PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ö

Fremen
10-03-2010, 17:47
... znaczy po szwedzku "wyspa" :)

Poniżej widok z jednej spośród kilkudziesięciu "Ö" leżących na wschód od Karlskrony (z tą ostatnią w tle).

Zapraszam :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)

Proac150
10-03-2010, 19:47
Technicznie bdb, widokowo.. jeszcze nie wiem, ciekawie wyglądają ci ludzie na skale

Bartekkw
10-03-2010, 21:53
Technicznie świetnie i kadrowo też fajnie. Ludków mogłoby nie być :)

Nikonozaur
10-03-2010, 23:29
Technicznie świetnie i kadrowo też fajnie. Ludków mogłoby nie być :)
Podpiszę się.

maddnes
11-03-2010, 00:25
Zwykłe foto...chodzi mi o kadr...

PABLOOK
11-03-2010, 10:14
Widoczek zaiście bardzo ładny jest w tym dobrym kadrze :smile:.
Co do czynników ludzkich, to jestem za rozwiązaniem może mało humanitarnym, ale czego się nie robi dla sztuki ;-): dwóch białych do wody, czarny może zostać ;-):smile: (dla oddania skali).
Kolorki bardzo fajne, jedynie jak dla mnie, troszkę zbyt dużo kontrastu :smile:.

krzysztofz24
11-03-2010, 10:34
Widoczek zaiście bardzo ładny....
Kolorki bardzo fajne, jedynie jak dla mnie, troszkę zbyt dużo kontrastu :smile:.

Pod ta czescia wypowiedzi kolegi sie w pelni podpisuje...a od siebie dodam, ze widoczek taki troche malo skandynawski (bez fiordow, wodoapadow, gor i tej charakterystycznej surowosci krajobrazow polnocy)...moze dlatego, ze to "tylko" Szwecja a nie Norwegia...;-)

Fremen
11-03-2010, 16:32
Co do czynników ludzkich, to jestem za rozwiązaniem może mało humanitarnym, ale czego się nie robi dla sztuki ;-): dwóch białych do wody, czarny może zostać ;-):smile: (dla oddania skali).(...)

No i właśnie utopiłeś dwie niewiasty ;):mrgreen: - w dodatku jedyne w towarzystwie... Ludzi zostawiłem właśnie po to, by skala się nie zgubiła, ale może faktycznie jedna postać byłaby w stanie sprostać temu zadaniu.

Zwykłe foto...chodzi mi o kadr...

(...) widoczek taki troche malo skandynawski (bez fiordow, wodoapadow, gor i tej charakterystycznej surowosci krajobrazow polnocy)...moze dlatego, ze to "tylko" Szwecja a nie Norwegia...;-)

No właśnie to wszystko zależy jak się cytowaną "skandynawskość" definiuje :) Jeśli poprzez fajerwerki w postaci fiordów, lodowców i innych tego typu przepięknych ekstremów, to faktycznie niezbyt powyższa fota spełnia te oczekiwania. Tyle, że w tym układzie, cała południowa i większość środkowej części tego quasi-kontynentu również jest średnio skandynawska :), jest bowiem w większości płaska, skalista i obmywana morzem "bez fali"... ;) Zmierzam do tego, że nie istnieje jeden uniwersalny krajobraz skandynawski, a całe multum. Oczywiście, jeśli chodzi o atrakcje fotograficzne, to im wyżej na mapie, tym ciekawiej.
Wracając do zdjęcia, to rzeczywiście przedstawiony krajobraz nie należy do szczególnie efektownych, zdecydowanie nie jest i nie miał być także "ahtystyczny";) Ja mam, najzwyczajniej w świecie, słabość do tych prostych i płaskich szwedzkich klimatów i czasem po prostu będę Was nimi "uszczęśliwiał" ;):mrgreen:

Dziękuję za komentarze i uwagi!

krzysztofz24
11-03-2010, 17:07
Fremen, w pelni zgadzam sie z tym co powyzej napisales:-). Osobiscie wole ta skandynawskosc "z wyzszej czesci mapy"...ale plaska i zielona Szwecja, rowniez ma swoj urok...wiec jak dla mnie wrzucaj ile wlezie;-).