Zobacz pełną wersję : Zzz :D
Dawno nic nie wrzucałam...I dziś mnie jakoś naszło...Może komuś się spodoba...:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img532.imageshack.us/img532/9691/dsc9952z2.jpg)
źródło (http://img690.imageshack.us/img690/573/dsc9947z1.jpg)
źródło (http://img709.imageshack.us/img709/4804/dsc9996z1.jpg)
Jeżeli któs ma ochotę na kolor to zapraszam na nowego Bloga http://agnieszkagiza.pl/
1 rewelacja. delikatniejsze logo i niech nie nachodzi na obiekt centralny :)
1 rewelacja. delikatniejsze logo i niech nie nachodzi na obiekt centralny :)
wlasnie o to chodzi zeby nachodzilo :)
Wiem, ale mnie osobiście trochę to drażni.
1 fot
góra od lewej
2 fot
lewo dół
3 fot
prawa dół
jak dla mnie byłoby znacznie lepiej
heheh...dziękuję...Napisy mogą przeszkadzać...ale niestety ja zdania nie zmienię i będę umieszczać je w centralnych punktach...po to żeby komuś kto zechce zaiwanić moje foty sprawić trudność w usunięciu lub zniechecić do podebrania mojej pracy...Niestety w dzisiejszych czasach ludzie biorą co chcą nie pytając o zdanie...
Podpis został zmieniony po to zeby był mało widoczny, jezeli nadal drażni trudno nie mam na to wpływu...:)
Pozdrawaiam ...;)
popieram cie tinaga, tez mam zamiar tak wsadzać podpisy.
zdjecia jak zwykle bardzo milutkie.
pozdrawiam
podoba sie i to bardzo. dla mnie najlepsza jedynka.
ps
podpis mnie nie drazni
imonmati
07-03-2010, 18:09
Zdjęcia świetne- no ale u Ciebie inaczej być nie mogło :)) Co do podpisu- w całej rozciągłości popieram- wymóg naszych czasów:))
Super modelka, wspaniałe zdjęcia, podpis cudowny. Ot co ;)
Właściwie to by wystarczył sam podpis, skoro i tak robisz takie fajne foty.
Wówczas z pewnością, nikt Tobie zdjęcia, jak to piszesz, nie "zaiwani".
Archibald
07-03-2010, 19:14
Aga dlaczego mnie nie uprzedziłaś - bym się nie wychylał z moimi pstrykami... ech, z Wami zawsze tak :mrgreen:
Super zdjęcia, szaleństwo, emocje i BW - miód malina :)
Krzysiek Kisała
07-03-2010, 19:21
Dawno nic nie wrzucałam...I dziś mnie jakoś naszło...Może komuś się spodoba...:)[/URL]
no dawno dawno, ale warto było czekać ;)
pozdr
KK
igusiek21
07-03-2010, 19:40
pelna dynamika:)
REWELACJA !!!
Chociaz jak dla mnie kolorowe sa duzo lepsze :)
Aga, swietne ujecia...i dla mnie jedynka najlepsza, pozdrawiam:)
swietne klatki, jest power!
fotomagik
08-03-2010, 10:33
Aga
Fantastyczna ekspresja.
Obejrzałem wszystkie na blogu.
Trudno się zdecydować czy kolor lepszy, czy b-w.
Wybrałaś najfajniejsze ujęcia.
Jesteś wielka :)
PS.
Zoja dorasta w obiektywie.
W jednym z zawodów czuje się już teraz znakomicie...
PPS.
Nowy blog świetny. Podziwiam Cię za konsekwencję i włożoną pracę.
Pozdrawiam
Marek
Świetne emocje uchwycone :)
Bartek Witek
08-03-2010, 17:35
Ty to jakaś dziwna jesteś... wstawiasz prace w sieci i zasłaniasz jakimś podpisem :P
W dodatku takim ładnym i delikatnym... wstydź się Hahaha
Zoja jak i zdjęcia - REWELACJA !
Radek Radziszewski
09-03-2010, 20:08
Świetnie pokazane - brawo !
Cieszę się że zdjęcia przypadły Wam do gustu z podpisem czy też bez..;) Dzięki za wpisy i komentarze...:)
Super modelka, wspaniałe zdjęcia, podpis cudowny. Ot co ;)
Właściwie to by wystarczył sam podpis, skoro i tak robisz takie fajne foty.
