Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Akty z Olkiem Penem i Wacławem W.

mikkay
10-03-2010, 15:48
http://www.partner.olympus.pl/pen/pen_film.html

Olek swoją drogą, ale warto popatrzeć na pracę pana Wantucha.

Leatherface
10-03-2010, 17:03
Bardzo fajny filmik. Z tym że ja w ogóle lubie oglądać tego typu materiały :)

Krzysiek B
10-03-2010, 17:03
Prace pana Wantucha zrobiły na mnie duże wrażenie.
A jeśli chodzi o prezentowany film to największe wrażenie na mnie wywarła uroda modelki :)
Ale film tez niczego sobie :)

mikkay
10-03-2010, 18:41
A jeśli chodzi o prezentowany film to największe wrażenie na mnie wywarła uroda modelki :)

A na mnie współpraca z nią.

Lucas Z
10-03-2010, 19:00
Wczoraj miałem szkolenie z Olympusa, Pen to fajna zabawka, zrobiłem kilkanaście klatek, ale cena zabija

korsarz
11-03-2010, 00:30
Serdeczne dzięki za podzielenie się, ciekawy materiał ma ten Pan na rzeźbę światłem. :D Jak zdobyć dziewczyny chętne do pozowania do aktu?

elanek
11-03-2010, 01:22
Jak zdobyć dziewczyny chętne do pozowania do aktu?

Zapłacić?
Namówić swoją żonę/dziewczynę/przyjaciółkę/koleżankę?

Swoją drogą ten Wantuch jest niezły - 1000 zdjęć w sesji! I wybiera 10!?

sailor
11-03-2010, 01:35
Swoją drogą ten Wantuch jest niezły - 1000 zdjęć w sesji! I wybiera 10!?

przy tysiacu zdjec z sesji nie ma mozliwosci by nie trafilo sie kilka swietnych :)

mikkay
11-03-2010, 11:57
Podoba mi się motyw z lustrem w którym modelka sama może siebie oglądać.

Może ktoś napisać więcej o tle jakie zostało użyte podczas sesji? Mam na myśli owalny kształt, ew. podać jego "nazwę". :)

elanek - już nie zaczynaj :P

elanek
11-03-2010, 22:37
elanek - już nie zaczynaj :P
Ej ;)
Zadziwiła mnie ilość fot podczas sesji, przecież można cały dzień tak się bawić. Kto to ogląda, wybiera, obrabia? Przy takim ogromie pracy nie pytam nawet ile taka sesja musi kosztować.
Modelka musi być nieźle wytrzymała. Sam się powoli przymierzam do spróbowania tej dziedziny fotografii. Patent z lustrem jest niezły, dużo pewnie daje.

superkomornik
11-03-2010, 22:42
O lustrze Wantuch wspominał od dawna (pamiętam jakiś stary wywiad), że to świetny pomysł (i banalnie prosty) aby modelka sama mogła na bieżąco sprawdzać jak układa się jej ciało. :)

Adam Trzcionka
11-03-2010, 22:56
Wacek, swoja drogą równiacha i świetny, otwarty człowiek - organizuje warsztaty fotografii aktu. za stosunkowo niewielkie pieniądze można spędzić dwa wspaniałe dni w jego towarzystwie, poznać temat od podszewki i nauczyć się technik.
trudno uwierzyć, ale bodaj jego drugi album powstał w maleńkiej jak garderoba pracowni. w ogóle - minimalnymi nakładami osiąga arcyefekty, jestem jego niemałym fanem :)

Jacek_Z
11-03-2010, 23:04
Patent z lustrem jest niezły, dużo pewnie daje.

....to świetny pomysł (i banalnie prosty) aby modelka sama mogła na bieżąco sprawdzać jak układa się jej ciało.
To zalezy od stylu pracy fotografa. Niektórzy bardzo nie lubią lustra. I też mają argumenty.

superkomornik
11-03-2010, 23:18
Tak, ale z tego co pamiętam Wantuch podkreślał, że to podoba się dziewczynom które pozują. Nie musi co chwilę podchodzić do nich i pokazywać jak wyszła w danym ujęciu.

marszull
11-03-2010, 23:50
Tak, ale z tego co pamiętam Wantuch podkreślał, że to podoba się dziewczynom które pozują. Nie musi co chwilę podchodzić do nich i pokazywać jak wyszła w danym ujęciu.

To zalezy od stylu pracy fotografa. Niektórzy bardzo nie lubią lustra. I też mają argumenty.

Ale Jacek zaznaczyl ze zalezy to od stylu pracy, niektorzy wcale nie pokazuja zdjec modelkom w trakcie sesji.

sailor
12-03-2010, 01:32
ja na przykald lustra nie uzywam, bo uwazam ze rozprasza modelke. to ze dziewczynom podoba sie jak sie ogladaja w lustrze nie oznacza ze sesja bedzie lepsza.
wiele razy okazywalo sie ze lustro rzeszkdza na sesji bo modelka zamiast skupic sie na pozowaniu bez przerwy zerkala czy aby dobrze wyglada. szczegolnie jesli ma sie do czynienia z modelkami poczatkujacymi. a jesli sie pracuje z modelkami zawodowymi to lustro tez jest zbedne bo one wiedza jak pozowac i nie trzeba im tego pokazywac w lustrze :)

tak jak napisal Jacek - wszystko zalezy od stylu pracy fotografa, warunkow pracy oraz zespolu w jakim pracuje.

Jacek_Z
12-03-2010, 01:49
mam dokładnie te same uwagi co sailor. Lustro rozprasza modelki, szczególnie te poczatkujące. To taki sam problem jak osoba towarzysząca - jej koleżanka. Modelka ma pracować ze mną, a nie szukac potwierdzenia pozy u koleżanki czy w lustrze. Przy modelkach zawodowych nie ma tematu, nie ma potrzeby.

Radek Radziszewski
12-03-2010, 10:06
Ma masę pomysłów na zdjęcia to mi się u niego podoba...