Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Heart of Darkness
Kolejne zdjęcie z tych samych gór:
http://fc04.deviantart.net/fs70/f/2010/001/8/7/8791c97faf9532d18d1773e27df5075a.jpg
Jak dla mnie świetna konwersja do BW. Chętnie jakiegoś tutka w twoim wykonaniu bym przeczytał :-) Ładnie wypatrzona sceneria.
ciekawy motyw - obróbka wiadomo :D
Dla mnie bomba. Bardzo mi się podoba.
Jak pawie oko ...podoba się
przemo1978
13-03-2010, 21:43
też mi się podoba , a ciekawe jak w kolorze ......
Jak dla mnie świetna konwersja do BW. Chętnie jakiegoś tutka w twoim wykonaniu bym przeczytał :-) Ładnie wypatrzona sceneria.
Dzięki.
Na moim blogu znajdą się jakieś 2 tutki z metodami jakimi się posiłkuję choć sa one na tyle nieaktualne, że odszedłem od forsownej obróbki. I to jest klucz do dobrego zdjęcia, im mniej grzebania przy wyciąganiu dodgem czy gaszenia burnem, im mniej podnoszenia saturacji a najlepiej w ogóle, im mniej kombinowania tym zdjęcie będzie lepsze. Dodatkowo przekonałem się, że nie ma znaczenia czym się foci. Byle jaka lustrzanka da wszędzie radę. Ważny jest wypatrzony motyw, światło i pora focenia w zależności od oczekiwań.
Zatem reasumując obecnie nie wierzę w żadne tutki. Warto oczywiście poznać narzędzia i przejść od photomatixa nawet do tego co powyżej napisałem ale to wszystko aby przekonać się, że im miej obróbki tym lepiej.
Oczywiście np zabawa na mix różnych ekspozycji jest jak najbardziej wskazany choć często pracochłonny ale nie oznacza to jednak forsownej obróbki :D .
też mi się podoba , a ciekawe jak w kolorze ......
Jakoś tak bez wyrazu :D .
Jak zwykle ładna obróbka, ciekawie wyszło.
Wszystko tutaj gra i buczy... :D Świetny motw - to prawda! :D
Kordian d70
13-03-2010, 21:59
ladna fotka i super folio ;-)
Świetny motyw, dobrze wypatrzone i podane :-)
ale sadzone jajo zapodales na kolacje :smile:
swietny kadr i obrobka bardzo zacna
Pablo 77
14-03-2010, 00:00
Motyw bardzo dobry i obróbkowo jak zawsze bdb:)
ostrytux
14-03-2010, 00:01
Ładnie to wszystko poukładałeś - nie jest to może praca, która mnie zmiata, niemniej podoba mi się!
krzysztofz24
14-03-2010, 00:41
No a mnie ta praca zmiata! Bardzo wciagajacy kadr i klimat swietny( taki troche nieziemski i mroczny )...bardzo mi sie podoba i naprawde super zdjecie.
Ja bym jednak minimalnie przyciemnił, a poza tym kadr jest rewelacyjny jak i sam motyw.
Nikonozaur
14-03-2010, 00:56
Nie mam żadnych pytań, do obróbki w szczególności. Może ewentualnie zmieniłbym tytuł na Eye of ............ (wpisać właściwe). ;-)
10 minut patrze i nie wiem co napisać...
długo będę pamiętał to zdjęcie!
Świetne... tak po prostu :)
Pozdrawiam.
Kadr i motyw świetne, ..... nawet sobie ścisgnąłem to zdjecie i próbowałem coś pokombinować.
Wiem, że nie robisz zdjęć przypadkowo, .... ale tu brakuje mi ducha. Z małej kałuzy w Karkonoszach robiłeś cudo, a tu z takiegio oka jedynie poprawne zdjęie.
wojtek6308
14-03-2010, 12:55
Bardzo dobra fotografia :-D .
GUINNESSts
14-03-2010, 15:35
A mi tu nie za bardzo gra jak na Twoje umiejetnosci. W/g mnie niepotrzebnie zozswietliles w srodku. To tak jakbys wystemlowal wiszacy tam zyrandol.
Byloby rowniez lepiej, gdybys zaczekal na lepsze chmurki z prawej.
Dlatego jest tylko git a nie super git;):)
Polsar74
14-03-2010, 15:43
zbieram szczenę z podłogi ! Na pewno chwilkę mi to zajmie...
malasana
14-03-2010, 16:01
Piekny kadr, ladnie podany.
borregaard
14-03-2010, 18:18
Tym razem bez rewelacji.
Troszkę za jasno,na granicy przepału czasem, jak na fotę pod tym tytułem....
Proac150
14-03-2010, 18:27
Dobre foto
A mi tu nie za bardzo gra jak na Twoje umiejetnosci. W/g mnie niepotrzebnie zozswietliles w srodku. To tak jakbys wystemlowal wiszacy tam zyrandol.
Byloby rowniez lepiej, gdybys zaczekal na lepsze chmurki z prawej.
Dlatego jest tylko git a nie super git;):)
Raczej czekałem kiedy te chmurki zakryją słońce :D. Środka nie rozświetlałem, to tylko odbicie od słońca. Właściwie na tym zdjęciu poza konwersją i rozjaśnieniem narożników nieco nic ponadto nie zrobiłem. Za chwilę wrzucę kolejne ze Snowdonii ale nie robiąc przebiórki które super , które mniej. Po prostu pokazuję jak tam jest zimą :D .
Dzięki za komenty.
Kadr i wykonanie przednie, jedna rzecz mi burzy cały odbiór- te "sprane" biele....
Chodzi mi o intensywność bieli na pierwszym planie
<| MICHAŁ |>
15-03-2010, 08:10
I to jest klucz do dobrego zdjęcia, im mniej grzebania przy wyciąganiu dodgem czy gaszenia burnem, im mniej podnoszenia saturacji a najlepiej w ogóle, im mniej kombinowania tym zdjęcie będzie lepsze. Dodatkowo przekonałem się, że nie ma znaczenia czym się foci. Byle jaka lustrzanka da wszędzie radę. Ważny jest wypatrzony motyw, światło i pora focenia w zależności od oczekiwań.
odkrycia na miarę Kena Rockwella.
On też pisze o rzeczach tak oczywistych w tak pasjonujący sposób, że ludziom włosy staja na karku.
Polskie przysłowie zdefiniowało to lata świetle temu - z gów.a bata nie ukręcisz...
Zdjęcie jest fajne, w Twoim stylu - nic dodać, nic ująć.
BTW, wpadł mi w ręce jakiś numer DCW - spóźnione gratulacje!
Bartekkw
15-03-2010, 11:14
ładnie podałeś nam te góry i jeziorko....nie myślałeś jednak Marcinie coby biel selektywnie podciągnąć ???
Nie będę oryginalny... super :)
martinez
16-03-2010, 00:55
Nie będę oryginalny... super :)
Tiaaa... super fota! 8-)
Motyw i realizacja najwyższej próby! Zniewalająca i inspirująca praca.