Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Rzeźbione wiatrem
ostrytux
12-03-2010, 00:31
...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img215.imageshack.us/img215/8807/tatry003.jpg)
Pozdrawiam serdecznie.
ŁAdne . Dobra konwersja i fajny kadr. Czy to wedle Kopieńca ...?
bardzo podoba mi sie kadr i obrobka bede na TAK
Nikonozaur
12-03-2010, 00:47
Pięknie, o konwersji nawet nie gadam...
Amadeusz
12-03-2010, 00:52
Za jasne (nie widzę szczegółów a jednorodny biały)
ostrytux
12-03-2010, 00:55
Za jasne (nie widzę szczegółów a jednorodny biały)
Monitor do kalibracji.
Kordian d70
12-03-2010, 00:58
bardzo ladna praca, chociaz lekko za mocno obrobione niebo, takie moje zdanie ;-)
Monitor do kalibracji.
...... pewnie, że lepiej skalibrować niż nie. Jeżeli chodzi o szczegóły w światłach to ja widzę wszysttko. Jest OK.
....... bardziej się różniliśmy jeżeli chodzi o kolory, ....... ale tu nie mam zastrzeżeń. :-D
Jest świetnie MZ.
Przepiękna praca! Niebo jakby trójwymiarowe, góry na dalszych planach wręcz perfekcyjnie (nie bójmy się tego słowa ;)) wyraziste... A do tego wszystkiego pierwszoplanowe, tytułowe śnieżne rzeźbienia, które mnie kojarzą się ze słynnymi falami z Vermilion Cliffs :D Z mojej strony wielkie brawa!
Przepiękna praca! Niebo jakby trójwymiarowe, góry na dalszych planach wręcz perfekcyjnie (nie bójmy się tego słowa ;)) wyraziste... A do tego wszystkiego pierwszoplanowe, tytułowe śnieżne rzeźbienia, które mnie kojarzą się ze słynnymi falami z Vermilion Cliffs :D Z mojej strony wielkie brawa!
Mądrze prawi, więc nic innego jak tylko podpisać się pozostaje :).
Świetny kadr, a dzięki obróbce sprawia wrażenie trójwymiaru :-)
genialne , więcej niema co pisać :)
Bartekkw
12-03-2010, 11:11
Cacy kadr i konwersja BDB, natomiast ostrość i kontrast gór w tle i doliny na drugim planie powoduje że jest płasko niestety i całość miksuje się z rzeczonym tytułowym wyrzeźbieniem w pierwszym planie.
Swietna praca, pod kazdym wzgledem ;)
Zazwyczaj jestem za kolorem, tu jednam BW robi klimat, trójwymiar jest coraz bliżej :) w naszym życiu. BRAWO
Ekstra zdjęcie, wszystko mi tu gra.
malasana
12-03-2010, 12:23
Piekne, bardzo dobrze pasuje tu b/w.
Zachwycając się wczoraj tym ujęciem zapomniałem wspomnieć o jednym jego drobnym mankamencie, który zauważyłem. To kompletna pierdoła, usuwalna stemplem w kilka sekund - spójrz na końcówki chmur w PG ;) Piszę o tym, bo myślę sobie, że jednak jak perfekcja, to perfekcja :-D
ostrytux
12-03-2010, 14:04
... zapomniałem wspomnieć o jednym jego drobnym mankamencie, który zauważyłem. To kompletna pierdoła, usuwalna stemplem w kilka sekund - spójrz na końcówki chmur w PG ;) ...
Dzięki za zwrócenie uwagi, to pozostałość po prostowaniu i moje przeoczenie.
Pablo 77
12-03-2010, 14:18
Świetna praca,wszystko gra:)
bardzo ładnie wyrzeźbione!
Dupa a nie szczegóły w światłach. Wszystko jest prawie na granicy wytrzymałości. Świetny kadr, ale zwalony przez braki. Po wydrukowaniu pewnie super. Jest tutaj w części ogromna dynamika.
Proac150
12-03-2010, 15:40
Bardzo ładna praca z bdb bw
wojtek6308
12-03-2010, 16:10
Dobrze wyrzeźbione :-D .
Bardzo podoba mi się konwersja do BW. Dobra kompozycja - ładnie otwiera się przestrzeń.
Świetne! Nie mam pytań ;)
Bardzo fajny kadr, obróbka też dobra.
Pięknie wypatrzona rzeźba gór. Konwersja też świetna.
Tylko lekko bym przygasił śnieg zwłaszcza u dołu kadru.
borregaard
13-03-2010, 09:02
O Jezu .... cudo.
..to aż tak "ostry"awansował...?..:mrgreen:
Cudo byłoby jakby ,deczko, zmniejszył kontrasty,świecenie krawedzi,dał więcej faktury na śnieg ,na dole,...a tak,to jest b.ładna fota.....:D
Piękna fotografia :)
Pozdrawiam.
znakomite!!! Gratuluje !!!!
GUINNESSts
21-03-2010, 00:15
Dla mnie gitara;):)
december
21-03-2010, 15:13
Rewela.