Zobacz pełną wersję : Plecak Delta SX 2
Witam.Czy ktoś posiada i używa tego plecaka http://www.allegro.pl/item948358613_plecak_sx2_foto_laptop_canon_nikon_s ony_olympus.html.Będę wdzięczny za jakieś uwagi użytkowników.
dawid503
17-11-2010, 22:42
podbijam pytanie o deltę SX2
jak się ma pas biodrowy bo niestety na żadnych zdjęciach nie widzę jak ten plecak naprawdę wygląda od przodu
z tego co widzę, to jest to dobra i tańsza kopia plecaka Lowepro nie pamiętam jaki model dokładnie ale kumpel ma taki i sam go kiedyś użyczałem i w gruncie powodów do narzekań wielkich nie ma bynajmniej przy Lowepro, spoko wygląda, wchodzi lap. i jest dość tani ja bym brał
już wiem to jest wierna kopia Lowepro Fastpack 250, prawie wierna, nie ma klapy na komorze która zapinana jest na zatrzaski aczkolwiek klapa ta g...daje i się nie przydaje, wewnątrz nawet kieszonki identiko a cena, no cóż trzeba by wymacać czy różnica między Lowe a Deltą jest tak duża i warta, żeby kupić markowy ewentualnie szukać czegoś innego
dawid503
18-11-2010, 23:27
ale pas biodrowy jest tak ? bo w opisach plecaka jest tylko żadego potwierdzenia zdjęciem niema.
Lowepro nie ma pasa biodrowego i tutaj myślę, że wdał się błąd nawet żaden pasek z boku nie wystaje który mógłby potwierdzać jego istnienie
Kupiłem ten plecak Delty chyba w kwietniu.W zasadzie wygląda tak jak na dostępnych zdjęciach.Wykonanie dość solidne /przez te parę miesięcy nic się nie urwało,czy zepsuło/Można by się przyczepić do elementów wykończenia np szwów w komorach dzielących plecak /wiadomo żółte małe rączki nie do końca precyzyjne/ ale w sklepie mając do wyboru kilka sztuk da się wybrać w miarę poprawnie uszyty.Generalnie za te pieniądze ja dałem 115 zł warto.Wchodzi to co w opisie.W moim przypadku trochę zmodernizowałem wnętrze i aparat leży poziomo z podpiętym 18-105 z tulipanem ,drugi obiektyw,dwie lampy SB 600 i 400 zapasowy D40, dyfuzor grucha do czyszczenia itp.Pozostają oczywiście jeszcze dodatkowe kieszenie do wykorzystania dosyć pojemne no i kieszeń na laptopa,płytki,ew gazety.Wygodne szelki i pas biodrowy w moim wypadku nie używany.Od spodu paski do mocowania np statywu albo karimaty.Po zapakowaniu trochę waży.Za takie pieniądze dobry do wędrówek,jazdy na rowerze albo jak u minie w mieście.Z torbą miałem ten problem, że ciągle się zsuwała z ramienia i zdecydowałem się na plecak duży/rozwojowy/ i tani.Na moje potrzeby na razie wystarczy.
Damiankck
22-11-2010, 19:54
zamowilem wczoraj ten plecaczek i jestem ciekaw co przyjdzie :)
panoramix
26-11-2010, 10:25
Mogę potwierdzić jedynie to co napisał już wcześniej pixel-x. To wierna kopia Fastpacka 250. Mieszczę w nim praktycznie wszystkie swoje graty, choć łatwo nie jest. Myślę, że stosunek ceny do jakości zasługuje na ocenę bardzo dobry. Nic się nie pruje, wykonanie też na odpowiednim poziomie. Ja za swój płaciłem 120 zł. Porównując do Lowepro za min. 250 zł - po prostu się opłaca. W wersji mocno przeładowanej, podczas transportu może brakować jedynie paska piersiowego.