Wówczas z pewnością, nikt Tobie zdjęcia, jak to piszesz, nie "zaiwani".
heheh...jednak wolę ze zdjęciami czy któś ma ochotę zaiwanić czy tez nie...;)
Aga dlaczego mnie nie uprzedziłaś - bym się nie wychylał z moimi pstrykami... ech, z Wami zawsze tak :mrgreen:
Super zdjęcia, szaleństwo, emocje i BW - miód malina :)
Wariat...:shock: ;)
Aga
Fantastyczna ekspresja.
Obejrzałem wszystkie na blogu.
Trudno się zdecydować czy kolor lepszy, czy b-w.
Wybrałaś najfajniejsze ujęcia.
Jesteś wielka :)
PS.
Zoja dorasta w obiektywie.
W jednym z zawodów czuje się już teraz znakomicie...
PPS.
Nowy blog świetny. Podziwiam Cię za konsekwencję i włożoną pracę.
Pozdrawiam
Marek
Ojej dziękuję :oops:
Ty to jakaś dziwna jesteś... wstawiasz prace w sieci i zasłaniasz jakimś podpisem :P
W dodatku takim ładnym i delikatnym... wstydź się Hahaha
Zoja jak i zdjęcia - REWELACJA !
Wstydzę się ojjj wstydzę :mrgreen:
Świetnie pokazane - brawo !
O miło czytać od Ciebie...:)
Bardzo Wam dziękuję i Cieszę się że tak fajnie odebraliście te zakrecone fotki....
I zapraszam na bloga na Majkowe urodziny (http://agnieszkagiza.pl/?p=183)
Archibald
10-03-2010, 08:46
Wariat...:shock: ;)
:-P :mrgreen:
o cholera...
jakie mała ma super włosy...
super zdjęcia... jest radość
Nie przepadam za zdjęciami dzieci, no ale są wyjątki. :D
wow jaki żywioł :) Bardzo fajne zdjęcia.
Czad :D Fajnie kadry i dynamika, a burza włosów i loki po prostu bajkowe :D Współczuje tylko przy porannym ich rozczesywaniu :P
margarita
11-03-2010, 19:06
Po prostu Rock&Roll :D Swietnie!
Zbigniew
11-03-2010, 22:15
Będę mało wylewny - zajebiste !! :) :) :D
Piekielnica
12-03-2010, 12:39
Gratuluję "własnych" pomysłów na kadry = http://paulinamilewicz.pl/blog/?cat=11
Zbigniew
12-03-2010, 12:42
No dobra - and what ? Ja też takie zdjęcia zrobię mojej córce jak jej włosy podrosną :D
Piekielnica
12-03-2010, 12:53
A no nothing lub prawie nothing Zbyszku ;-) Tylko co bys napisał jesli byłoby odwrotnie :P? Zostałbym zrugana, ze jak smię kopiowac pomysły Agi... Widzisz to nie w tym rzecz - staram się z siebie wykrzesać maksymalną ilość kreatywności w poszukiwaniu pomysłow na kadry. A jesli się czymś/kims inspiruję, to przy publikacji o tym piszę - podając czasem linka ;-)
Zbigniew
12-03-2010, 12:56
Ale to Twój blog ? Bo chyba nie załapałem. OK, to zmienia postać rzeczy, bo masz stosunek do tego naturalnie emocjonalny. Dobra, w takim razie kapkę wycofuję się z poprzedniego i rzeczywiście, po przemyśleniu stwierdzam, że można było podać źródło inspiracji.
Piekielnica
12-03-2010, 13:17
Tak to mój blog. Zdjęcią również były publikowane forum fotografii dziecięcej http://www.fotodzieci.fora.pl/dzieci,7/milusiowe-dzieciny,68-50.html#10784. Czyjkolwiek blog by nie byl - a jakie to ma znaczenie? Nie korzystamy z nielagalnego softu, nie kopiujemy płyt, nie popieramy piractwa itp, nie kopiujemy czichś pomysłów - to kwestia etyki. Stosunek emocjonalny też nie ma nic do rzeczy to kwestia zasad, które na tym forum też propagujemy. Dlatego chyba zmienię zadanie co do publikacji czegolwiek i gdziekolwiek.
