PDA

Zobacz pełną wersję : Capture NX 2

Rafal1977
14-03-2010, 13:04
Cześć,
mam pytanie związane z wykorzystaniem karty graficznej do obróbki zdjęć.
Czy program "capture nx2" wspiera technologię CUDA Nvida lub ATI Stream Technology?

Pozwoliłoby to przenieść obciążenie procesora na kilkadziesiąt lub nawet kilkaset jednostek strumieniowych w GPU i tym samym dość małym kosztem (kupno karty graficznej nvidia serii 8x00 lub ati 4x00 ) znacznie zwiększyć komfort pracy ze zdjęciami wysokiej rozdzielczości.

stig
15-03-2010, 09:39
Nie wspiera. Wystarczylo spojrzec na liste ficzerow podawanych przed producenta.

plusfoto
17-03-2010, 18:46
Psiakrew gdzieś było ale już prawie koniec dnia a nie mogę się do tego dogrzebać.

1. konwersja profilu stworzonego przy pomocy colorcheckera na profil czytany przez NX2
2. gdzie te cholerne pliki z profilami w NX

Klęcząc przed wami - nie bijcie

stig
17-03-2010, 19:44
Psiakrew gdzieś było ale już prawie koniec dnia a nie mogę się do tego dogrzebać.

1. konwersja profilu stworzonego przy pomocy colorcheckera na profil czytany przez NX2
2. gdzie te cholerne pliki z profilami w NX
Ale co to Twoje pytanie ma wspolnego z tematem poruszanym w tym watku, oprocz tego, ze dotyczy NXa? Nie dosc, ze autor sie nie wysilil, i nie zatytulowal go np. "Nikon Capture i CUDA", to teraz jeszcze Ty dopisujesz pytania kompletnie z tym nie zwiazane. A potem sie wszyscy dziwia, ze czegos nie moga znalezc na forum (bo tresci wymieszane, tytuly zbyt ogolnikowe, itd.). :)

plusfoto
17-03-2010, 21:28
stig OPR był zbędny bo świadom swojej bezsilności od razu przeprosiłem. Krzyżem leżał nie będę bo i tak tego nie zobaczysz. Natomiast zamiast tego nic nie wnoszącego postu jeśli wiesz gdzie to mogłeś napisać krótko i zwięźle - zajrzyj tu i tu. ;)

stig
17-03-2010, 21:33
stig OPR był zbędny bo świadom swojej bezsilności od razu przeprosiłem. Krzyżem leżał nie będę bo i tak tego nie zobaczysz.Ale nikt Ci nie sugeruje, ze masz to robic. Trzeba bylo po prostu zalozyc nowy watek na ten temat. Gdybys jeszcze nadal sensowny tytul, na pewno ktos z wiedza potrzebna by Tobie pomoc, szybciej by na to wpadl, niz teraz.