Damiankck
26-11-2010, 17:03
doszedl do mnie plecak i jestem bardzo milo zaskoczony, odradzano mi go, nie sadzilem ze za takie pieniadze mozna kupic tak dobrze wykonany plecak foto
jestem bardzo zadowolony i POLECAM ! uwazam ze warto.
Mam taki plecak od roku i jestem zadowolony - jest bardzo wygodny, pojemność też jest ok. Do kieszeni na sprzęt spokojnie wchodzi D40 + 55-200, SB-25, YN-465, S10-20, Helios, filtry, PT-04. Można ją przeorganizować tak, żeby wrzucić jakieś większe szkła. W górnej komorze jest całkiem sporo przestrzeni choć dostęp do niej nie jest jakiś bardzo wygodny. Kieszeń na laptopa - bez najmniejszych zastrzeżeń. Jedyne, co mi się nie podoba to mocowanie na statyw - mimo, że uchwyt jest pewny i można machać plecakiem na wszystkie strony nie jest to wg. mnie dobre rozwiązanie. Przy małym statywie fragment, w którym paski są przyszyte do plecaka jest po prostu za długi, plecak "chce się zgiąć" żeby objąć statyw. Cena jest kolejnym plusem.
prawdopodobnie za tydzień w sobotę będę miał możliwość zobaczyć ten plecak jeszcze raz u człowieka który przyjedzie z takowym z Krakowa, widziałem go na allegro i na żywo niby się nie przekonałem ale tak racjonalnie pomyślałem nad tym i się zastanawiam czy takowego nie kupić sobie niebawem mam Stealth Reportera torbe i pas newswera a widzę, że co raz częściej doskwiera mi ból pleców w sumie to na siatkówkę by mi się taki przydał, cena nie najgorsza, myślałem nad Naneu Pro Alpha tym większym bo chodzi mi właśnie o tą przegrodę na inne rzeczy no ale 230zł nie wiem czy jest sens przepłacać w sumie to tu widzę, że ktoś z czewy go zakupił a raczej z Kłobucka ;)
używanie interpunkcji zdecydowanie ułatwia odczytywanie postów pomyśl nad tym
paparazzi89
19-12-2010, 02:35
zmieszczę tam D700+Grip + 24-70 2.8?
zastanawiam się nad czymś do przenoszenia sprzętu i znalazłem właśnie ten plecak i się spodobał mi
panoramix
19-12-2010, 15:19
D700 z gripem + 24-70 spokojnie wejdzie, choć przyjmij raczej, że tulipan będziesz musiał zdjąć lub odwrócić.
Ja spokojnie pakuję wszystkie swoje graty do tego plecaka, mieszcząc w dolnej komorze: 1) przedział górny SB 900, 2) przedział dolny N 35-70 f/2,8 D z osłoną gumową + N85 f/1.8 z osłoną gumową + N50 f/1.8 , 3) przedział środkowy D90 z gripem + 80-200 D ED z obróconą osłoną. Aparat wisi na dość dużym i grubym pasku profilowanym Aircell, który bez problemu uwijam i wkładam również w tym przedziale.
Marcin Borkowski
06-01-2011, 00:59
pojechałem dziś obejrzeć ten plecak, gdyż czasem by się przydał,
bardzo mi się spodobał i wziąłem, wygląda na solidny :)
ps. za tą cenę rewelacja
Damiankck
06-01-2011, 01:03
pojechałem dziś obejrzeć ten plecak, gdyż czasem by się przydał,
bardzo mi się spodobał i wziąłem, wygląda na solidny :)
ps. za tą cenę rewelacja
bedziesz zadowolony :)
No i jak tam plecaczek sprawuje się z perspektywy czasu? Nie rozlatuje się?
Kupiłem plecak Delty kilka miesięcy temu.
Jeśli chodzi o wielkość to jest ok.
Niestety szwy szybko mi się rozsypały w jednym miejscu.
Używałem go naprawdę sporadycznie.
A paragon niestety zgubiłem.
