Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Płonie kamienna Tatr korona …
ostrytux
07-03-2010, 22:03
Ostatnie kilka dni spędziłem na ulubionym Podhalu na nazwijmy to feriach/wypoczynku.
Niemniej nie byłbym sobą gdybym nie poszukał światła takiego jak lubię.
Ciężko było, ale coś tam udało się złapać.
Hawrań 2152 m n.p.m.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img689.imageshack.us/img689/1130/tatry001.jpg)
Pozdrawiam serdecznie.
Płonie i to jak ... ładne niebo
No kawał ciekawego nieba i światła uchwyciłeś.
Jest dobrze :).
Ciekawe kolory na niebie uchwyciłeś, bardzo fajnie to wygląda :-)
Bardzo ciekawa kolorystyka i światło
Nikonozaur
07-03-2010, 23:10
Nieba nie pożałowałeś, kolorek jednak wart pokazania. Ładnie. :)
Światło super, ale kadr nie dla mnie, sorry...
Światło super, ale kadr nie dla mnie, sorry...
podpiszę się
jurek1906
07-03-2010, 23:36
Światło miałeś wyśmienite :).
powiem Ci ze bardziej od nieba podoba mi sie kolor szczytów, do koloru nieba ma zastrzezenia nie lubie aż tak pojechanych kolorów własnie nieba, natomiast bardzo podoba mi się kadr i generalnie fotografia jest ładna (z uwagą o niebie) :)
ostrytux
08-03-2010, 00:07
... do koloru nieba ma zastrzezenia nie lubie aż tak pojechanych kolorów własnie nieba
Cóż na lubienie bądź nie wpływu nie mam :)
Niemniej tak sobie myślę ;) że może najwyższy czas wybrać się na wschód lub zachód słońca w górach lub na pogórzu by zmienić zdanie co do lubienia :D
Wtedy nawet pojęcie pojechanych, nierealnych kolorów szczególnie nieba na całej powierzchni, stanie się czymś naturalnym, realnym, prawdziwym bo tak pozostaje to w kwestii domysłów ... a nie doświadczenia :)
Piekne swiatlo, ale kompozycja do mnie nie gada. Moze to wina wielkosci tego zdjecia, niestety nie widze go calego na monitorze, a szkoda.
Piekne swiatlo, ale kompozycja do mnie nie gada. Moze to wina wielkosci tego zdjecia, niestety nie widze go calego na monitorze, a szkoda.
tym razem sie podpisuje
Cóż na lubienie bądź nie wpływu nie mam :)
Niemniej tak sobie myślę ;) że może najwyższy czas wybrać się na wschód lub zachód słońca w górach lub na pogórzu by zmienić zdanie co do lubienia :D
Wtedy nawet pojęcie pojechanych, nierealnych kolorów szczególnie nieba na całej powierzchni, stanie się czymś naturalnym, realnym, prawdziwym bo tak pozostaje to w kwestii domysłów ... a nie doświadczenia :)
kiedyś trzeba by :)
Pablo 77
08-03-2010, 00:34
Kolory fajne i kadrowo też git:)
No OSTRY......kolor jest boski ale kadr do mnie nie przemawia........patrzac na szczyty....bo to jest podobno tematem......czuje niedosyt........
Fatastico kolory :D Kadr wprawdzie inny, ale... "jakby nie w Twoim stylu" ;)
Ciekawe, nawet kolorystycznie jakoś mi pasuje. Fotka mogła by być w minimalnie mniejszym rozmiarze, bo nie cięzko ogarnąć całość
.
Bartekkw
08-03-2010, 12:11
kolor tak, kadr nie
Sebastianito
08-03-2010, 12:38
Pieknie podane!
No OSTRY......kolor jest boski ale kadr do mnie nie przemawia........patrzac na szczyty....bo to jest podobno tematem......czuje niedosyt........
Ja tez tak odbieram. Brakuje mi u dołu gór jakiegoś płynnego ich zwieńczenia - pasa śniegu/kolejnej, bliższej warstwy lasu... Jest też trochę za wąsko, ale cóż - taka cena za niebo w pionowym kadrze :)
krzysztofz24
08-03-2010, 17:40
Jestem bardzo na tak co do tego zdjecia. Ciekawe swiatlo na gorach, rzeczywiscie mam wrazenie ze plona. Dodatkowo wrazenie to poteguje efekt czerwonego nieba, cale zdjecie jest takie...ogniste...bardzo malarsko to niebo wyszlo.
Co do kadru, to kompozycja w tym kadrze mi sie podoba...dosyc swieza i taka inna, mi pasuje:-)
P.S Ale z rozmiarem to przegiales;-), bo ledwo ogarniam na 26 calach.
Kolorki miodne, ale jakoś tak płasko wyszło a i kadr nie teges... no, nieba za dużo ;)