PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Pan

cezarycezary
18-03-2010, 12:55
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://arekgmurczyk.pl/wp-content/uploads/2010/03/paczkos-jeden-osiem-l.jpg)

velaskez
18-03-2010, 13:21
Podoba mi się, ale ten podpis psuje cały klimat.

kh29228
18-03-2010, 16:14
nie rozumiem tej mody podpisywania każdego zdjęcia, jakby ktoś miał je nam ukraść

pozaswiatemslow
18-03-2010, 16:16
Portret jak najbardziej udany:)
Podpis wyrzucić :)

kobyll
18-03-2010, 16:24
Bardzo mnie wpienia jak ktoś ocenia podpis nie zdjęcie - podpis to sprawa autora, niech podpisuje jak mu się podoba, bo to właśnie podpis najczęściej poza stylem fotografii jest najbardziej charakterystyczną kwestią rozpoznawania fotografa.

Zdjęcie podoba mi się. Próbowałeś w czerni i bieli je zrobić? Jakoś nie jestem fanem sepii :)

Krzysiek Kisała
18-03-2010, 16:57
Bardzo mnie wpienia jak ktoś ocenia podpis nie zdjęcie - podpis to sprawa autora, niech podpisuje jak mu się podoba, bo to właśnie podpis najczęściej poza stylem fotografii jest najbardziej charakterystyczną kwestią rozpoznawania fotografa.

Zdjęcie podoba mi się. Próbowałeś w czerni i bieli je zrobić? Jakoś nie jestem fanem sepii :)

zgadzam się z kobyllem w 100% , zarówno jeśli chodzi o podpis jak i o sepię
pozdr
KK

Bartek Witek
18-03-2010, 17:37
nie rozumiem tej mody podpisywania każdego zdjęcia, jakby ktoś miał je nam ukraść

Ja nie rozumiem jak ktoś się przyp.... do podpisu.

Za kobyllem i kosiorem1125 :)

Teraz do tematu posta - Dobre zdjęcie. Oświetlenie. Szum dodał wyrazu - mnie się podoba.

mOSAd
18-03-2010, 17:41
Interesujące zdjęcie. Świetne światełko na twarzy i mimika.
Nie podoba mi się odblask na kurtce oraz zbyt duże ściemnienie większości kadru (wolałbym zobaczyć tu trochę więcej zarysów i szczegółów). Szczególnie dziwnie wyglądają dłonie, które widać, ale są znacząco ciemniejsze niż twarz. Zdecydowałbym się, albo na ich całkowite usunięcie, albo troszkę lepsze pokazanie. No, ale to drobiazgi i gdybanie.

cezarycezary
19-03-2010, 10:45
Szczególnie dziwnie wyglądają dłonie, które widać, ale są znacząco ciemniejsze niż twarz. Zdecydowałbym się, albo na ich całkowite usunięcie, albo troszkę lepsze pokazanie.

Powiem szczerze że zastanawiałem się przez dłuższą chwilę czy i co z nimi zrobić :)
Swoją drogą mam bardzo podobną wersję bez dłoni (drugie ujęcie) moim zdaniem ta jest o wiele bardziej charakterna, przez co bardziej mi się podoba.

Kwestię podpisu pozwólcie że pominę ;)

Pozdrawiam.