Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Centralniak
A spodobały mi się warstwy :)
Zapraszam:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img25.imageshack.us/i/centralniakjpg.jpg/)
Dla mnie gites, podoba sie to zdjęcie. Czysto i bez udziwnień.
ładnie - ładne kolory, jedyna moja uwaga to troszeczkę z niższej perspektywy kadrowałbym drzewo (a moze nie ?):)
jurek1906
08-03-2010, 00:00
Klory super zrobiłeś.
Poprawnie, ale nie powala. Bym kadrowal jak Harb pisze.
A i niech będzie centralnie, podoba mi się.
to troszeczkę z niższej perspektywy kadrowałbym drzewo (a moze nie ?):)
. Bym kadrowal jak Harb pisze.
No ... gdybyście wiedzieli jak to zdjęcie zrobiłem to byście tak nie pisali :-) - tajemnica :).
Dzięki dla wszystkich za odwiedziny i opinie . To taka wprawka po dłuższej przerwie bez fotografowania.
No ... gdybyście wiedzieli jak to zdjęcie zrobiłem to byście tak nie pisali :-) - tajemnica :).
Dzięki dla wszystkich za odwiedziny i opinie . To taka wprawka po dłuższej przerwie bez fotografowania.
to ja się cieszę że wziąłeś w końcu aparat do ręki :)
Oj Panie trochę wypadłeś z rytmu ;)
Jakbym nie wiedział że to Twoja praca to napisałbym że może być. Żeby Cię zapędzić do pstrykania to napiszę że na granicy tolerancji :)
Mam nadzieję że się nie obrazisz na mnie ;)
Mam nadzieję że się nie obrazisz na mnie ;)
Na obecna chwilę, z braku innych, jesteś moim wrogiem nr 1. :lol:
Ale nie za wpis - tylko za to co masz od jakiegoś czasu w stopce ( i popatrz na moją) :)
Mnie również spodobały się zaprezentowane warstwy, a także kadr w którym podane zostały :)
Zastanawia mnie jedynie relacja mocnego kontrastu na drzewie (mniej więcej od 1/4 jego wysokości jest u mnie po prostu czarne), do minimalnego wręcz kontrastu pozostałych planów. Myślę, że warto byłoby powyciągać trochę szczegółów w tych miejscach, zdjęcie zyskałoby na naturalności.
Prosto i poprawnie...ładne kolory
ponieważ linia łącząca drzewo z punktem, w którym znajduje się urządzenie fotografujące nie przecina pod kątem prostym kolejnych stref polowych, powtsała perspektywa, w wyniku której linie stref pól są na fotografii SKOŚNE.
Tym samym drzewo nie jest żadnym "centralniakiem", lecz raczej "skośniakiem" ...
Reszta poprawna ...
Kolorystyka na duży plus :D
Kadr tez mi lezy... :)
Mnie również spodobały się zaprezentowane warstwy, a także kadr w którym podane zostały :)
Zastanawia mnie jedynie relacja mocnego kontrastu na drzewie (mniej więcej od 1/4 jego wysokości jest u mnie po prostu czarne), do minimalnego wręcz kontrastu pozostałych planów. Myślę, że warto byłoby powyciągać trochę szczegółów w tych miejscach, zdjęcie zyskałoby na naturalności.
Sądzę, że drzewo na tle nieba wydaje się bardziej czarne niż powinno - to raz.
To zdjęcie jest robione tele i stąd pozornie bliskie drzewu plany były w rzeczywistości dość odległe i za lekką mgiełką.
Chyba , że źle zrozumiałem o co Co chodzi to mnie wyprostuj :)
krzysztofz24
08-03-2010, 19:57
Bardzo dobre w odbiorze z tymi warstwami, podoba sie:-)
igusiek21
08-03-2010, 22:29
czysto, ladnie, kolorowo. pozazdroscic :)
Pablo 77
09-03-2010, 00:31
Kolorystyka na duży plus :D
Kadr tez mi lezy... :)
Podpisuję się:)
wojtek6308
09-03-2010, 10:23
Ładnie wyszedł ten " centralniak " , kolorki bardzo ładne :-) .
Podoba się... ale mam złudzenie, że leci w prawo...
Sądzę, że drzewo na tle nieba wydaje się bardziej czarne niż powinno - to raz.
To zdjęcie jest robione tele i stąd pozornie bliskie drzewu plany były w rzeczywistości dość odległe i za lekką mgiełką.
Chyba , że źle zrozumiałem o co Co chodzi to mnie wyprostuj :)
Dobrze zrozumiałeś i wszystko wyjaśniłeś :smile:
Nie mniej jednak odrobinę bym te konary - przynajmniej do górnej linii lasu - rozjaśnił ;) Tym bardziej, że szczegóły się tam zachowały - co widzę na moim drugim, wkurzająco jasnym monitorze. I zaznaczam - to nie czepialstwo tylko życzliwa sugestia - fotografia naprawdę mi się podoba :)
. I zaznaczam - to nie czepialstwo tylko życzliwa sugestia - fotografia naprawdę mi się podoba :)
Czepialstwo konstruktywne tak jak w Twoim przypadku jest mocno pożądane :). W ten sposób się uczymy.
Także dzięki :)
Podoba mi się to Twoje centralne spojrzenie:smile:
bardzo ladnie poukladane warstwy co dalo ladne przejscia kolorystyczne i duza roznorodnosc kolorow
bardzo na tak