A jak u innych użytkowników? Opinie w necie są bardzo różne, a sam się czaję na tani plecaczek na sporadyczne wypady (dlatego też nie chcę wydawać na niego fortuny).
Jak za ta cene to bardzo solidny, szycie solidne, przegrody mozna wygodnie ustawiac - aparat wychodzi na bok.
Pas na brzuszek jest, mocowowanie na statyw rowniez.
Mam go pare miesiecy i trzymie sie bardzi dobrze (material troche smierdzi na poaczatku :))
Jak cie cos jeszcze interesuje to pytaj.
Dzięki, ostatecznie się zdecydowałem, za te pieniądze nawet jak kiedyś się rozleci nie będzie żal. Jak dojedzie opiszę wrażenia ;)
Ja również dziękuję za opinię. Już parę dni temu miałem go kupować ale znalazłem negatywne opinie. Teraz znów rozważam jego zakup po tych dobrych słowach.
Dorzucę swoje uwagi z eksploatacji plecaków Delty. Mam plecak delty od ok. 2 lat. Na początku wykonanie wydawało mi się że jest OK. Graty w dolnej komorze mieszczą się dobrze, sprzęt jest zabezpieczony nieźle. Do górnej komory można coś dodatkowo zapakować, wałówka, okrycie czy coś innego. Jednakże po dłuższym użytkowaniu stwierdzam iż:
- szwy przy pasach czy przy zamkach puszczają,
- materiał plecaka jest słaby, kruszy się w miejscach częstego zaginania( szczególnie góra plecaka), Przy szwach zamków od wewnętrznej strony pęka i strząpi się.
Czasami więc dochodzi do konieczności ingerencji w plecak przy pomocy igły i dobrych nici.
Przy średniej eksploatacji sądzę iż po 3 latach będzie konieczność wymienić go na nowy. Jednakże cena za jaką go kupiłem (90,- zł) czy nowszy model SX2 (może jest wykonany z lepszego materiału i wytrzyma dłużej? ) - wart jest tak krótkiego czasu eksploatacji - zastanawiam się nad tym?
Piotr Szmidt
09-09-2011, 13:54
jesli ktos jest zainteresowany tym plecaczkiem, opialem jego wady i zalety w malym tech-review na swoim blogu. Zapraszam http://www.studio-colorbox.pl/?p=380
Skusiłem się także na ten plecak.
Zabrałem go ze soba na 2 tyg. urlopowego szwędania po górach.
Pierwsze wrażenie b. dobre. Plecak jest funkcjonalny i jak dla mnie b. wygodny.
Na moich pleckach leżał całkiem dobrze. Górna komora zaskakująco pojemna,
mimo że na pierwszy rzut oka wydaje się że szału nie ma.
Wiele różnych "schowanek" cieszy, przydaje funkcjonalności.
Ogólnie byłbym niemal zachwycony gdyby nie to że pruje się w kilku miejscach.
Gumki przy bocznej, siateczkowej kieszonce nie było dane mi ani razu zaciągnąć,
ponieważ zwyczajnie jedna jej strona nie była wszyta i wylazła przy pierwszym
kontakcie.
Zamek lubi się miejscami zapinać co drugi ząbek, szczególnie "na zakrętach".
Z jednego suwaka wypada sznureczek do zaciągania ponieważ nie jest dogięty
jak należy.
Po prostu, chińczycy mają mocno chyba podkręcone normy i szwy są zwyczajnie,
przynajmniej w moim egzemplażu nie po zakańczane.
Lub mówiąc dosadniej plecak jest wykończony na odpi....ol.
Niby nie ma na razie tragedii, dałoby się to łądnie połapać, suwaczek dogiąć,
itd. i powinno być ok.
Tyle że nie jestem szwaczką, a kupiłem plecak a nie zestaw małego konstruktora.
Szkoda, b. szkoda bo poza tym niedorobionym wykończeniem szwów, plecak jest fajny,
funkcjonalny, wygodny i od tej strony złego słowa nie powiem.
