PDA

Zobacz pełną wersję : D90 nie działają przyciski na body po lewej wzdłuż LCD

napm
09-03-2010, 20:14
witam
90 mam od ponad 3 miesiąców nie zdążyłem jej nawet zabrać na pożądna sesję
dzisiaj chciałem się nią pobawić z instrukcją

na momencie zauważyłem za nie moge wejsc w menu,play...
aparat robi zdjecia moge ustawic AF, BW, Pomiar i całą reszte
wyswietli mi zrobione zdjęcie nie moge przewinąć do poprzednich wyswietlic histogramu i tak dalej jak dam spust migawki do połowy to nie da rady juz wejsc spowrotem w podglad czy też menu

mam potpięte mb-d80 ,orginalne baterie.
karty pamięci ultra III

Próbowałem z wyjętym gripem ,włączyłem na jedno baterie nadal to samo karty przełożyłem nadl to samo

Miał ktoś z was taką sytuację?
Odrazu dac na serwis body?
Przebiej nawet nie 1000 klapniec

Antonioo
09-03-2010, 20:21
sory, ale nic z tego nie kumam.....strasznie chaotycznie napisane

AlleG
09-03-2010, 20:22
mysle ze to kwalifikuje sprzet na serwis poki jest gwarancja.

P.S kurde, ladnie nakreciles, chwile sie musialem zastanowic oco Ci chodzi.

napm
09-03-2010, 20:30
nie działaja poprostu przyciski leżące po lewej stronie LCD.
gwarancja jest także jutro wysyłka

Antonioo
09-03-2010, 20:34
.edit....pomyłka..........

Piotr_
09-03-2010, 20:48
Jeśli kupowałeś w sklepie stacjonarnym na miejscu to lepiej będzie powołać się na "niezgodność towaru z umową" i oddać do sklepu. Niech oni martwią się wysyłką do serwisu.

tomsarz
10-03-2010, 14:32
Skro możesz ustawić WB to jednak działają te przyciski. Przycisk do WB jest przecież po lewej stronie LCD.

napm
10-03-2010, 15:00
działa podczas robienia zdjęć
ale nie działa menu i play

nie wiem jak sie zamyka temat
90 wysłana do serwisu

Archee
10-03-2010, 16:25
od zamykania tematów na forum są moderatorzy... możesz ich tylko grzecznie poprosić o zamknięcie

TMB
12-03-2013, 21:38
U mnie jest to samo :( Aparat ma bodajże 2latka i 2 msc. Przed chwilą wziąłem aparat do ręki - wkładam kartę, robię zdjęcie - patrze, że straszne czasy są, więc postanowiłem zmienić je na dużym panelu sterowania (ten na LV) i cu? Ani ten przycisk, ani żaden inny z "panelu" od strony fotografa nie działa.... Robiąc zdjęcia wyświetla się zdjęcie, jednakże nie mogę go przewinąć ani pokrętłem ani joy'em :(

Co mogło się stać? Jakie mogą być koszta naprawy :( ?

Wykładanie baterii nie pomaga:(

Jarkod
14-03-2013, 23:46
Wykładanie baterii nie pomaga:(

Bo pewnie wyłożyłeś ją na niewłaściwą półkę. D90 to średnia półka aparatów amatorskich. Ty pewnie wyłożyłeś ją tam, gdzie leży D4 - nie ma prawa zadziałać.

hipcio_stg
15-03-2013, 21:27
U mnie czasami się zawieszają te klawisze i nie mogę powiększyć zdjęcia. Wyjście i wejście w galerię pomaga a jak nie to restart puszti off-on i jest ok. Nie mam jednak zawiech permanentnych.

TMB
15-03-2013, 23:37
Mi osobiście pierwszy raz się to zdarzyło. Owego wieczoru, po długich rozmowach z puszką, doszedłem do porozumienia :) Na całe szczęście :)