyby byc :)
Dzięki za posty.
Ja jednak gębunię rozdziawię - piękny spektakl na niebie i jeszcze przenosi się na ziemię. Gratulować tylko autorowi możliwożliści uchwycenia tego. :)
ostrytux
20-03-2010, 00:15
Powiem tak – mega się dzieje na niebie i na szczytach w oddali, osobiście skupiłbym się właśnie na tym kadrując te miejsca, co nie znaczy że panoramka jest zła :)