Tyle że najwyraźniej jakiś poganiacz w fabryce za bardzo chce się wykazać wykonem
na swojej zmianie i ludzie szyją na ilość a nie jakość.
Mocno się waham czy reklamować i wymienić licząc że trafię na taki który szył akurat
ktoś w dobrym humorze i formie, czy poczekać do wypłaty i dołożyć do Lowepro Fastpack 250.
Chyba poczekam i dołożę. Szkoda życia na jeżdżenie z reklamacjami.
A ja mam już z 3 tyg i jakość wykonania dla mnie jest ok, nic się nie rozchodzi, nic nie odpruwa - i mam nadziej że tak zostanie. Jedynie co to racja z tym zamkiem, ale wystarczy wolniej zasuwać i jest ok.
Też byłem zainteresowany kupnem tego plecaka (delta sx2), oglądałem go w sklepie i wydawał mi się dobrze "zrobiony". Ale po rozmowie z użytkownikiem takiego plecaka zrezygnowałem. Miał ten plecak przez niecały rok, zaliczył z nim kilka wypadów w góry i plener i szwy zaczęły puszczać... poza tym miał również problem z rozsuwającymi się zamkami. Więc postawiłem na sprawdzoną markę i za stówkę kupiłem używanego Lowepro compudaypack w idealnym stanie. Polecam tym którzy chcą plecaka dla laptopa, body plus 2-3 szkła. Wykonanie dużo lepsze niż w delcie i gwarancja na "parę" latek ;)
takpoprostu
11-10-2011, 13:46
a gabarytowo on jest spory ? szczerze to ja potrzebuje plecak w który wsadzę lustrzankę i ze dwa obiektywy... Nie chce ogromnego plecaka w którego zapakuję niewiaodmo ilę bo od tego mam torbę. Potrzebuje plecak "na codzień" np. do pracy w który wsadzę łądowarke od telefonu, śniadanie jaki s kalendarz "coś tam jeszcze" i między innymi aparat bo lubie go mieć przy sobie i jakieś dwa szkła. Nie ukrywam że zależy mi na sporej przestrzeni na rzeczy osobiste... Nie chcę ogromnego kloca... chciałbym normalny gabarytowo plecak... Będzie to coś dla mnie ?
Piotr Szmidt
11-10-2011, 14:45
mysle ze to co opislaes to wlasnie potrzeby jakie spełnia ten plecak ;)
takpoprostu
11-10-2011, 15:29
a sorento 170 od hama ?
Ta Hama mi się nie podoba ;) Poza tym Delta ma dużą przewagę w postaci kieszeni na laptopa.
Niestety po pół roku w mojej Delcie również szwy puściły :/ A szkoda bo plecaczek bardzo mi podpasował. Teraz pytanie o markowy zamiennik o podobnym rozmiarze/funkcjonalności? Biorę pod uwagę Lowepro Fastpack 250 oraz Benro Quicken 300.
Niestety po pół roku w mojej Delcie również szwy puściły :/ A szkoda bo plecaczek bardzo mi podpasował. Teraz pytanie o markowy zamiennik o podobnym rozmiarze/funkcjonalności? Biorę pod uwagę Lowepro Fastpack 250 oraz Benro Quicken 300.
Ta Delta to kopia Lowepro Fastpack 250.
Teraz bym kupił oryginał bo mnie wkurza to rozłażenie się tego plecaka na kawałki.
Zupełnie jakby materiał i zamki były z papieru.
Tak wiem, że to jego kopia dlatego biorę go pod uwagę. Ale podoba mi się też ten Benro, mam już colta tej firmy i bardzo sobie chwalę.
tomgol5598
19-03-2012, 23:25
bardzo słaby materiał teraz to mi wstyd z nim wychodzić bo same sznurki wiszą i gąbka wystaje
moja rada jeśli chcesz plecak na jeden wypad urlopowy to na prawde warto może wytrzyma dwa tygodnie
Cały czas się rozglądam i biorę pod uwagę:
- Benro Quicken 400N (wcześniej pisałem 300 ale nie zauważyłem że dopiero 400 ma komorę na laptopa)
- Lowepro Fastpack 250 lub Fastpack 350 (nie wiem czy 350 nie jest za duża?)