Na moje skromne niedowidzące oko, to takie zdjęcia, czy w Twojej czy tinagi formie nie noszą żadnych znamion oryginalności tematu. Fotografii z rozpuszczonymi włosami, rozdmuchanymi lub nie, w ruchu - są tysiące. Tym samym posądzanie kogoś o kopiowanie pomysłów... eh. To tak jakby zdjęcie bobaska na rękach, w wannie z kaczuszką, zdjęcie małych i dużych dłoni, były czymś oryginalnym. W prawie patentowym określa się patent na coś jako coś, co nie jest oczywiste do wymyślenia. Tutaj fotografia zabawy jest normalną, naturalną i bardzo częstą formą zdjęć. W dodatku tinaga wykonała zadanie o wiele lepiej (w dużej mierze ze względu na ciekawszą modelkę) - to masz jej za złe? Może się inspirowała Twoimi pracami, może nie. Może zainspirowały je inne zdjęcia, albo pomysł powstał samoistnie? Niemożliwe? Wykonaj prace, które będą w 100% oryginalne i unikalne, wtedy można rozmawiać - tutaj tak nie jest. Moim zdaniem.
Podam przykład z Twojego bloga - zdjęcia "anielicy" czy diablicy - no przecież to istny plagiat! Czyż nie? Ja widziałem już takich zdjęć setki! Czemu kopiujesz pomysły innych?
domelmel
12-03-2010, 14:20
Moim zdaniem jest dokladnie tak jak to moSAd przedstawia. W przeciwnym wypadku to 99,99999999% zdjec nie moglibysmy zrobic bo ktos juz przed nami takie wykonal.... toż to byłby absurd
Plagiat nie plagiat, ktos juz w tym klimacie wczesniej zrobił zdjecia czy tez nie, to nie ma znaczenia - te sa naprawde swietne. Widac emocje i w połaczeniu z fajną konwersją dają ekstra rezultat. Gratuluje, mnie się podobają.
Pzdr
Piotrek
Hmmm ja widziałam zdjęcia na tym forum i pamiętam nawet, ze czepiałam się zblurowanego tła. Powiem szczerze, ze nie skojarzyłam Tinagi zdjęć z Twoimi Piekielnico. Zapewne też takie zrobię i wcale nie dlatego, że widziałam je u Was. A co można powiedzieć o tych wszystkich bobaskach w dzierganych czapeczkach, śpiących w podobnych pozach u wielu fotografów. Z stópkami trzymanymi w dłoniach czy tez zdjęciach ciążowych z dłońmi położonymi na brzuchu.
No czepialstwo zwykłe jak na moje oko. Nie ma co przesadzać.
A poza tym ja też widziałam takich mnóstwo na zagranicznych stronach i jak teraz dojść kto od kogo jaki pomysł ściągnął. No ręce opadają :(
mOSAd - w pełni popieram :)
myfriend
12-03-2010, 17:02
A co można powiedzieć o tych wszystkich bobaskach w dzierganych czapeczkach, śpiących w podobnych pozach u wielu fotografów...
No czepialstwo zwykłe jak na moje oko. Nie ma co przesadzać.
A poza tym ja też widziałam takich mnóstwo na zagranicznych stronach i jak teraz dojść kto od kogo jaki pomysł ściągnął. No ręce opadają :(
Hej hej ja takowe ostatnio focilam mojemu szkrabowi...
Mysle, ze jesli nie dochodzi do kopiowania calkowitego zdjec, to takie inspirowanie sie od innych to nic zlego.
W koncu jak juz wspomniano jest mase zdjec, ktore maja swoj niepowtarzalny klimat w takim, a nie innym kadrze i stad stanowia dla nas inspiracje, aby podkreslic i uwiecznic specyfike tego klimatu.
Pozdrawiam
Myfiend - wiem, ze robiłaś i straaasznie mi się podobają :) (tak podałam przykład po prostu nie mając nikogo konkretnego na myśli) Dokładnie tak jak piszesz - człowiek przegląda zdjęcia i czerpie inspiracje. Sama też tak robię. I zgadzam się, ze do póki nie ma kopiowania kropka w kropkę to osądy o ściąganie, kopiowanie nie powinny mieć miejsca ;)
Ojacie jestem zszokowana :shock: :shock: :shock:
Piekielnico? Czy ty wiesz że ja dopiero teraz przypomniałam sobie te Twoje zdjęcia???
Szczerze? nawet o nich nie pamiętałam...
Te zdjęcia powstały przy świetnej zabawie moich dzieci, absolutnie nie nawiązując do Twoich zdjjęć...
