Zobacz pełną wersję : winter summer time
Rejnevan
17-03-2010, 14:45
Witam ponownie. Możecie się wypowiedzieć na temat tegóż paszkwila?
http://img534.imageshack.us/img534/1493/gkf2417.jpg
Wszelkie uwagi mile widziane :).
Fajny kadr, tylko chyba przesadziłeś z kompresją. W moim odczuciu zbyt "wyprałeś" kolory.
Rejnevan
17-03-2010, 15:13
No kompresja była spora :/...
Co do kolorów, to takie było mioje zamierzenie, żeby zdjęcie lekko "zamglić" :). Może faktycznie lekko popłynąłem :).
Dzięki za opinię!
Kolory, to kwestia gustu, ale kompresję bardzo widać, co psuje ogólny efekt. Kadr, w moim odczuciu, jest fajny. :-)
Przyjemne ciepłe zdjęcie z zimowego pleneru :). Podoba mi się. Ładnie potraktowana skóra twarzy.
ostrygad
18-03-2010, 14:37
...fotograficznie bardzo słabo, nie będę strzępił języka, za to za opis nad zdjęciem należy Ci się mała reprymenda. Zrobiłeś z siebie prostaka i gbura panie kolego , a może po prostu taki jesteś i brak Ci wrażliwości , nie tylko tej fotograficznej.
Rejnevan
18-03-2010, 14:52
...fotograficznie bardzo słabo, nie będę strzępił języka, za to za opis nad zdjęciem należy Ci się mała reprymenda. Zrobiłeś z siebie prostaka i gbura panie kolego , a może po prostu taki jesteś i brak Ci wrażliwości , nie tylko tej fotograficznej.
Kolego, niestety na prostaka to właśnie Ty się wykreowałeś. Na szczęście to jest forum fotograficzne i nie zbyt mnie obchodzi Twój żenujący komentarz dotyczący mojej osoby. Chętnie porozmawiałbym z Tobą w cztery oczy - nie miałbyś takiego ciętego języka, panie Ostry Gadzie.
Szkoda, że nie rozwinąłeś myśli na temat samej fotografi. Być może Twoje "strzępienie języka" wniosło by coś do tego tematu.
Jestem nowym użytkownikiem tego forum i muszę przyznać, że nie spodziewałem się tu komentarzy tak niskiego lotu. No szkoda.
Tak czy inaczej - czekam na jakieś KONSTRUKTYWNE wpisy.
Co za poziom... Nie wymaga komentarza.
ostrygad
18-03-2010, 15:54
...chętnie porozmawiałbyś w cztery oczy...w jakim celu? Różni nas wiele , żeby daleko nie szukać , ja nie nazywam ludzi na zdjęciach "paszkwilami" jak to masz w zwyczaju Ty, w związku z czym nie widzę potrzeby wzajemnej rozmowy w cztery oczy ani jakiejkolwiek rozmowy ponieważ jak sugerujesz mogła by ona doprowadzić do niekontrolowanej emanacji agresji z Twojej strony. Oczywiście zawsze możesz wybrnąć z sytuacji i napisać,że epitet przypiąłeś zdjęciu ale myślę ,że każdy myślący użytkownik nie łyknie takich głodnych kawałków :)
Rejnevan
18-03-2010, 16:01
Oczywiście zawsze możesz wybrnąć z sytuacji i napisać,że epitet przypiąłeś zdjęciu ale myślę ,że każdy myślący użytkownik nie łyknie takich głodnych kawałków :)
Człowieku, o czym ty mówisz :D??? Na tym zdjęciu jest moja kuzynka i nie wyobrażam sobie nazwać jej paszkwilem!!
Posłuchaj, Ty pozbawiony poczucia humoru, mało-rozgarnięty gburze: zanim kogoś osądzisz, to policz do dziesięciu i z powrotem, zastanów się nad tym co chcesz napisać i dopiero napisz na forum, bo niestety się ośmieszasz.
Pozdrawiam.
ostrygad
18-03-2010, 16:13
...no pięknie , słoma z butów wyszła, aż z Malborka do Krosna słychać jak trzeszczy. Pozbawiony poczucia humoru - po czym wnosisz? Mało rozgarnięty - po czym wnosisz? Gburze - po czym wnosisz? Spieniłeś się bardzo , a to charakterystyczne dla nowych. Już mnie bić chciałeś a przynajmniej insynuowałeś takowe zamiary, a ja Ci tylko uświadomiłem ,że dziewczynkę z foteczki nie ładnie podpisałeś, bo "paszkwil" to epitet typowo ludzki jest. Nie ładne foteczki określamy mianem "gniota" , no ale skąd Ty to wiedzieć mogłeś biedaku, nowy jesteś i myślisz ,że wszystko Ci wolno...dupa :) Pomyśl, jeśli potrafisz.
Rejnevan
18-03-2010, 16:18
No i myślę że kolega tym zgrabnym podsumowaniem zamknął temat paszkwila (który to epitetem typowo ludzkim nie jest, prostaczku).
Widać, że nowy na tym forum nie ma łatwo, gdy tacy doświadczeni forumowicze jak ostrygad wyrażają swe cenne opinie. Nie pozostaje nic innego jak tylko pogodzić się z tym i nabierać doświadczenia!
Jeszcze 260 postów i będę taki jak Ty :D:D!
ostrygad
18-03-2010, 16:31
...pięknie dajesz radę. Wspaniały start na forum nikona , a to raczej jedno z bardziej pieniackich. Musisz wiedzieć,że ładnie się wkomponowujesz. O czymś to świadczy...nie wiem tylko czy się śmiać , czy płakać...a może uciekać ,skoro mamy sobie w cztery oczy porozmawiać.
ostrygad
18-03-2010, 19:34
...hihi takie żarty.
Ujęcie super, tylko jakby pixeli zabrakło :) (szczególnie na twarzy). A co do paszkwila, chodziło przecież o zdjęcie, po co te nerwy?
Rejnevan
19-03-2010, 10:00
Zgadza się... Przegiąłem z kompresją niestety :/... Dzięki za opinię.
jak dzieci....
Ach te kobiety! Zawsze potrafią uspokoić takich "kogucików" :).
...hihi takie żarty. Myślę, że obaj mieliśmy wczoraj zły dzień.
Pozdrawiam.
Spokojnie. dostaniecie wrzodów z nerwów, a to jest bolesne ;)
------------------------------------------
Mniemam, iż autor zdjęcia nie do końca zrozumiał użyte w tytule słowo.
Za Wikipedią:
Paszkwil (wł. pasquillo) - utwór literacki, często anonimowy, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
Domniemuję, iż szanownemu twórcy chodziło o słowo "szmira"
/jako odnośnik do własnego dzieła/:
szmira bezwartościowy utwór lit. (spektakl teatr., film); por. kicz.
Etym. - nm. Schmiere 'smar(owidło); brud(y); cięgi; lichota;
Słownik wyrazów obcych Władysława Kopalińskiego.
----------------------------------------
Tak więc... spokojnie, bo dostaniecie wrzodów z nerwów, a to jest bolesne ;)
Madlenne
19-03-2010, 14:24
Mnie osobiście denerwuje pokazywanie zdjęcia i nazywanie go gniotem czy coś. Skoro według ciebie to coś do wyrzucenia to nie pokazuj. Strasznie mnie takie coś denerwuje na tym forum. Ale cóż ^^
A co do samego zdjęcia - strasznie przekombinowane z obróbką. Przeszkadza mi też cięcie głowy i nieład na głowie, który odciąga uwagę.