- Vanguard UP-RISE 46 lub 48 (w sumie chyba to samo co Benro tylko drożej)
Obecnie moim faworytem w kategorii jakość/cena jest Benro. Mam wrażenie że mocno się "wzorowali" na Vanguardzie. W obu nie do końca mi się podoba to, że jak chcę zmienić szkło to muszę otworzyć cały plecak (łącznie z komorą na drobiazgi). W Lowepro podoba mi się że góra jest niezależna od dołu. Chętnie poczytam opinie użytkowników tych plecaków jak i inne propozycje o podobnej funkcjonalności.
stachmuszel
20-03-2012, 08:13
Fastpack 250 to to samo co Fastpack 200, ma tylko dodatkową komorę na laptopa. 350-ta to już duży plecaczek.
Fastpack 250 to to samo co Fastpack 200, ma tylko dodatkową komorę na laptopa. 350-ta to już duży plecaczek.
Zgadza się... Sam mam Lowepro 350 - wybrałem go tylko ze względu na to, że posiadam laptopa z 17 calową matrycą. Mieści się "na styk" - zamek powinien się rozsuwać co najmniej o centymetr dalej.
Co do wykonania samego plecaka - bardzo często służy mi jako jedyny bagaż czyli jest nim sprzęt foto, laptop i górna komora załadowana na FULL. Jakość moim zdaniem bardzo dobra. Nosi się go bardzo wygodnie i mimo, w górach po długim spacerku nie czułem zmęczenia pleców natomiast słyszałem, że wentylacja pleców pozostawia troszkę do życzenia - nie było mi dane sprawdzić, w górach byłem zimą :)
Lowepro 350 jest sporych rozmiarów i rozważam zakup wersji 200 lub 250 jako plecaka miejskiego i stąd pytanie:
- czy nie będzie on również za duży do spacerów z D90 i podpiętym obiektywem (reszty sprzętu na przechadzki po mieście nie chciałbym brać)?
- 250 różni się od 200 TYLKO komorą na laptopa? Rozumiem, że jest wtedy ciut większy?!
EDIT - widzę, że jest jeszcze model "sto" tyle, że wygląda jakoś... dziwnie. Taki smukły, wąziutki i długi. Ma ktoś z kolegów ten plecaczek i podzieli sie opinią?
Pozdrawiam
stachmuszel
21-03-2012, 19:28
Na street FP200/250 moze byc za duzy. W moim FP200 miesci sie D700+grip+S17-35+T28-75+N70-300VR. Jest jeszcze miejsce na Sabinke i filtry.
Ogladalem w sklepie przed zakupem FP200 i FP250. Wg mnie roznia sie tylko komora na laptopa. Jesli sa jakies roznice to kosmetyczne.
Pozdr.
Ostatecznie zdecydowałem się na FP250. Rozkład sprawdzony już na Delcie, generalnie mi pasował. W Benro i Vanguardzie nie do końca odpowiadało mi to, że komora na sprzęt foto i inne drobiazgi jest otwierana razem (tzn. górę można otworzyć samą, ale np. żeby zmienić szkło trzeba otworzyć cały plecak). Fajny układ ma jeszcze Tamrac Evolution 8, ale niestety jest dosyć drogi (dwa razy droższy od Lowepro).
Od kwietnia 2010 używam Delty SX2 i jak do tej pory nic mi się nie pruje i nie odrywa.Przeżył góry i kilka innych wyjazdów.Zapakowany do pełna używany średnio kilka razy w miesiącu..........
