Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] łódka (skala micro)
<| MICHAŁ |>
14-03-2010, 10:49
ostatnie zdjęcie w ten weekend
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img132.imageshack.us/img132/1099/img8331x.jpg)
Dziękuję i pozdrawiam
Michał
Zdjęcie jest powalające i jak dla mnie idealne w każdym calu.
STOP!
chmura zlewa się z ramką w LG! :mrgreen:
<| MICHAŁ |>
14-03-2010, 11:07
nie, żebym się tu bronił i na siłę herezję wciskał, ale ja widzę przejście chmura-ramka i chociażby dlatego nie dawałem 1pix rameczki do obcięcia wnętrza...
gdyby ktoś jednak chciał - wersja z ramką (http://img13.imageshack.us/img13/6716/beznazwywp.jpg) - na pewno chmura się nie będzie zlewać
borregaard
14-03-2010, 12:17
Ekstra,ale wolę...wersję z ramką (http://img13.imageshack.us/img13/6716/beznazwywp.jpg)
wojtek6308
14-03-2010, 12:39
Z ramką czy bez, ... i tak jest pięknie :-D .
Rafał_Sz
14-03-2010, 12:43
(...)
STOP!
chmura zlewa się z ramką w LG! :mrgreen:
Ktoś tu musi sobie coś skalibrować! :)
Zdjęcie piękne.
Nic się nie zlewa - dobrze jest...
wasilewk
14-03-2010, 13:26
A jak by kolor ?
igusiek21
14-03-2010, 13:29
kad urzekajacy! jest pikne bw
wasilewk
14-03-2010, 13:34
kad urzekajacy! jest pikne bw
Może być najpiękniej, ale mnie się zaraz przypominają lata 50-te - a teraz jest XXI wiek.
Wg mnie to tak wygląda jak byśmy jeszcze nie potrafili przekazać widzowi naszego przesłania w kolorze (czyli naturalnego) i musimy się ograniczyć do bw.
Kapitalne zdjęcie, no i obróbka..... marzenie :-)
GUINNESSts
14-03-2010, 14:47
Bardzo ladna fota. Czuc ogrom gor i przestrzen.
<| MICHAŁ |>
14-03-2010, 16:09
Może być najpiękniej, ale mnie się zaraz przypominają lata 50-te - a teraz jest XXI wiek.
Wg mnie to tak wygląda jak byśmy jeszcze nie potrafili przekazać widzowi naszego przesłania w kolorze (czyli naturalnego) i musimy się ograniczyć do bw.
"robienie" w b/w to mój świadomy wybór - świadomie więc rezygnuję z koloru na tych zdjęciach, którym kolor nie jest potrzebny, czyli tam, gdzie nie gra on pierwszoplanowej roli.
Nie jestem ortodoksem i na pewno pokażę nie jedno zdjęcie kolorowe - spokojnie. Potrzebuję tylko taki materiał, gdzie kolor będzie opowiadać jakąś historię :)
jurek1906
14-03-2010, 16:20
Zachwyca i tyle :)
Chciałem Cię Michał serdecznie pozdrowić, a pracy nie skomentuję.
Myślę, że umieszczając taką, a nie inną sentencję w stopce zachowujesz się troszeczkę nie fair.
Przecież wystawiając prace na tym forum liczymy na komentarze innych forumowiczów, także Twoje.
Nie wiem, czym spowodowana jest Twoja niechęć do komentowania prac innych (niekoniecznie moich). Robisz dużo, naprawdę dobrych zdjęć więc Twoje komentarze na pewno wniosły do niejednego wątku dużo ciekawych spostrzeżeń, a autor mógłby się czegoś nauczyć :).
Tak więc serdecznie pozdrawiam i zachęcam do bardziej aktywnego uczestnictwa w życiu forum :-D.
<| MICHAŁ |>
14-03-2010, 17:24
Myślę, że umieszczając taką, a nie inną sentencję w stopce zachowujesz się troszeczkę nie fair.
Upublicznię swoją odpowiedź - nie odpowiem na PW, choć wielu by tak zrobiło.
Otóż problem leży w tym, że mówię co myślę i robię to za każdym razem, w stosunku do każdego, mam w dupie poprawność polityczną, autorytety, zasługi i doświadczenia, brzydzę się klakierowaniem, włazidupstwem i owijaniem w bibułkę. Czy w dalszym ciągu myślisz, iż moje uczestnictwo w życiu forum, a komentowanie zdjęć w szczególności, jest tym, czego wszyscy sobie życzą? Normalnie mieszanka wybuchowa, szczególnie dla rozdmuchanych ego:)
Nie mówię o Twoich zdjęciach, ale ludzie zazwyczaj się obrażają, gdy mówi się im prawdę. Czasami lepiej jest więc milczeć.
Dzięki za odpowiedź :-D. Po części trochę Cię rozumiem. Nie wiem jak inni, ale mi będzie bardzo miło gościć Ciebie na moich wątkach, a Twoje "wybuchowe" posty, na pewno dodadzą kolorytu i ożywią to forum.
Także serdecznie zapraszam w swoim (i może innych) imieniu :).
P.S. Przepraszam za OT.
No teraz to z czystą i niekłamaną przyjemnością skomentuję tą pracę :-D.
Bardzo starannie dobrany kadr. Właściwie gdzie się nie spojrzy widać celowe linie cięcia kadru.
Kompozycja i poszczególne pasma bardzo fajnie wypełniają całą powierzchnię kadru.
Do tego wszystkiego delikatna i nienachalna konwersja do BW, oraz rodzynek w postaci łódeczki powodują, że warto dłużej zatrzymać się przy tej bardzo dobrej pracy :-D.
Z wielką przyjemnością składam gratulacje na monitor autora :mrgreen:!
(...)
Także serdecznie zapraszam w swoim (i może innych) imieniu :).
P.S. Przepraszam za OT.
Podepnę się... ;)
Bartekkw
14-03-2010, 21:31
Kadr całkiem przyjemny, ale bez szaleństw....Natomiast konwersja mz nie jest zbyt udana - tonalnie miksuje się w prawej części kadru niebo z górą i lasem u podnóża.....