Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W ciemnej rozpadlinie
Al Koholik
07-03-2010, 12:59
Zdjęcie bardziej jako wprawkowe niż jako "dzieło skończone". Pierwszy raz skusiłem się na składanie zdjęcia z dwóch ekspozycji. Ciemna ponura rozpadlina przy wschodzie słońca...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/26485555765280884969.jpg)
Zdjęcie bardziej jako wprawkowe niż jako "dzieło skończone". Pierwszy raz skusiłem się na składanie zdjęcia z dwóch ekspozycji. Ciemna ponura rozpadlina przy wschodzie słońca...
To tym razem bardzo Ci się nie udało. Wręcz napiszę, że ogromny krok wstecz. Zdjęcie wygląda jak jedna ekspozycja mocno nie doświetlona. Kadrowo nie najgorzej ale nie powala.
Podoba mi sie taki mroczny nastrój, ja jestem na tak. ;)
bardzo fajny tajemniczy klimat, wręcz posmak analogu - ja jestem bardzo na tak :)
Nikonozaur
07-03-2010, 13:16
Nie wiem jak smakuje analog, ale bardzo mi się podoba ten mroczniak. :)
Bardzo odpowiada mi klimat tego zdjecia. Niezle to wyszlo.
Mi również się podoba, nawet bardzo
Krzysiek C
07-03-2010, 13:21
Mnie też się bardzo podoba, ale jednak ciut za ciemno. Może w nocy się lepiej ogląda, ale w dzień trzeba się chwilę wpatrzeć i przyzwyczaić oko ;)
Spodziewalem sie czegos innego.........wparawkowo powiadasz......jako wprawka wyszlo ale nie podoba mi sie, tak jak inne twoje zdjecia sa dopracowane to to zjdecie tak nie wyglada..........
wojtek6308
07-03-2010, 14:17
Ciemny klimat jest i nawet mnie się podoba :) , ... a może jednak trochę zbyt ciemny ?.
Al Koholik
07-03-2010, 14:25
To tym razem bardzo Ci się nie udało. Wręcz napiszę, że ogromny krok wstecz. Zdjęcie wygląda jak jedna ekspozycja mocno nie doświetlona. Kadrowo nie najgorzej ale nie powala.
Mam świadomość tego, że to nie będzie moje topowe zdjęcie bo warunki na to mi nie pozwoliły...Na dole ciemno na górze słońce się jeszcze na dobre nie rozświetliło. Naświetlenie na podłogę + naświetlenie na górę. Potem trzebabyło to jakoś pogodzić, tak żeby za sztucznie nie wyszło. Żeby jedna część nie była oderwana od drugiej. wyszło jak wyszło. Jak widać po komentarzach nie do każdego to przemówiło, cóż... takie życie :)
W żadnym przypadku nie jest to regres bardziej byłbym skłonny uznać to za potknięcie przy kroku do przodu...
Proac150
07-03-2010, 15:04
Dla mnie piękna praca.
W żadnym przypadku nie jest to regres bardziej byłbym skłonny uznać to za potknięcie przy kroku do przodu...
Ludzka rzecz......:mrgreen:
lubie te Twoje klimaty ... jest dobrze!
GUINNESSts
07-03-2010, 17:30
Jak na pierwszego skladaka to ok. Jednak czegos mi brakuje.