Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ale przedziałek!
Przedstawiam kard wygrzebany z szuflady...żeby trochę cieplej się zrobiło. Może przyspieszymy poród wiosny!
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/03/DSC_1856-1.jpg
źródło (http://i498.photobucket.com/albums/rr348/erdetm/DSC_1856.jpg)
Bartek_902
11-03-2010, 16:32
Ogólnie wporządku,naturalne kolory fajne światełko tylko dla mnie jakoś za dużo nieba w kadrze ;)
Ładne kolorki i ten przedziałek całkiem ciekawie dzieli kadr.
Jak już tak symetrycznie, to może by tak do kwadratu skadrować. Moim zdaniem ciekawie by to wyglądało.
Ale takie obrazki w soczystych, ciepłych barwach, to teraz człowiek wciąga jak długą, białą...;-):mrgreen:.
ja nie przepadam za kwadratami a i ciekawego nieba nigdy za wiele :)
Ładne kolorki i ten przedziałek całkiem ciekawie dzieli kadr.
Jak już tak symetrycznie, to może by tak do kwadratu skadrować. Moim zdaniem ciekawie by to wyglądało.
Ale takie obrazki w soczystych, ciepłych barwach, to teraz człowiek wciąga jak długą, białą...;-):mrgreen:.
podpinam się pod tę opinię :o
Ja odbieram bardzo pozytywnie ten ciepły widoczek - jest naturalnie, a dzięki tytułowemu przedziałkowi także interesująco :)
Co do nieba, mnie taki podział odpowiada - gdyby był inny, to nie byłoby nieba, tylko same chmury ;)
ja nie przepadam za kwadratami a i ciekawego nieba nigdy za wiele :)
No i wszystko jasne :smile:.
Nikonozaur
11-03-2010, 16:43
Ładnie zagrały światła i cienie, przyjemne, ciepłe kolorki późnego dnia. Obrazek taki trochę o niczym, mimo to wywołuje odczucia bardzo pozytywne. :D
Bartek_902
11-03-2010, 16:48
Co do nieba to tylko moje osobiste odczucia,mi i tak się podoba nie ma sie do czego przyczepić nie ma przepałow i jest ok :)
nie zgadzam się, że o niczym. jest o przedziałku rozdzielającym tę łąkę, o ambonie, o cirrusie zapowiadającym kiepską pogodę, o sitowiu wyrzuconym na brzeg rowu...nie zawsze w krajobrazie doświadczamy podręcznikowego sztafarzu :) mimo wszystko dzięki za opinie.
urokliwe sa zdjecia takich lak kolo lasu wlasnie w takim sloncu
podoba sie
Przyjemny, naturalny obrazek
jest dobrze, ale jak dla mnie niebo za jasne troszkę :)
wojtek6308
11-03-2010, 23:41
Ładne ciepłe kolorki :-) .
niebo, jak i cała reszta zrobione są tak naturalnie jak tylko potrafię - tak było i tak staram się to pokazać. Mówiąc szczerze, zmęczony już jestem oglądaniem tysięcy podobnych obrazków z wyciągniętymi cieniami, światłami, kontrastem...tak jest po mojemu i tak będzie :)
Nikonozaur
12-03-2010, 00:23
nie zgadzam się, że o niczym. jest o przedziałku rozdzielającym tę łąkę, o ambonie, o cirrusie zapowiadającym kiepską pogodę, o sitowiu wyrzuconym na brzeg rowu...nie zawsze w krajobrazie doświadczamy podręcznikowego sztafarzu :) mimo wszystko dzięki za opinie.
Otóż to, o wszystkim czyli o niczym. Nie ma myśli przewodniej, jest tzw. widok ogólny, i on mi się podoba, co już napisałem. :grin:
Mi to wsio pasi :D Kadr, konwersja, kolory i przede wszystkim wiosenny klimat :D
Pablo 77
12-03-2010, 14:32
Mi to wsio pasi :D Kadr, konwersja, kolory i przede wszystkim wiosenny klimat :D
Wypada się podpiąc:)
Podoba się:)