Mój się zaczął pruć po prawie 2 latach (zaczęło się psuć ramię) bardzo często był załadowany do maksimum razem z 17" laptopem, często "dyndał" na jednym ramieniu. Gwarancja bezproblemowo została uznana i dostałem nowy plecak z nową gwarancją.
Na street FP200/250 moze byc za duzy. W moim FP200 miesci sie D700+grip+S17-35+T28-75+N70-300VR. Jest jeszcze miejsce na Sabinke i filtry.
Ogladalem w sklepie przed zakupem FP200 i FP250. Wg mnie roznia sie tylko komora na laptopa. Jesli sa jakies roznice to kosmetyczne.
Pozdr.
Za duży będzie powiadasz? Hmmm... Właściwie to myślałem, że mój 350 będzie dobry na street jak mi go Mikołajka zamawiała przez internet :) Czy ktoś macał/miał na plecach Fastpack 100? ;)
Lowepro 350 jest sporych rozmiarów i rozważam zakup wersji 200 lub 250 jako plecaka miejskiego i stąd pytanie:
- czy nie będzie on również za duży do spacerów z D90 i podpiętym obiektywem (reszty sprzętu na przechadzki po mieście nie chciałbym brać)?
Na samo body z obiektywem to może lepsza torba na ramię? Jak jak zabieram tylko aparat to biorę Benro Z30 i dwa mniejsze obiektywy, a w bocznej kieszonce zmieszczę dokumenty/portfel.
Na samo body z obiektywem to może lepsza torba na ramię? Jak jak zabieram tylko aparat to biorę Benro Z30 i dwa mniejsze obiektywy, a w bocznej kieszonce zmieszczę dokumenty/portfel.
Dokumenty i portfel zmieścisz ale np. butelkę wody + jakieś słodkości już nie. Nie mówiąc już o tym, że plecak ma inną charakterystykę noszenia - co niektórym odpowiada bardziej (jak w moim przypadku) lub mnie.
W takim wypadku Fastpack 100 wydaje się być idealny.
stachmuszel
23-03-2012, 08:19
W takim wypadku Fastpack 100 wydaje się być idealny.
Też tak myślę.
dawid503
01-04-2012, 20:41
Nie polecam tego plecaka, po 2 wypadzie na wycieczkę zaczął się pruć...
Piotr Szmidt
10-04-2012, 23:03
ja go używam caly czas, a przyzanm ze nie dbam o niego zbytni (;/) i jakos sie trzyma. Zadnych rozdarc, popruć ani innych mankamentow nie zauwazylem.
Marcin Borkowski
10-04-2012, 23:08
moj tez sie zaczal pruć, ale dziala dobrze, przegródki mi sie prują tylko
Miałem dwie Delty i obie spruły się po mniej niż rocznym użytkowaniu. Oprócz odpadających ramion, najsłabszym punktem jest szew pomiędzy górną komorą a przegrodą laptopa. Przy pełnym (acz normalnym) wypełnieniu plecaka, podniesienie go za górny uchwyt zawsze skutkuje rozdarciem :(
Stąd pytanie do Forumowiczów używających Lowepro Fastpack 250 dłużej niż rok: czy szwy dobrze trzymają, zwłaszcza w górnej części?
u mnie, po około miesiącu, niezbyt intensywnego używania, w jednym miejscu poszedł szew i urwało się ramię. zaczynam żałować wydanych 100zł
szymek123
02-07-2012, 18:02
Mimo wielu nieprzychylnych komentarzy dla tego plecaka zaryzykowałem i zamówiłem. Dzisiaj doszedł i sprawia wrażenie solidnie wykonanego, zobaczymy co będzie dalej ale wydaje mi się, że spokojnie wytrzyma dłuższy czas. Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości to może zamówić w foto-tip tam dają 3 letnią gwarancję :)
Jako "ojciec "założyciel wątku plecaka Delty oznajmiam ,że używam ponad dwa lata i nic się nie pruje,nic nie urwało jest cały i sprawny. Mieści D300S + obiektyw "zapięty", D5000 sb 400 sb600 dwa inne obiektywy,bracket z kablem i parę innych drobiazgów +kanapki i kubraczek przeciwdeszczowy w miarę potrzeby.Noszę zazwyczaj na jednym ramieniu .Za ok 120 żł WARTO
Miałem dwie Delty i obie spruły się po mniej niż rocznym użytkowaniu. Oprócz odpadających ramion, najsłabszym punktem jest szew pomiędzy górną komorą a przegrodą laptopa. Przy pełnym (acz normalnym) wypełnieniu plecaka, podniesienie go za górny uchwyt zawsze skutkuje rozdarciem :(
Stąd pytanie do Forumowiczów używających Lowepro Fastpack 250 dłużej niż rok: czy szwy dobrze trzymają, zwłaszcza w górnej części?