Nie czerpałam z nikogo inspiracji(choć nie uważam że jest to złe), nawet 15 minut wcześniej nie wiedziałm że coś takiego ustrzele? Dasz wiare? heheh
Sorry ale dla mnie to przegięcie...heheh
Przyjrzyj się uważnie swoim zdjęciom bo ktoś może i Tobie wytknąć...Ja chyba przestane zdjęcia innych oglądać bo jeszcze coś nieświadomie ustrzelę...heheh
Pozdrawiam...;
A no nothing lub prawie nothing Zbyszku ;-) Tylko co bys napisał jesli byłoby odwrotnie :P? Zostałbym zrugana, ze jak smię kopiowac pomysły Agi... Widzisz to nie w tym rzecz - staram się z siebie wykrzesać maksymalną ilość kreatywności w poszukiwaniu pomysłow na kadry. A jesli się czymś/kims inspiruję, to przy publikacji o tym piszę - podając czasem linka ;-)
chyba Cie troche jednak ponosi :)
dziwie sie tylko tinadze, ze sie tlumaczy. z czego:) ?? jak juz ktos napisal- zdjecia są fajne i przyjemne (zwlaszcza dla rodziny) ale nie ma w nich przeciez nic nowego.
Krzysiek Kisała
12-03-2010, 21:39
Na moje skromne niedowidzące oko, to takie zdjęcia, czy w Twojej czy tinagi formie nie noszą żadnych znamion oryginalności tematu. Fotografii z rozpuszczonymi włosami, rozdmuchanymi lub nie, w ruchu - są tysiące. Tym samym posądzanie kogoś o kopiowanie pomysłów... eh. To tak jakby zdjęcie bobaska na rękach, w wannie z kaczuszką, zdjęcie małych i dużych dłoni, były czymś oryginalnym. W prawie patentowym określa się patent na coś jako coś, co nie jest oczywiste do wymyślenia. Tutaj fotografia zabawy jest normalną, naturalną i bardzo częstą formą zdjęć. W dodatku tinaga wykonała zadanie o wiele lepiej (w dużej mierze ze względu na ciekawszą modelkę) - to masz jej za złe? Może się inspirowała Twoimi pracami, może nie. Może zainspirowały je inne zdjęcia, albo pomysł powstał samoistnie? Niemożliwe? Wykonaj prace, które będą w 100% oryginalne i unikalne, wtedy można rozmawiać - tutaj tak nie jest. Moim zdaniem.
Podam przykład z Twojego bloga - zdjęcia "anielicy" czy diablicy - no przecież to istny plagiat! Czyż nie? Ja widziałem już takich zdjęć setki! Czemu kopiujesz pomysły innych?
Dawno nie czytałem tak mądrej i konkretnej wypowiedzi
w 100% się podpisuję
pzodr
KK
Haha śmiać sie chce jak to czytam...Pani Piekielnica pisze to z zazdrości czy z czego bo nie rozumiem .. ale ubaw hehe .. Zdjęcia super każda złapana chwila u dziecka jest może podobna ale inna i nikt tak jak ty nie pokazuje tylu emocji w zdjeciach a tak pozatym to u Pani na zdj ta dziewczynka wyglada jak opętana bardziej niz radosne ciepłe zdj Agi,, no ale wiadomo kwestia gustu co do obróbki ! tyle mam do powiedzenia :razz:
Fidosanok
12-03-2010, 23:20
hmmm a na różnej maści warsztatach, mądrych książkach radzą by założyć sobie teczkę z wycinkami,zdjęciami z gazet, sieci, by służyły za inspirację gdy brakuje pomysłów... złooooooo....... :p;)
Bartek Witek
13-03-2010, 12:44
Ale się porobiło...
Oczywiście mOSAd wyczerpał temat.
Dodam od siebie, że proponuję troszkę więcej dystansu i wzajemnego szacunku. Najłatwiej obrzucić się błotem :(
ChollaYi
15-03-2010, 17:18
Jedynka prześwietna. Aż się czuje radość :)
Inspirowanie się na kimś innym uważam za cnotę:) cały rozwój sztuki opierał się na tym, że późniejsi inspirowali się wcześniejszymi, a z czasem wychodzi coś nowego, co jest inspiracją dla innych.
Widziałem podobną "prośbę" jednego autora by nie czerpać z jego pomysłów, co wywołało powszechny śmiech w anglojęzycznym światku.
missbizarre
17-03-2010, 20:38
świetnie Aga :)
bardzo klimatyczne zdjęcia :)
Zdjęcia świetne, a i pomysł z napisami w centralnych miejscach jest bardzo interesujący.