Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] [wizja] Wrota Dantego
hej, nie jestem przekonany co do końcowego efektu, ale sam już nie wiem jakbym chciał to widzieć :)
"i choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulęknę..."
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.strzelecki.org/tmp/wrota-1.jpg)
Bartekkw
10-03-2010, 00:19
specyficzna fota, ale podoba sie. Wyglada jak brama Mordoru ;) Ciekawa obrobka
Podpisuję się :)
believer
10-03-2010, 12:09
fajne miejsce,ciekawe zdjęcie.Cytat pasuje.Nie wiem czy troszke ostrości nie brakuje,ale może taki miał być efekt i daje swój klimat.
tak klimat trochę z opowieści, ale ciekawie to wyglada :smile:
hm, rzeczywiście. nie myślałem wcześniej o Mordorze, ale jakby przyjąć skalę, że to wielka brama to faktycznie łatwo sobie wyobrazić orków i inne etcetery :)
Nie wiem czy troszke ostrości nie brakuje,ale może taki miał być efekt i daje swój klimat.
powiedzmy, że efekt zamierzony ;) myśląc o tym teraz cieszę się, że nie zrobiłem wszystkiego na ostro :)
Nikonozaur
10-03-2010, 15:13
Wygląda trochę jak makieta...
fajne miejsce,ciekawe zdjęcie.Cytat pasuje.Nie wiem czy troszke ostrości nie brakuje,ale może taki miał być efekt i daje swój klimat.
I mnie się bardzo podoba :) Może i ostrości trochę faktycznie brakuje, ale za to klimat i perspektywa zamknięte w tym kadrze kompensują ten fakt z nawiązką :) Jak dla mnie fota na duży plus.
Szczerze mówiąc to dla mnie obrazek jest nieporozumieniem...
Też mi się z Mordorem skojarzyło :D...ale fota sama w sobie słaba.
Wygląda trochę jak makieta...
Odniosłem takie samo wrażenie. Światło na pierwszym planie wygląda jak z latarki :p
Raczej bramka, furtka do Mordorku ale obróbkowo jest OK mz.
Myślę, gdyby była kontynuacja lub mały secik mogłoby sie podobać, takie samotne nie bardzo do mnie przemawia.
Odniosłem takie samo wrażenie. Światło na pierwszym planie wygląda jak z latarki :p
napisałem, na CB - przepraszam za przeklejkę :)
zastanawiałem się, czy nie napisać, że robione titl-shiftem... ;) faktycznie brakuje tu trochę punktu odniesienia, odpowiedniej skali - chętnie widziałbym tu osobę z zadartą głową stojącą przed bramą, ale cóż, była zamknięta i w zasadzie nijak wejść do środka.
to realne miejsce - najdalej wysunięty na płn.-zach. punkt na Teneryfie (Punta del Teno). Miejsce postało po wybuchu wulkanu i spływie lawy i będąc tam miało się wrażenie, że to brama piekła (coś jak wielkie żwirowisko) Straszliwie wiało, dość kiepskie słońce (po 14-tej) i na dodatek brama zamknięta (ma około 3m). Tu skąd zrobiłem fotę to wulkaniczna hałda zakończona skarpą. No cóż, taki miałem pomysł na to
MIEJSCE (http://maps.google.pl/maps?oe=utf-8&client=firefox-a&ie=UTF8&q=punto&fb=1&gl=pl&ei=A4yaS8K5BcnZ-QaTjJj-AQ&ved=0CCoQtgMwAg&sll=28.342194,-16.922588&sspn=0.001662,0.002411&split=1&rq=1&ev=zi&radius=0.07&hq=punto&hnear=&ll=28.34217,-16.922593&spn=0.001662,0.002411&t=k&z=19)
dzięki za komentarze!