Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Była sobie latarnia...
... i żaglówka... w wersji Black & White :D
Wczoraj wyruszyłem w plener, po okolicy.... szukajac ciekawych kadrów...
Caly dzien swiecilo ostre slonce, na niebie nuda (jakby nie w Irlandii - ani jednej chmury!).
Mimo tego pojechalem tu i tam, a w efekcie ustrzelilem taki moment...
Czy lepiej bylo zostac w domu? :mrgreen: Sami zdecydujcie...
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/52526942918821082167.jpg)
Pozdrawiam :)
P.S. Miejsce większości z Was powinno byc już znane. Jeśli nie, to przypomnę: zatoka Howth, Dublin :)
Elegancko:)Warto było się wybrać:)
Warto ...ładnie i czysto ...mz bardzo dobre :)
Kordian d70
08-03-2010, 17:10
fajnie wyszlo, u nas z drugiej strony wyspy tez bylo fajnie z plenerami, zaczynam tesknic ;-(
Zdecydowanie dobrze zrobiłeś ruszając się z domu :-). Takie foty nie rodzą się same.
Kadr bardzo dobry, a i pływadło tam gdzie być powinno.
Konwersja do BW podoba się , lecz ja bym jeszcze suwaczkami pogmerał :-).
Podoba się "inność" tematu, samo zdjęcie jak należy, też bym trochę mocy w BW poszukał.
Bartekkw
08-03-2010, 17:42
kadr fajny....w konwersji bardziej bym odseparował wode - czyt. rozjaśnił :)
fajna fota wyszła - gratki :)
podoba się, a ja wody bym nie rozjaśniał - dla kontrastu miedzy latarnią i żaglówką
Proac150
08-03-2010, 19:05
Ładny widok i klimat, co do bw to za Pablook
Kadr przedni wypatrzyłeś :-) można pewnie powalczyć z BW ale i tak jest OK :-)
Pablo 77
09-03-2010, 00:30
Fajne foto:)
Ładnie jest, ale wodę troszkę bym rozjaśnił
łódka ładnie równoważy "ciężką" lewą stronę...:)
ja dokladnie mialem tak w sobote...ani jedenj chmurki ...hehe... juz 3 dzien bez chmurki w Irlandii ..co sie dzieje?
Swietny kadr , co do uwag prawie brak ...jedyne to co koledzy wczesniej napisali , mozna by sprobowac sie pobawic.
Nie czytałem wczesniejszych komentarzy, ale mi sie bardzo podoba, taki surowy, ciezki klimat, naprawde wporzo.
Mysle ze fajnie Hubercie ale nie chece gdybac....wole zobaczyc w domu na moim sprzecie:)
wojtek6308
09-03-2010, 10:18
ładny kadr, ... i dobre foto wyszło :-) .
nic bym nie zmieniał,bdb mz.
Bardzo mi się podoba! Zarówno kadr, jak i konwersja :) Jeśli zaś chodzi o tonację wody, dla mnie jest elegancko i nic bym nie rozjaśniał - jak ktoś wcześniej zauważył ta woda świetnie kontrastuje z latarnią z jednej, a żaglówką z drugiej strony. I wszystkie razem "robią" to piękne zdjęcie:)
Do kolegów proponujących "pobawienie się" konwersją:
mialem zamiar wyjasnic taka, a nie inna oborbke (np. wody :D), ale ponizsze wypowiedzi mnie wyreczyly (dziekuje autorom ;)):
(...)ja wody bym nie rozjaśniał - dla kontrastu miedzy latarnią i żaglówką
(...) Jeśli zaś chodzi o tonację wody, dla mnie jest elegancko i nic bym nie rozjaśniał - jak ktoś wcześniej zauważył ta woda świetnie kontrastuje z latarnią z jednej, a żaglówką z drugiej strony. I wszystkie razem "robią" to piękne zdjęcie:)
Taki byl zamiar i mysle, ze udalo sie go osiagnac ;)
Dziekuje wszystkim ANYWAY! :mrgreen: