Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Karolajna podejscie numer 3
Lepiej ?
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/03/5es4k2-1.jpg
źródło (http://i39.tinypic.com/5es4k2.jpg)
PS - to nie jest fotomontaż.
Fajne, ale na moje oko leci w prawo
Fajne, ale na moje oko leci w prawo
Juz nie leci, podmienilem ;)
Witek "Wisz"
14-03-2010, 16:15
Podoba się :)
Juz nie leci, podmienilem ;)
Teraz leci w lewo.
Teraz leci w lewo.
Nie, leci , to perspektywa, spójrz na linie pionowe. A wogóle miałbys cos wiecej do powiedzenia na temat tego zdjecia czy tylko, "że leci" ?
Teraz to leci perspektywa. Gdybys fotografowal na wprost, obramowanie "okna" byloby idealna rama zdjecia.
Teraz to leci perspektywa. Gdybys fotografowal na wprost, obramowanie "okna" byloby idealna rama zdjecia.
No wlasnie Stig, mialem ograniczona przestrzen i musialem troche z bokacza stanąć.
Nie, leci , to perspektywa, spójrz na linie pionowe. A wogóle miałbys cos wiecej do powiedzenia na temat tego zdjecia czy tylko, "że leci" ?
Oprócz tego, że kompozycja leci w lewo, to dodam, że o uwagę widza kłócą się: grdyka, góra okna i twarz modelki. W pewnym sensie jeszcze malowidło (?) na ścianie w tle. Obróbka pomogła zrobić z "pstryka" coś więcej. Zostało się dobre światło na modelce - to na plus. Do albumu super, do portfolio - przeciętnie.
Oprócz tego, że kompozycja leci w lewo, to dodam, że o uwagę widza kłócą się: grdyka, góra okna i twarz modelki. W pewnym sensie jeszcze malowidło (?) na ścianie w tle. Obróbka pomogła zrobić z "pstryka" coś więcej. Zostało się dobre światło na modelce - to na plus. Do albumu super, do portfolio - przeciętnie.
Ok, dzięki za uwagi, musze tylko sprostować jedną kwestie - w tle nie jest żadne malowidlo tylko autentyczna ściana z kamienia.
Bardzo fajne. Jedyne na co mogę ci zwrócić uwagę następnym razem mów modelce aby się nie za bardzo opierała o wtedy ręka się wygina jak by w drugą stronę jak na twoim zdjęciu. Poza tym Podoba mi się
Bardzo fajne. Jedyne na co mogę ci zwrócić uwagę następnym razem mów modelce aby się nie za bardzo opierała o wtedy ręka się wygina jak by w drugą stronę jak na twoim zdjęciu. Poza tym Podoba mi się
Taką też mam, ale paradoksalnie, taka "wygięta" reka wygląda bardziej autentycznie, a taka prosta wygląda jak by sobie zwisała bezwiednie, to nie fajne jest wg. mnie. ;)
Sapphiron
15-03-2010, 08:20
Lepiej ?
o wiele :)