PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Marysia

Boghol
11-03-2010, 22:07
Dawno nic nie pokazywałem w tym dziale, więc czas się przypomnieć. Marysie pokazywałem już kilka razy wcześniej, więc nie będę przedstawiał po raz kolejny. Licze na konstruktywną krytykę i opinie, jakie by one nie były.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img202.imageshack.us/img202/2682/dsc0290x.jpg)

Pozdrawiam serdecznie.

mOSAd
11-03-2010, 22:50
Przydałby się ktoś zwracający uwagę na ubiór (no ale nie każdy ma luksus posiadania czujnego asystenta). Nie lubię pogniecionych, podwiniętych ubrań, a także odznaczającej się bielizny. Tło ciapkowate okrutnie - rozprasza. Krzywa pozycja niekoniecznie mi tu pasuje. Zabrakło minimalnego odbicia z lewej jak dla mnie, by rozproszyć trochę mroki i jednocześnie nie wypalać tak bluzki po prawej. Szyja tak sobie wyszła. Po chwili uwagi, nie podoba mi się makijaż - pomiędzy ciemnym cieniem na powiece, a brwią, utworzyła się taka mało wyględna jasna "górka".
Ogólnie jednak całkiem w porządku.
Na plus brak silenia się na jakąś sztuczną mimikę, "trójwymiarowo" oświetlona twarz.

Robson_87
11-03-2010, 23:59
Jak dla mnie z prawej strony zdjecia jest za duzo swiatla oraz okolice oczu sa za ciemne, szczegolnie z lewej strony.

copyman
12-03-2010, 01:14
Taki portret w wersji klasycznej imho.

Gundrum
12-03-2010, 09:17
Nie jest źle, drobiazgi techniczne i stylizacyjne są (Mosad wyczerpująco je opisał), ale dla mnie ujęcie zbyt statyczne. Modelka bardzo się stresowała?
Z ciekawości: czym świeciłeś?

Boghol
12-03-2010, 09:43
Modelka nie była wcale zestresowana, oczywiście uwagi techniczne jak najbardziej cenie i dziękuje. Jeżeli chodzi o świecenie to z grubsza tak miało to wyglądać. Wiem, że szyja może sie nie podobać, ale modelka już taką ma, a nie chciałem stęplować żeby nie wyszła z tego gładka rura.

Świecona sabiną i parasolką.

Zasadniczo, ta sesja to był test nowej puszki, przed przeczytaniem instrukcji i baaaaardzo na gorąco i na szybko. Większość, duuuuuża większość zdjęć poleciała do kosza. Dzisiaj też jestem umówiony na zdjęcia i tym razem mam nadzieję, że będzie lepiej. Efektami podzielę się jak tylko będą gotowe. Pozdrawiam.

fryzio
12-03-2010, 10:54
przyjemnie

docentx
12-03-2010, 14:43
Boghol
Pewnie zaczniesz mnie nienawidzić. Większość ma siniaki pod oczami a Ty uzyskałeś nad oczami. Jest to pewnego rodzaju odkrycie. Biustonosz kształtuje wątpliwą bluzeczkę. Całą pomiętoloną. No jest to pewien rodzaj buntu w wypowiedzi. I teraz powiem Tobie, że mój obiektywizm w wypowiedzi jest równy zero. Walcz z tym sam.

Boghol
12-03-2010, 14:53
Nie mam powodu Cię znienawidzić. Siniaki nad oczami niekiedy zwane są makijażem i oczywiście może sie to nie podobać. I nie zamierzam walczyc z brakiem obiektywizmu w Twojej wypowiedzi :). Dzięki za komentarz.

R
12-03-2010, 15:02
nie komentuje praktycznie zdjec na forum... ale to jest bardzo ladne.