Zobacz pełną wersję : Maja :-)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img411.imageshack.us/i/zzzz11g.jpg/)
Minka ciekawa, ale zrobiło się b. b. niebiesko - tak miało być?
Minka ciekawa, ale zrobiło się b. b. niebiesko - tak miało być?
Chodzi o oczy ?
Chodzi o oczy ?
Przed wszystkim miałem na myśli buzię (skórę). Ale w ogóle - nawet białe paski na bluzce są niebieskawe (tzn tak mi się wydaje, że były białe). No ale jeśli nikt inny tego nie potwierdzi, to może tylko mi się zaniebieszczyło ;)
Co do bluzki to paski są niebieskie :-) Walczyłem trochę z niebieskimi białkami, a skóra koło oczu ma trochę niebieski odcień (przynajmniej tak mi sie wydawało). Czy kadr jest poprawny ? wstawiłem wersję BW do portretu trochę inaczej przyciętą :-)
Co do bluzki to paski są niebieskie :-)
Ja widzę też różowe, ale pomiędzy nimi są jakieś jasne - strzelam, że powinny być białe, a one nie są "białe", bo dominuje w nich niebieska składowa. O to mi chodziło, może niejasno się wyraziłem.
Walczyłem trochę z niebieskimi białkami, a skóra koło oczu ma trochę niebieski odcień (przynajmniej tak mi sie wydawało).
Jeśli zrobiły się niebieskawe białka, to dla mnie potwierdzenie, że jednak coś z ogólnym balansem bieli jest nie tak.
Czy kadr jest poprawny ? wstawiłem wersję BW do portretu trochę inaczej przyciętą :-)
Ta wersja BW podoba mi się o wiele bardziej :)
ja widzę niebieskawe zęby
Dzięki za opinie, trza jeszcze raz wywołać :-)
a moim zdaniem nie chodzi tu nawet o kolory... nie podoba mi sie przede wszystkim ŚWIATŁO
a moim zdaniem nie chodzi tu nawet o kolory... nie podoba mi sie przede wszystkim ŚWIATŁO
A bo światło to jeszcze wbudowane mam :mrgreen:
tak sie domyśliłam więc jeśli moge coś doradzić to zamiast wbudowanej lampy, korzystać z tej 50-tki którą masz w stopce no i zastane, zastane i jeszcze raz zastane....ja uwielbiam :)
tak sie domyśliłam więc jeśli moge coś doradzić to zamiast wbudowanej lampy, korzystać z tej 50-tki którą masz w stopce no i zastane, zastane i jeszcze raz zastane....ja uwielbiam :)
Ta Pani ma rację :> wystarczy zastane światło, ewentualnie blenda do tego. Wyrwij modelkę do pozowania w dzień ;)
Wiem ,że macie rację. Już nie moge się doczekać wiosny i zdjęć w plenerze :-)