TAK! Sam zmieniłem Deltę SX2 na Fastpacka 250, bo sama koncepcja tego plecaka bardzo mi odpowiada. Choć z pozoru są bardzo podobne, to jednak wykonanie Lowepro jest znacznie lepsze. Jeżeli szukasz dobrej jakościowo Delty, to Fastpack jest dla Ciebie (i mówię to jako użytkownik obu).
Zastanawiam się nad tym plecakiem. Nie wiem tylko jak jest z pojemnością górnej komory. Zdjęcia dostępne w necie skupiają się głównie na części "fotograficznej". Może mi ktoś powiedzieć, jakiej wielkości jest ta komora i co tam można zmieścić?
W tej chwili używam slingshota 200, na rower albo narty jest super ale do dłuższych pieszych wycieczek średnio się nadaje. Noszenie sprzętu na jednym ramieniu, po jakimś czasie mocno daje się we znaki. No i górna komora jest symboliczna. Czy w tej delcie jest więcej miejsca?
szymek123
04-07-2012, 09:11
Jak dostalem w poniedziałek to byłem mile zaskoczony pojemnościa tej komory. Spokojnie wejdzie np. jakaś grubsza bluza. Jak bd. w domu to wrzucę jakieś fotki chyba, że wcześniej mnie ktoś wyręczy. Może się mylę ale wydaje mi sie, ze ktos tu wrzucal link do obszernego testu tego plecaka, przeszukaj dobrze watek.
Test plecaka przeczytałem wcześniej, ale na temat komory dodatkowej jest tam tylko krótka wzmianka, że jest dosyć pojemna. I to by było na tyle:). Ale informacja, że zmieści się tam większa bluza mnie przekonuje.
Dzięki za info. Zdecydowałem się na ten plecak.
to ja także podziele się swoją opinią, po około 2latach użytkowania głównie na wakacyjne wypady ma swoje wady.
ramiona prują się, przy uchwycie do noszenia robi sie dziura, poza tym ok.
Włozyłem do niego:
D90+T12-24/4.0, S24-70/2.8, T70-300, N50/1.8D, lampę Sigma
oraz 15" lapka, no i poza tym że cholernie cięzko to te usterki..
jak go kupowałem w VB studio była 3letnia gwarancja, więc bede próbował go reklamować
a najlepszym rozwiązaniem była by wymiana na Lowepro 250 :)
plecak wymieniony u producenta więc podaje namiary gdyby ktoś potrzebował. Najpierw na stronce sciągamy formularz reklamacyjny, wypełniamy dołączamy do wysyłki:
http://www.foto-tip.pl/sklep/conditions.php (pkt.15 jest link)
wysyłamy na adres:
Serwis Foto-Tip
ul. plk. Stanisława Dąbka 17
30-732 Kraków
gdyby ktoś miał wątpliwości co do długości gwarancji to tu macie link do plecaka na stronie producenta:
http://www.foto-tip.pl/sklep/plecak_delta_sx2___na_aparat_i_laptopa___trzykomor owy-p-1615.html
(na samym początku macie: "co gwarantuje długą żywotność potwierdzoną przez 36 miesięczną gwarancję..")